Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

865 millió euró volt a külkereskedelmi többlet áprilisban

2017. június 30.

2017 áprilisában a kivitel volumene 4,9, a behozatalé 4,2%-kal csökkent, az aktívum 111 millió euróval maradt el az előző év azonos hónapjától. A naptárhatással kiigazított adatok alapján a kivitel volumene 2,5, a behozatalé 3,8%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. 2017 első négy hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete 3,4 milliárd euró volt.

 

0,8%-kal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma februárban

2017. április 24.

2017. februárban az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,8, naptárhatástól megtisztítva 0,9%-kal nőtt. Ebben a magas bázis hatása is szerepet játszott. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben nem változott, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 3,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 0,7%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2017. január–februárban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 2,3%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Az Európai Parlament megszavazta a Kanadával kötött kereskedelmi megállapodást

2017. március 16.

Az Európai Parlament megszavazta az Európai Unió és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodást (CETA). A megállapodás a kereskedelem fellendítése és a gazdasági kapcsolatok megerősítése útján új üzleti lehetőségeket teremt majd az uniós vállalkozások számára.

Elérte a 10 milliárd eurót a külkereskedelmi többlet 2016-ban

2017. február 9.

2016. decemberben az export euróban számított értéke 7,7, az importé 9,9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi többlet 82 millió euróval csökkent. 2016-ban az előző évhez viszonyítva a kivitel euróértéke 3,1, a behozatalé 1,7%-kal bővült, a külkereskedelmi többlet 10,0 milliárd euró volt.

Decemberben 2,6%-kal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma

2017. február 8.

2016. decemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 2,6, naptárhatástól megtisztítva 3,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

5,1%-kal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma szeptemberben

2016. november 24.

2016. szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 5,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 5,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,7%-kal emelkedett az értékesítés.

Online értékesítés Kínában

2016. október 6.

Az utóbbi években hatalmas méretű növekedést produkált az elektronikus kereskedelem Kínában köszönhetően a kedvező piaci feltételeknek, az internethasználók növekvő számának, az ország méretének, a különleges kiszállítási rendszernek, az online vásárlás kényelmének, éppúgy, mint az e-kereskedelem által a kínai kiskereskedelmi szektor számára nyújtott előnyöknek.

Jelen pillanatban Kína a világ legnagyobb kiskereskedelmi piaca.

Lépésről-lépésre: a Középtávú Logisztikai Stratégiától a pályázati források lehívásáig

2014. szeptember 29.

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Non-profit Kft. a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társasággal, a Logisztikai Egyeztető Fórum szakmai támogatásával konferenciát szervez október 16-án a logisztikai szakterületet érintő fejlesztési elképzelésekről, a formálódó pályázatokról és a kapcsolódó európai uniós irányelvekről.

Ingyenes állami közlekedésbiztonsági program

2014. március 10.

A program keretében összeállított KRESZ-tudás felfrissítő képzés célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi változásokra, ezzel segítséget nyújtva a járművezetőknek, hogy tudásukat rendszerezzék, szabályismeretük és közlekedési moráljuk fejlődjön.

World Class Manufacturing tréning misszió Japánba

2013. január 24.

Az 5-napos képzési misszió Japánba az alábbi lehetőségeket kínálja érdeklődők számára:

- Japán gyártási technológiák részletes elemzése

- Előadások, szemináriumok és kerekasztal-beszélgetések japán ipar szakértőinek részvételével

- Vállalatok és gyárak látogatása

- A látogatások előkészítésének, utólátogatásnak az áttanulmányozása

Márciusban 3,3%-kal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma

2017. május 29.

2017. márciusban az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,3, naptárhatástól megtisztítva – főként a húsvéthatás miatt – 5,4%-kal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 7,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 2,3%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2017. január–márciusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 3,4%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Az osztrák minimálbérszabályozással kapcsolatos tervezett változások

2017. április 4.

Az osztrák Szövetségi Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium legújabb tájékoztatása szerint az osztrák szövetségi kormányban döntés született a Bér- és szociális dömping elleni törvény 2017. januártól hatályos változatának módosításáról a fuvarozó ágazat vonatkozásában.

Üzleti lehetőségek Tajvanban!

2017. február 13.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató rendezvényt szervez "Üzleti lehetőségek Tajvanban" címmel 2017. február 24-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

878 millió euró volt a külkereskedelmi többlet novemberben

2017. február 8.

2016. novemberben a kivitel volumene 6,1, a behozatalé 5,1%-kal emelkedett, az aktívum 100 millió euróval nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. 2016 első tizenegy hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete 9,4 milliárd euró volt.

891 millió euró volt a külkereskedelmi többlet októberben

2016. december 12.

2016. októberben az export euróban számított értéke 1,1, az importé 3,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi többlet 167 millió euróval bővült. Az év első tíz hónapjában a kivitel euró értéke 2,4, a behozatalé 0,7%-kal bővült.

Beszállítói fórum a Kamarában – közös érdek, közös siker

2016. november 14.

A rendezvénnyel a szervezők célul tűzték ki mind a résztvevő nagyvállalatok jövőbeni külső kapacitás-szükségleteinek biztosítását, mind a helyi kis- és középvállalkozások beszállítói piacra-jutásának elősegítését gyakorlat-orientált információ-átadás és kétoldalú beszállítói tárgyalások formájában.

Nemzetközi Kontaktnapok Ungváron - élelmiszergazdaság

2016. január 4.

Nemzetközi Kontaktnapokra kerül sor Ungváron, 2016. február 18-19. között a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Az üzletember-találkozó témaikörei a következők:

  • mezőgazdasági termékek, gépek és alkatrészek;
  • vetőmagvak, növényvédő szerek, műtrágyák;
  • mezőgazdasági termékek feldolgozása, technológiák;
  • csomagolási tehnológiák, eszközök és anyagok;
  • élelmiszeripari termékek, technológiák, gépek.

Német Beszerzési és Beszállítói Fórum Budapesten

2014. szeptember 11.

Az október 16-án sorra kerülő Fórum a Német-Magyar és a Német-Cseh Ipari és Kereskedelmi Kamarák, valamint a németországi Anyaggazdálkodási, Beszerzési és Logisztikai Szövetséggel együttműködésben kerül megszervezésre.

A fórum elsődleges célja a német beszerzési és Supply Management szakemberek, valamint közép- és kelet-európai piacokról érkező beszállítók és szolgáltatók közötti kapcsolatteremtés. 

INTERREG programok társadalmasítása

2014. február 5.

Jelenleg folyamatban van az Európai Unió által finanszírozott Közép-Európai Transznacionális Együttműködési 2014-2020 Operatív Program kidolgozása. A civil szervezetek és a lakosság 2014. február 10-ig beérkezően küldhetik el véleményüket az operatív programmal és a hozzá tartozó környezeti értékeléssel kapcsolatban.

Megkezdődött továbbá az INTERREG EUROPE 2014-2020 Operatív program tervezetének és környezeti értékelésének programszintű társadalmasítása, mely 2014. január 10. és március 21. között zajlik. Erről részletes információt a mellékelt dokumentumokban, valamint az alábbi linken találnak.