Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Családoknak segítő intézményt támogatnak Debrecen Bálján

2018. január 17.

A salánki óvoda fejlesztése és az Árpád téri templom felújítása után idén a Családok Átmeneti Otthonának korszerűsítésére fordítják a Város Báljának bevételét. A 17. alkalommal megszervezett eseményt ezúttal is a debreceni önkormányzat,  a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Debreceni Egyetem közösen rendezi meg.

Legyen felkészült fogyasztóvédelmi jogból és jelentkezzen a 2018. január 24-25. között szervezett ingyenes tréningre!

2018. január 11.
Szeretné, ha a szervezete és a szakemberei felkészültek lennének a fogyasztóvédelmi jogból? 
Ha Ön egy kis- és középvállalkozás vezetője, munkatársa, gazdasági érdekképviseleti szervezet, képző intézmény, civil szervezet vezetője vagy szakmai munkatársa, aki mindennapi munkája során foglalkozik a fogyasztói jogvitákkal, illetve a fogyasztóvédelmi joggal, szeretettel meghívjuk a Fogyasztóvédelmi jogból felkészülten! című tréningre. A tréning alkalmával Ön és az alkalmazottai mindent megtanulhatnak az Európai Unió és hazánk fogyasztóvédelmi jogalkotásáról és jogalkalmazásáról, vagy elmélyítheti meglévő ismereteit.

GE beszállítói rendezvény a Kamara szervezésében!

2018. január 10.

A GE Hungary Kft. az MKIK és a HIPA egy közös, országos rendezvénysorozatot indítanak, amely bemutatja a potenciális beszállítók számára az ellátási lánchoz való csatlakozás lehetőségét, tájékoztatást nyújt és elősegíti a hazai beszállítók regionális szintű beszállítóvá válását.

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatának segítségével

2018. január 9.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6-ától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére: a támogatási összegből csaknem 600 kkv-nál több ezer új munkahely jöhet létre és még több őrizhető meg.

Urbis Smart City Fair 2018 nemzetközi vásár Brnoban

2018. január 9.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez a 2018. április 25. és 26. között az Urbis Smart City Fair 2018 nemzetközi vásár mellet megrendezésre kerülő üzletember találkozóra Csehországba, Brno-ba. 

Magyar-Román külgazdasági konferenciát és üzletember-találkozót rendeznek Békéscsabán

2018. január 8.

A rendezvény a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Tagozata, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, valamint a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében valósul meg.

Nemzetközi üzletember találkozó a HoReCa szektor képviselői számára a SIRHA Budapest kiállításon

2018. január 4.

2018. február 8-án, 13.00 órai kezdettel a PRIMOM Alapítvány az Enterprise Europe Network hálózat közreműködésével második alkalommal szervez nemzetközi üzletembertalálkozót a SIRHA Budapest 2018. szakmai kiállítás kísérőrendezvényeként.

Magyar-Orosz üzleti találkozót tartottak a Kamarában

2017. december 18.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kétoldalú gazdasági, üzleti, tudományos és turisztikai együttműködések fejlesztésének érdekében szervezett magyar-orosz üzleti találkozót december 18-án, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

200 centiméter a 200 éves évforduló tiszteletére

2017. december 18.

Az idén 200 éves debreceni cukrászat jubileuma alkalmából készült svájci csokoládéból az 1200 szeletes, ember nagyságú torta, amely 2017. december 16-án szombaton került bemutatásra Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Vámügyi szakértői hatósági képzést indít a Magyar Vámügyi Szövetség

2017. december 13.

A Magyar Vámügyi Szövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium NGM/37237/2017. számú határozatával az országban elsőként került vámügyi szakértői hatósági vizsgára felkészítő képzés szervezésére és lebonyolítására jogosult képző szervként VJSZ-112017. nyilvántartási számon nyilvántartásba vételre 2017. november 28-i hatállyal.

Kérdőív a kkv fogalom meghatározásáról

2018. január 16.

Az Európai Bizottság felülvizsgálja a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) fogalom meghatározását (2003. május 6-i 2003/361/EK ajánlás). A konzultációban elsősorban olyan vállalkozások részvételére számítunk, akik találkoztak már az uniós kkv fogalommeghatározással.

A Kamara és a NAV közös tájékoztató rendezvénysorozata négy vidéki helyszínen folytatódik 2018-ban

2018. január 11.

A Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozatának keretében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara négy területi irodája és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón, Hajdúnánáson és Berettyóújfaluban tartja meg a vállalkozások működését érintő, 2017. évközi adózással és a 2018. évi adótörvény-változásokkal kapcsolatos szakmai tájékoztató rendezvényét, január 23 és január 26 között.

Minimálbér változás!

2018. január 9.

Felhívjuk a gyakorlati képzéssel foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezetek figyelmét arra, hogy a minimálbér összege 2018. január 1-jétől 138 000 forint. A 2018-ban érvényes minimálbért tartalmazó rendelet a Magyar Közlöny 2016. évi 204. számában jelent meg.

Canton Fair kereskedelmi kiállítás és vásár

2018. január 9.

Idén két alkalommal kerül megrendezésre a ,,Canton Fair’’ elnevezésű kiállítás. Az áprilisban és októberben rendezett vásár Kína, illetve egész Ázsia egyik legjelentősebb kereskedelmi kiállításának számít 1,2 millió m2 alapterületével, illetve a közel 60 ezer kiállítóhelyével. 

 

A KAVOSZ Zrt. megkezdte az akár 100 millió forint összegű beruházási hitel forgalmazását

2018. január 8.

A KAVOSZ Zrt. pénzügyi vállalkozás leányvállalata, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. megkezdte az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 keretein belül a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció (max. 100 MFt összegű, 10 éves beruházási hitel) forgalmazását.

IoT & Smart City rendezvény Tajpejben

2018. január 5.

2018. március 27-30 között kerül megrendezésre Ázsia legnagyobb IoT & Smart City rendezvénye, a Smart City Summit & Expo. A tajpeji okosváros-konferencián, networking rendezvényen és kiállításon az eddigi részvételi statisztikák alapján 2018-ban 25 ezer látogatóra, ezer kiállítói standra és több mint 75 város részvételére számítanak.

 

Az orosz befektető is gyorsabban ideér

2017. december 19.

Magyar-orosz üzleti találkozóval folytatódott az első moszkvai repülőjárat debreceni landolása.

Mostantól hetente kétszer repülőgéppel is eljuthatunk Debrecenből Moszkvába. A Wizz Air légitársaság első közvetlen járata 2017. december 18-án landolt a cívisvárosban. A repülőtéren rendezett ünnepségen elhangzott, hogy ezzel már nyolcra nőtt a Debrecenből elérhető desztinációk száma.

Start Oroszországban: a Wizz Air elindította a Debrecen-Moszkva járatát

2017. december 18.

Debrecen/Moszkva - Az oroszok is remélik, hogy a járat sikeres lesz, mert úgy látják, van érdeklődés Debrecen iránt.

Gyors üzleti sikerek hat ország összefogásával

2017. december 14.

Az elfogadott beszámolóval nemrég lezárult Eagle 1-2 európai uniós projektek célja az európai KKV-k unión kívüli piacokra jutásának támogatása, kapcsolatfelvétel és jó gyakorlatok cseréje a kereskedelemfejlesztő szervezetek között, sikertörténetek bemutatása. A Londoni Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett konzorcium tagja volt a Brüsszeli Kamara, a Szicíliai és az Észak-Görögországi Iparszövetség, a Litván Innovációs Ügynökség és a Hajdú-Bihar Megye Kereskedelmi és Iparkamara.

Idén is megtartották a TOP 100 díjátadó gálát a Kamarában

2017. december 12.

Idén is elkészült a Hajdú-Bihar megye gazdaságának és legnagyobb gazdálkodóinak teljesítményét elemző TOP100 kiadvány. A hagyományokhoz híven a kiadvány ünnepélyes bemutatása alkalmából a kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtó vállalkozások képviselői elismeréseket vehettek át.