Üdvözöljük a

Beszállítói fórum a Kamarában – közös érdek, közös siker

honlapján!

-

Beszállítói fórum a Kamarában – közös érdek, közös siker

Szerző: Baráth Anikó | 2016. november 14.

A rendezvénnyel a szervezők célul tűzték ki mind a résztvevő nagyvállalatok jövőbeni külső kapacitás-szükségleteinek biztosítását, mind a helyi kis- és középvállalkozások beszállítói piacra-jutásának elősegítését gyakorlat-orientált információ-átadás és kétoldalú beszállítói tárgyalások formájában.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sikeres Regionális beszállítói fórumot szervezett a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzattal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal együttműködésben.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlése és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége áprilisi együttes ülésén fogalmazódott meg az igény a beszállítói fórumra, mint az együttműködés egyik lehetséges területére. A témáját tekintve a rendezvény a megye határain túl is számos vállalkozónak tartogatott lehetőségeket, így a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal együttműködésben valósult meg végleges formájában az esemény.    

A rendezvénnyel a szervezők célul tűzték ki mind a résztvevő nagyvállalatok jövőbeni külső kapacitás-szükségleteinek biztosítását, mind a helyi kis- és középvállalkozások beszállítói piacra-jutásának elősegítését gyakorlat-orientált információ-átadás és kétoldalú beszállítói tárgyalások formájában. A Kamara a kis- és középvállalkozások részére felkészítő tréninget is szervezett a beszállítói tárgyalásokra történő eredményes felkészülés érdekében.

A Fórumon a régió hét nagy vállalkozása vett részt konkrét beszállítói igényekkel és a jövőbeni beszállítóiktól elvárt speciális feltételekkel. A Kamara által közvetített üzleti lehetőségre 28 kis- és középvállalkozás érkezett és folytatott több mint hetven kétoldalú, előre egyeztetett és beosztott tárgyalást a nagy cégek beszerzési vezetőivel.

A beszállítókat kereső nagyvállalkozások képviselői előadásaikban ismertették elvárásaikat a meglévő és új beszállítóik felé: többek között a tanúsított minőségbiztosítási rendszerek megléte, kapacitástervezés, termeléstervezés, előrejelzések, szállítási hűség, reklamáció-kezelés, előállítási költségek és persze az ár. Mindezeket helyszíni audittal is ellenőrzik. Kiemelték a nyílt kommunikációt, a dedikált kapcsolattartó meglétét, az idegen nyelvű kommunikáció biztosítását és a folyamatos fejlődés szükségességét.   

Miklóssy Ferenc, a kamara elnöke köszöntő beszédében úgy fogalmazott: a kamara egyik alapvető célja, hogy üzleti lehetőséghez juttassa a tagokat és egy ilyen rendezvény erre a tökéletes alkalom. Kiemelte: sok olyan cég, vállalkozó van a térségben, aki külpiacra szállít és bízik abban, hogy sok kisebb, de dinamikusan fejlődő vállalkozásnak is sikerülni fog az áttörés, hisz törvényszerű, hogy eljön az az idő, hogy a sikeres kis cég előbb utóbb önállóan is tud piacot hozni.

A távolság nem akadály az együttműködéshez. Ha a Fórumnak köszönhetően legalább egy kooperáció elindul, akkor már megérte – hangsúlyozta az elnök.

A Fórumot követően a résztvevők látogatást tettek az FAG Magyarország Ipari Kft. debreceni gyárában.