Üdvözöljük a

Elnöki köszöntő

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

2008. január 2.

Tisztelt Vállalkozó,

vállalkozó szervezetek,

 

A kereskedelmi és iparkamarák sajátos történelmi és szervezeti fejlődésüknek köszönhetően, egyedülálló szervezetet alkotnak, miszerint az üzleti élet és a gazdaság fejlődését, mint egységesegészét támogatják. Olyan hálózatot alkotnak, amely mélyen gyökerezik a regionális és helyi szinteken, országos egységet alkot, kiterjed Európára és más földrészekre

 

Magyarországon önkéntes tagságon alapuló kamarai rendszer működik. Az országos és helyi önkormányzatokra épülő, demokratikus magyar társadalomban nem nélkülözhető a gazdaság önigazgatása, annak szereplőit reprezentálni képes, politikamentes önkormányzat.

A Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara a térség üzleti közösségének önkéntes szervezete, képviselője az országban. Érdekegyeztető, érdekközvetítő tevékenységével, gazdaságfejlesztő szolgáltatásaival hozzájárul a vállalkozói közösség, illetve a megye és a régió gazdaságának fejlődéséhez és szerveződéséhez.

A kamarák célja, feladatai között a legfontosabb az üzleti forgalom biztonságának, a tisztességes piaci magatartás érvényesítése, tagjainak - a gazdasági tevékenységet folytatók - általános és együttes érdekképviselete, valamint felkészítés az uniós csatlakozásra és a belépés elősegítése. A kereskedelmi és iparkamarák tudatában vannak az európai integráció kihívásainak és meg vannak győződve arról, hogy kulcsszerepet játszanak ebben a folyamatban. Működésükkel lényegesen hozzájárulnak a versenyképesség növeléséhez és a munkahelyteremtéshez.

Az EU tagjaként bizonyossággal kijelenthetjük, európai gazdaság nem létezhet európai színvonalú kamarai rendszer nélkül.

 

Miklóssy Ferenc

elnök