Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az Európai Parlament megszavazta a Kanadával kötött kereskedelmi megállapodást

2017. március 16.

Az Európai Parlament megszavazta az Európai Unió és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodást (CETA). A megállapodás a kereskedelem fellendítése és a gazdasági kapcsolatok megerősítése útján új üzleti lehetőségeket teremt majd az uniós vállalkozások számára.

Elérte a 10 milliárd eurót a külkereskedelmi többlet 2016-ban

2017. február 9.

2016. decemberben az export euróban számított értéke 7,7, az importé 9,9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi többlet 82 millió euróval csökkent. 2016-ban az előző évhez viszonyítva a kivitel euróértéke 3,1, a behozatalé 1,7%-kal bővült, a külkereskedelmi többlet 10,0 milliárd euró volt.

Decemberben 2,6%-kal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma

2017. február 8.

2016. decemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,6, naptárhatástól megtisztítva 3,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

2,6%-kal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma

2016. december 7.

2016. októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 2,6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,2%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Kiskereskedelem: az EU ötödik legerősebb adata a magyar

2016. november 16.

Az Eurostat jelentése szerint az augusztusi 2,6 százalék után szeptemberben 2,2 százalékkal nőtt éves összevetésben a kiskereskedelmi forgalom (naptárhatással kiigazított) volumene az Európai Unióban.

 

Beszállítói fórum a Kamarában – közös érdek, közös siker

2016. november 14.

A rendezvénnyel a szervezők célul tűzték ki mind a résztvevő nagyvállalatok jövőbeni külső kapacitás-szükségleteinek biztosítását, mind a helyi kis- és középvállalkozások beszállítói piacra-jutásának elősegítését gyakorlat-orientált információ-átadás és kétoldalú beszállítói tárgyalások formájában.

Nemzetközi Kontaktnapok Ungváron - élelmiszergazdaság

2016. január 4.

Nemzetközi Kontaktnapokra kerül sor Ungváron, 2016. február 18-19. között a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Az üzletember-találkozó témaikörei a következők:

  • mezőgazdasági termékek, gépek és alkatrészek;
  • vetőmagvak, növényvédő szerek, műtrágyák;
  • mezőgazdasági termékek feldolgozása, technológiák;
  • csomagolási tehnológiák, eszközök és anyagok;
  • élelmiszeripari termékek, technológiák, gépek.

Német Beszerzési és Beszállítói Fórum Budapesten

2014. szeptember 11.

Az október 16-án sorra kerülő Fórum a Német-Magyar és a Német-Cseh Ipari és Kereskedelmi Kamarák, valamint a németországi Anyaggazdálkodási, Beszerzési és Logisztikai Szövetséggel együttműködésben kerül megszervezésre.

A fórum elsődleges célja a német beszerzési és Supply Management szakemberek, valamint közép- és kelet-európai piacokról érkező beszállítók és szolgáltatók közötti kapcsolatteremtés. 

INTERREG programok társadalmasítása

2014. február 5.

Jelenleg folyamatban van az Európai Unió által finanszírozott Közép-Európai Transznacionális Együttműködési 2014-2020 Operatív Program kidolgozása. A civil szervezetek és a lakosság 2014. február 10-ig beérkezően küldhetik el véleményüket az operatív programmal és a hozzá tartozó környezeti értékeléssel kapcsolatban.

Megkezdődött továbbá az INTERREG EUROPE 2014-2020 Operatív program tervezetének és környezeti értékelésének programszintű társadalmasítása, mely 2014. január 10. és március 21. között zajlik. Erről részletes információt a mellékelt dokumentumokban, valamint az alábbi linken találnak.

Üzleti lehetőségek Tajvanban!

2017. február 13.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató rendezvényt szervez "Üzleti lehetőségek Tajvanban" címmel 2017. február 24-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

878 millió euró volt a külkereskedelmi többlet novemberben

2017. február 8.

2016. novemberben a kivitel volumene 6,1, a behozatalé 5,1%-kal emelkedett, az aktívum 100 millió euróval nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. 2016 első tizenegy hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete 9,4 milliárd euró volt.

891 millió euró volt a külkereskedelmi többlet októberben

2016. december 12.

2016. októberben az export euróban számított értéke 1,1, az importé 3,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi többlet 167 millió euróval bővült. Az év első tíz hónapjában a kivitel euró értéke 2,4, a behozatalé 0,7%-kal bővült.

5,1%-kal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma szeptemberben

2016. november 24.

2016. szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 5,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 5,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,7%-kal emelkedett az értékesítés.

Ecuador csatlakozik az EU–Kolumbia/Peru kereskedelmi megállapodáshoz

2016. november 16.

A megállapodás értelmében valamennyi ipari és halászati termék vonatkozásában megszűnnek a vámok, fokozódik a mezőgazdasági termékek piacra jutása, javul a közbeszerzéshez és a szolgáltatásokhoz való hozzáférés, valamint tovább csökkennek a kereskedelem technikai akadályai.

Online értékesítés Kínában

2016. október 6.

Az utóbbi években hatalmas méretű növekedést produkált az elektronikus kereskedelem Kínában köszönhetően a kedvező piaci feltételeknek, az internethasználók növekvő számának, az ország méretének, a különleges kiszállítási rendszernek, az online vásárlás kényelmének, éppúgy, mint az e-kereskedelem által a kínai kiskereskedelmi szektor számára nyújtott előnyöknek.

Jelen pillanatban Kína a világ legnagyobb kiskereskedelmi piaca.

Lépésről-lépésre: a Középtávú Logisztikai Stratégiától a pályázati források lehívásáig

2014. szeptember 29.

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Non-profit Kft. a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társasággal, a Logisztikai Egyeztető Fórum szakmai támogatásával konferenciát szervez október 16-án a logisztikai szakterületet érintő fejlesztési elképzelésekről, a formálódó pályázatokról és a kapcsolódó európai uniós irányelvekről.

Ingyenes állami közlekedésbiztonsági program

2014. március 10.

A program keretében összeállított KRESZ-tudás felfrissítő képzés célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi változásokra, ezzel segítséget nyújtva a járművezetőknek, hogy tudásukat rendszerezzék, szabályismeretük és közlekedési moráljuk fejlődjön.

World Class Manufacturing tréning misszió Japánba

2013. január 24.

Az 5-napos képzési misszió Japánba az alábbi lehetőségeket kínálja érdeklődők számára:

- Japán gyártási technológiák részletes elemzése

- Előadások, szemináriumok és kerekasztal-beszélgetések japán ipar szakértőinek részvételével

- Vállalatok és gyárak látogatása

- A látogatások előkészítésének, utólátogatásnak az áttanulmányozása