Üdvözöljük a

Ünnepélyes keretek között írták alá az új, hosszú távú szakképzési együttműködési megállapodást a Kamarában

honlapján!

-

Ünnepélyes keretek között írták alá az új, hosszú távú szakképzési együttműködési megállapodást a Kamarában

Szerző: Czirbik Milán | 2017. május 24.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziuma, a Debreceni Szakképzési Centrum és a TEVA gyógyszergyár Zrt. együttműködésével 2017. szeptemberétől elindul a TEVA osztály! A Vegyipari Szakgimnázium 30 diákja egy éven keresztül a TEVA gyártási területein és laboratóriumaiban tölti a szakmai gyakorlatát. A felek egy sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes aláíráson szignózták az együttműködési megállapodásról szóló szerződéseket 2017. május 24-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

„Nagyon jelentős lépés ez a TEVA életében, ugyanis stratégiai fontosságú, hogy folyamatosan gondoskodjunk a helyi tehetségekről és a munkaerő utánpótlásról. A TEVA fontos része a város gazdasági életének, amely a szakképzés nélkül nem lenne igazán sikeres, éppen ezért az iskolarendszerrel szoros kapcsolatot kell ápolnunk. A TEVA részéről ez egy hosszú távú elkötelezettség. Remélem, hogy a TEVA Gyógyszergyárhoz sokan érkeznek a fiatal tehetségek, akik a TEVA család részeivé válnak. Nagyon örülök, hogy a Vegyipari Szakgimnáziummal együttműködünk, ugyanis egy nagyon jó iskolának tartom, ahol színvonalas képzés zajlik.” Mondta az ünnepélyes aláíráson, nyitó beszédében Luca Astarita, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. debreceni vezérigazgatója.

 

„Nagyon örülök, hogy Debrecen legnagyobb munkáltatója, a TEVA is bekapcsolódott ebbe a kezdeményezésbe. Úgy gondolom, hogy ez a lehetőség biztosítja a vállalatnak a minőségi munkaerő utánpótlást. Az 1800 főt foglalkoztató gyógyszeripari cégnél szeptembertől egy éven át 30 vegyiparis tanuló fogja szakmai gyakorlatát tölteni, vegyésztechnikus szakmában, ahol rendkívül hasznos tudást sajátíthatnak el. Remélem, a mostani egy sikeres és hosszú távú együttműködés kezdete.” Fejtette ki Makray Réka, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. HR igazgatója.

 

Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszönetét fejezte ki, hogy a Kamarában kerülhetett sor erre a nem mindennapi együttműködés megszületésére. „A TEVA és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködése nagy múltra tekint vissza, ugyanis korábban a gyógyszergyár adott elnököt a Kamarának, emellett a gyógyszeripari vállalat meghatározó tagja és partnere iparkamaránknak. Nagyon lényeges, hogy megfelelő képzettségű és végzettségű szakemberek kerüljenek ki az oktatási intézményekből, ugyanis amikor életekről, az emberek egészségéről van szó, fontos, hogy a gyógyszergyárban dolgozók tökéletes munkát végezzenek. Úgy gondolom, hogy a TEVA példáját kell követnie minden nagyvállalatnak, amennyiben biztosítani akarják a magasan képzett szakember utánpótlást.”

 

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója a gyakorlati képzés mellett a pedagógusokról és az elméleti tudás fontosságáról is beszélt. „A Debreceni Szakképzési Centrumnak kulcsfontosságú, hogy Debrecennek minőségi szakembereket biztosítson. Nagy öröm, hogy a TEVA, a város legnagyobb foglalkoztatója kinyitotta kapuit a fiatal tehetségek előtt, hogy időben átadja a tudást számukra. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az elméleti tudás hátterét is erősítik azzal, hogy a pedagógusoknak is szerepet biztosítanak a TEVA gyárában zajló gyakorlati programban.”

 

„Ez a Vegyipari Szakgimnázium első nagy alkalma egy ilyen nagyszabású együttműködés megkötésére és remélem, hogy nem az utolsó. Iskolánk a legnagyobb képző intézmény a vegyész ágazatban a megyében, éppen ezért úgy gondolom, hogy a TEVA jó döntést hozott amikor a Vegyiparival szorosabbra fűzte a viszonyt. Nagyon lényeges, hogy a gyerekek, akik négy év alatt elméleti ismereteket tanulnak, valódi, gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodjanak egy olyan komoly cégnél, mint a TEVA. Biztosíthatok mindenkit, hogy a Vegyipari Szakgimnázium a legjobbakat küldi a TEVA Gyógyszergyárnak, továbbá pedagógusaink is részt vesznek a gyógyszeripari cégnél folyó gyakorlatban és ez által napra készek lesznek és az elsajátított tudást az iskola falain belül is kamatoztathatják.” Zárta szavaival az ünnepélyes rendezvényt Szabó Zoltán, a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumának igazgatója.