Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018. május 24-én tartotta Küldöttgyűlését

2018. május 24.

A Küldöttgyűlés a Kamara 2017. évi egyszerűsített éves beszámolóját és a 2018. évi üzleti tervét az előterjesztésnek megfelelően elfogadta. A 2017. évi egyszerűsített éves beszámoló teljes terjedelmében megtekinthető a Kamara Vörösmarty u. 13-15. szám alatt található működési helyén, valamint a www.hbkik.hu oldalon.

Hogyan legyünk sikeresek a nemzetközi piacon? workshop

2018. május 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara workshopot rendez "Hogyan legyünk sikeresek a nemzetközi piacon?" címmel a ScaleMeUpHungary projekthez kapcsolódóan 2018. június 5-én a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában. 

Ezek a tárgyak nem egy porosodó vitrinbe valók

2018. május 18.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját Szűcs Imre, a népművészet mestere vehette át.

 

A népi kultúra nemcsak a múlt, hanem a jövő is. Nekünk, magyarok számára különös jelentőséggel bír, ezért bízom benne, hogy mind többen lesznek ebben a hazában, akik értékként tekintenek kulturális örökségünkre – ezekkel a gondolatokkal kezdte köszöntőjét Kékedi László, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának vezetője a X. Fazekas Fesztivál megnyitóján a Kölcsey Központban.

Átadták a díjakat a X. Nemzetközi Fazekas Fesztivál és kiállítás megnyitóján

2018. május 17.

Idén összesen 21 fazekasmester küldött be pályaművet a nívós tárlatra, alaposan feladva a leckét a rangos szakemberekből álló zsűrinek. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját végül a tiszafüredi Szűcs Imre, a népművészet mestere vehette át Radics Lászlótól, a kamara kézműves tagozatának alelnökétől május 17-én, a Kölcsey Központban.

Multi nem létezhet beszállítók nélkül

2018. május 16.

Vásárolni szeretnénk önöktől – mondta a GE Magyarország alelnöke a helyi vállalkozóknak.

 

Magyarországon a kkv-szektor alkalmazza a munkavállalók legnagyobb részét, ugyanakkor hozzájárulása a GDP-hez alacsony. Ezért az ágazat versenyképességének és digitális képességeinek a fejlesztése a kormány és a nemzetközi nagyvállalatok közös érdeke - ezt hangsúlyozta több előadó is a GE beszállítói fórumán, melyet a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve a Debreceni Egyetemmel közösen szerveztek meg a DE Böszörményi úti campusán. Az érdeklődő helyi vállalkozók zsúfolásig megtöltötték az egyik nagy előadót.

Az atomenergetikai ipar üzleti lehetőségei Magyarországon

2018. május 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Orosz Tagozatának Paks Szekciója az „AtomBusiness.hu”-val közösen 2018. május 22-én 10:00 órától tájékoztató fórumot szervez „Az atomenergetikai ipar üzleti lehetőségei Magyarországon” címmel.

 

A technika bajnokai: Országos Technikaverseny döntő Debrecenben

2018. május 15.

Május 11-12-én tartották meg Debrecenben a XIX. Technikaverseny országos döntőjét. A versenynek a Debreceni Szakképzési Centrum központja és a DSZC Baross Gábor Középiskolája és Kollégiuma szolgált helyszínül.

Besétálhatunk a világ legnagyobb piacára? - Kínai-Magyar Üzleti Fórumot rendeznek Budapesten

2018. május 9.

A China Smart Expo Budapest kiállítással egybekötött szakmai konferenciát szerveznek május 31-én Budapesten, a The Experience Center-ben. A Piac és Profit Kinai-Magyar Üzleti Fórumának szakmai partnere a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Szituatív tárgyalástechnikák, avagy: az asztal két oldalán

2018. május 8.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (az Enterprise Europe Network program keretében) idén nyolc, egynapos tréninget szervez (PLATO vállalkozói szakmai napok néven), melynek célja közös munka keretében biztosítani a csoportos tanulás, a tapasztalatcsere, a hálózati működés, az üzleti fejlődés és kapcsolatépítés eredményességét. A második összejövetel témája a szituatív tárgyalástechnikák megismerése és begyakorlása volt.

Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Konferencia Bulgáriában

2018. május 2.

Idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Konferenciát Bulgáriában, 2018. augusztus 20. és 24. között. A találkozó célja, hogy a közgazdaságtan, bankszektor, pénzügyi szektor, statisztikák és az üzleti élet és vezetés területén tevékenykedő kutatók és tudósok találkozzanak, és bemutassák és megvitassák elképzeléseiket, technológiáikat, rendszereiket és megoszthassák tapasztalataikat.

Kamarai küldöttgyűlés: jó gazda módjára

2018. május 24.

Számvetést készített a megyei kereskedelmi és iparkamara; a küldöttek elfogadták.

 

A kamara folyamatos működése biztosított volt, bevételei fedezték a kiadásait. Az eredményes működéshez (a költséghatékony és költségtakarékos gazdálkodás mellett) a pályázatokon való sikeres részvétel is hozzájárult – hangzott el egyebek mellett a 2017-es évi gazdálkodás kapcsán a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén. A 2018-ra összeállított üzleti tervről a testület megállapította, hogy annak célkitűzései megalapozottak, megvalósításának forrásai biztosítottak, így az alkalmas a megvitatásra és az elfogadásra.

HR Klub a kamarában

2018. május 23.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HR Klub interaktív fórumsorozatának keretében rendezi meg második workshopját 2018. május 31-én a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

Építőipari konferenciát rendez a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2018. május 17.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Békés, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal együttműködésben, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szakmai támogatásával Regionális Építőipari Konferenciát szervez június 6-án, Debrecenben.

Európa Nap, kamarai „étlappal”

2018. május 16.

Az Enterprise Europe Network hálózatához tíz éve csatlakozott a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Európa Napot rendezett az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének megyei tájékoztatási központja május 10-én, csütörtökön a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.

 

Kibővített Építőipari Szakmai Kollégiumi ülést rendez a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2018. május 16.

A Szakmai Kollégium soron következő – kibővített – ülésének célja az építőipari vállalkozások tájékoztatása a számos helyen gondot okozó szakemberhiány enyhítése, illetve a szakember-utánpótlás lehetőségeinek ismertetése. A rendezvény további célja az építőipari vitatrendezésben fontos szerepet játszó Teljesítésigazolási Szakértői Szerv működésének bemutatása.

Kéz a kézben; a kézművesekkel - A kamarai együttműködés a népi kézművesség értékeinek a megőrzését célozza

2018. május 16.

Együttműködési megállapodást írtak alá hétfőn (a X. Nemzetközi Fazekas Fesztivál apropóján) a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület képviselői.

IX. Bezermeni Vigasságok gasztronómiai nap

2018. május 11.

IX. alkalommal kerül megrendezésre a „Bezermeni Vigasságok” gasztronómiai nap 2018. szeptember 8-án Hajdúböszörményben. A rendezvény a gasztronómia sokszínűségét kívánja bemutatni a térségben élők és a turisták számára. A rendezvény honlapja: www.bezermenivigassagok.hu 

Hamar kiderült: közösek a gondjaik - Gépipari szakmai kollégium alakult a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

2018. május 8.

Lassan nem múlik el hét úgy, hogy (közös érdekek, vagy éppen azonos problémák mentén) ne alakulna valamilyen klub vagy szakmai kollégium a megyei kereskedelmi és iparkamara égisze alatt. Legutóbb a Gépipari Szakmai Kollégium alakuló ülésén jártunk, ahol hamar kiderült: érkezzenek bár a piaci szereplők a szakterület bármely szegmenséből, a szakképzés régről fakadó problémái vagy éppen az égető szakemberhiány ugyanúgy fáj valamennyiüknek.

Megjelent az Interreg EUROPE program negyedik pályázati felhívása

2018. május 7.

2018. május 7-től elérhető  az Interreg EUROPE program következő pályázati felhívása. A program negyedik, és nagy valószínűséggel utolsó, pályázati felhívása 2018. június 22-ig áll nyitva a pályázók előtt. A pályázati csomag már elérhető ITT

Gazdasági Vezetők Klubja alakult

2018. április 27.

Néhány héttel azután, hogy a megyei kereskedelmi és iparkamarában HR-klub alakult, most a nagyobb cégek gazdasági vezetői hozták létre a kamarán belül a maguk klubját. Az alakuló ülésen Dr. Skultéti Éva, a kamara főtitkára elmondta: a célunk az volt, hogy azokat a gazdasági szakembereket ültessük egy asztalhoz, akiknek van vagy lehet mondanivalójuk egymás számára.