Üdvözöljük a

Világbajnoki dobogón szakácsaink – A Kamara is támogatta a hónapokon át tartó felkészülésüket

honlapján!

-

Világbajnoki dobogón szakácsaink – A Kamara is támogatta a hónapokon át tartó felkészülésüket

Szerző: Czirbik Milán | 2018. november 30.

Bronzérmes lett a Luxemburgban megrendezett szakács-világbajnokságon a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület által benevezett Hajdúsági Regionális Culinary Team. A sikert a régiós csapatok közötti versenyben érték el az „aranykezű” szakácsaink és cukrászaink, akik csütörtökön sajtótájékoztatón köszönték meg az őket támogatók munkáját.

Jó hírünket vitték

 

Gajdán Antalné, az egyesület elnöke hangsúlyozta: ezen a megmérettetésen is az volt az elsődleges céljuk, hogy öregbítsék az ország, a megye és persze benne Hajdúböszörmény hírnevét. „Minden megmérettetésen tanulunk valamit, amit beépíthetünk a csapat munkájába azért, hogy a nemzetközi szakmai trendeknek minél inkább megfeleljünk. Ezáltal a szakma iránti elkötelezettségünk mellett a szaktudásunk is nemzetközi szintre emelkedik, és ez a kettő együtt eredményezhet a mostanihoz hasonló szép sikereket” - adta meg a siker receptjét az elnök asszony.

 

Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke és Fórizs László, Hajdúböszörmény alpolgármestere is azt hangsúlyozták, hogy a mesterszakácsok a tudásuk, a kitartásuk és a szorgalmuk révén ezekkel az eredményekkel olyan fundamentumot raknak le, amire a teljes magyar gasztronómia épülhet és építkezhet.

 

 

Bronzérmes lett Luxemburgban a Hajdúsági Regionális Culinary Team

(Fotó: Petneházi Attila)

 

Erős versenyprogram

 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által is támogatott csapat nem akármilyen versenyprogramot valósított meg Luxemburgban. Nyolcszemélyes dísztál, háromféle előétel, négyféle fogadó falatkák, ötfogásos menüsor, négyféle desszert és ugyancsak négyféle fogadódesszert – ezekkel indultak a 30 ország részvételével megtartott világversenyen, ahol sikerült a dobogó harmadik fokára felállniuk.

 

A jelenlegi sikerrel azonban nem elégednek meg a lelkes szakemberek, ugyanis a 2020-as Kulináris Olimpián is szeretnék bizonyítani tudásukat.

A csapat tagjai voltak: Rédai Attila csapatkapitány, Gajdán Antal, Gajdán Attila, Balog Szabolcs, Orgován Dániel, Szatmári Antal, Varga Dóra, Kollonay István. A sajtótájékoztató végén bejelentették, hogy Rédai Attila visszavonul a versenyzéstől, és a helyét Gajdán Antal veszi át.

 

 

PA