Határon átnyúló együttműködés agrár-élelmiszeripari üzleti központ kialakítására Nagyváradon és vállalkozói fejlesztési központ létrehozására Debrecenben

2013. január 16-án a támogatási szerződés aláírásával és az azt követő sajtótájékoztatóval hivatalosan is megkezdődött a „Határon átnyúló együttműködés agrár-élelmiszeripari üzleti központ kialakítására Nagyváradon és vállalkozói fejlesztési központ létrehozására Debrecenben” című pályázat.

 

Nagyvárad Város Önkormányzata és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamra a Magyar-Román Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében sikeresen pályázott és 3.770.187 € támogatást nyert üzleti infrastruktúra fejlesztésére. A projekt teljes költségvetése 5.706.738 €, melyből a Kamara költségvetése 1.002.599 €. A fejlesztés megvalósítására 24 hónap áll a partnerek rendelkezésére.

 

A projekt keretében a nagyváradi Rogerius piac kerül felújításra, ill. a Kamara Petőfi téri székházának inkubátorházzá alakítása valósul meg. A határon átnyúló gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében mindkét létesítményben helyet, ill. kedvező feltételek mellett működési lehetőséget biztosítanak a másik ország vállalkozói számára. A beruházás mellet 6 tréning és 2 workshop is tervezett az agrár-élelmiszeripari cégek számára. Továbbá közös szervezéssel létrejön egy innovatív agrár-élelmiszeripari klaszter is.

 

A Kamara székházának inkubátorházzá való átalakításával létrejövő épület induló vállalkozások számára kíván non-profit alapon működési területet, megerősödésükhöz, fejlődésükhöz modern üzleti infrastruktúrát biztosítani. A tervek szerint az inkubátorházban olyan gépek, berendezések is (pl. laboreszközök) elhelyezésre kerülnek, melyek beszerzését egy kezdő vállalkozás nem engedhet meg magának. Ezeket az eszközöket az intézmény bérleti alapon bocsátaná a vállalkozások rendelkezésre.

Kapcsolódó menüpontok: