Üdvözöljük a

Nyitórendezvény

honlapján!

-

Nyitórendezvény

Szerző: Szőllősi Nóra| | 2012. május 17.

A Romániai Vállalkozásokért Egyesület, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2012. május 24-én szervezte meg a „Határon átnyúló üzleti együttműködést segítő kommunikációs eszközök fejlesztése KKV-k számára” című magyar-román határon átnyúló projekt nyitórendezvényét.

 

Gönczi Gábor, a Romániai Vállalkozásokért Egyesület ügyvezetője ismertette a projekt céljait, továbbá bemutatta a Romániában közzétett reklám-spot-ot és rádiós hirdetést is.

 

A Zöld Könyv című projekt a Bihar megyében működő magyar nyelven is kommunikáló vállalkozásokat, valamint a Hajdú-Bihar megyében tevékenykedő, román nyelvet is használó vállalkozásokat célozza meg annak érdekében, hogy kölcsönös előnyökhöz juthassanak, például a szolgáltatások terén. A rendezvényen elhangzott egy szemléletes példa, miszerint, a projekt által működtetett adatbázis révén könnyen találhatunk Bihar megyében is például magyarul beszélő cipészt, vagy bármilyen szolgáltató, vagy egyéb vállalkozást. Ezentúl az internetes felületen elérhető adatbázis (Bihar megyében: www.zoldkonyv.ro , Hajdú-Bihar megyében: www.carteaverde.eu ) tartalma szerepel majd egy Zöld könyv katalógusban is, továbbá lehetőség lesz részt venni a kialakításra kerülő kedvezmény kártya rendszerben is, így kínálhatnak egymásnak kölcsönös kedvezményeket az együttműködő cégek.

 

A rendezvény második felében Tóth Edina, a Kamara nemzetközi és területi ügyekért felelős vezetője tájékoztatta a résztvevőket a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara határon átnyúló egyéb pályázatairól, szolgáltatásairól.

 

Amennyiben szeretnének szerepelni az adatbázisban, vagy kérdésük lenne a projekttel kapcsolatban, forduljanak hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

 

Szőllősi Nóra Adrienn

pénzügyi menedzser

szollosi.nora@hbkik.hu

20/3579870