Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiadványok

Vállalkozói Kisokos

2012. 05. 15. 11:25

A gyorsan változó gazdasági környezet megköveteli a vállalkozóktól, a gazdasági élet szereplőitől, hogy szinte azonnal reagáljanak a változásokra, lépjenek, rugalmasan alkalmazkodjanak. Ahogyan a gazdasági környezet változik, úgy alakulnak a feltételrendszerek is, de vannak viszonylag állandónak mondható elvárások, követelmények, amelyeket jó, ha minden gazdasági szereplő ismer. Egy vállalkozásnak, vállalkozónak, cégvezetőnek akkor is tisztában kell lennie néhány alapvető fogalommal, ha már tudja, mit akar, látja az utat, amelyen menni szeretne, van elképzelése arról, hogy mihez kezd a cégével, de még segítségre, támogatásra van szüksége. Az ötleten, a kitartáson túl számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venni ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeres legyen, hiszen ma sikeres vállalkozónak lenni az egyik „legkeményebb feladat”.

Jelen kiadványunk, amely a Vállalkozói Trambulin projekt keretében készült el, éppen azt a célt szolgálja, hogy minden vállalkozás számára megteremtse a tudás beli alapokat, amelyekre építeni lehet, amelyek szükségesek a továbblépéshez. E kiadványban szóba kerülnek a vállalkozási alapfogalmak, az üzleti tervezés fontossága, annak felépítése, tartalma, a projektekben való gondolkodás mikéntje, előnye, a projekt elkészítésének fázisai. S természetesen az is, hogyan lehet finanszírozni a vállalkozást, melyek az alapkritériumok, mi az, amire érdemes odafigyelni. Útmutatót adunk az uniós pályázatok legfontosabb tudnivalóiról, cél- és eszközrendszeréről és működéséről is. Mindezek mellett azt is bemutatjuk, milyen feltételeknek kell eleget tenni ahhoz, hogy egy pályázat sikeres legyen. Célunk továbbá az, hogy felhívjuk az Önök figyelmét a pályázás kockázataira és a pályázattal vállalt kötelezettségekre is: a pályázat nem cél, hanem egy lehetséges eszköz céljaik megvalósításához.

Reméljük, e kiadványt forgatva sok-sok hasznos információval láttuk el Önöket!

Kommunikációs Cégkalauz 2011

2012. 05. 15. 11:16
 

A modern világ legfontosabb velejárója a gyors és hatékony információáramlás, amely megkönnyíti a döntéseket, meghatározza az irányokat. A kommunikáció, az információáramlás nem csupán a magánéletben, hanem az üzleti életben is nagyon fontos. Tiszta, világos, érthető helyzeteket teremt.

 

Jelen kiadványunkkal abban próbálunk segíteni a vállalkozásoknak, hogyan igazodjanak el az információs társadalom útvesztőiben. Melyek azok a csatornák, információs eszközök, amelyeket alkalmazhatnak vállalkozásuk versenyképességének növelése érdekében. Foglalkozunk a kommunikációval, mint fogalommal, azon belül a marketing- és üzleti kommunikációval, illetve röviden bemutatjuk azt is, hogyan vegyék fel a kapcsolatot a médiával, hogyan határozzák meg és válasszák ki a számukra legkedvezőbb és leghatékonyabb eszközöket. Beszélünk a válsághelyzetek megoldásának módszereiről és kitérünk az internet adta lehetőségekre, mindezek mellett szót ejtünk a manapság nagyon fontos pályázati kommunikációról és annak kötelező elemeiről; remélve, hogy ezzel a kiadvánnyal is hozzá tudunk járulni a vállalkozások hatékonyműködéséhez, sikerességéhez.

 

 

 

OECD Innovációpolitikai országtanulmány

2009. 10. 09. 08:59

Az OECD Tudomány- és Technológiapolitikai Bizottsága elemző országtanulmányát a magyar innovációs rendszerről, az OECD, a világ egyik legelismertebb nemzetközi intézményének a témával foglalkozó kiváló szakemberei készítették el.

EU Pályázati Kalauz

2004. 05. 03. 07:58

Stratégiai levél

2003. 09. 18. 15:02