Változott az Együttműködési megállapodás nyomtatványa

Szerző: Czirbik Milán | 2017. április 13.

2017. februárjától megváltozott az Együttműködési megállapodás nyomtatványa, az alábbiak szerint:

1.     1.3. táblázat „n” oszlopában a pénzbeli juttatásnál heti mértéket kell feltüntetni.

 

2.     Ugyanitt a „c” oszlopra vonatkozó lábjegyzetben fel lett tüntetve a Szakképzési Hídprogramra vonatkozó, 2016. szeptember 1-jétől hatályos évfolyam-számozás.

 

3.     Megjelenik a szakgimnázium, mint új intézménytípus.

 

4.     A 1.1. táblázat „d” oszlopának lábjegyzete kiegészült az évfolyamonkénti óraszámok összetételének magyarázatával, azaz, hogy az iskola szakmai programjában meghatározott évfolyamonkénti óraszám az összefüggő szakmai gyakorlat óraszámát is tartalmazza, ezért azt nem kell külön feltüntetni. Az adott EM keretében megszervezett gyakorlati képzés pontos idejét az 1.3. táblázat „j” oszlopa tartalmazza.

 

5.     Az EM és a függelék aláírásával kapcsolatban készült egy lábjegyzet. A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 56. § (1) bekezdése szerint az EM-et a szakképző iskola  és a gyakorlati képzést folytató szervezeti köti, az aláíró a jogszabály szövegezése szerint csak a szakképző iskola lehet. Az NSZFH korábbi tájékoztatása szerint a gyakorlatban a szakképzési centrum főigazgatójának van aláírási jogköre, illetve ezt delegálhatja a szakképző iskola igazgatójának. A sablonon tehát a jogszabályi előírások miatt továbbra is az iskola szerepel, viszont az lesz az aláíró, akinek ezt a jogkört delegálták.

 

Az új nyomtatvány innen letölthető:

 

http://www.hbkik.hu/hu/szakkepzes-mesterkepzes/tanuloszerzodes-es-egyuttmukodesi-megallapodas-nyomtatvanyai-10944