Üdvözöljük a

Új vállalkozói hitelek

honlapján!

-

Új vállalkozói hitelek

Szerző: SZA| | 2010. szeptember 17.

Egy vállalkozás százmillió forint támogatott hitelhez is hozzájuthat 

A Széchenyi Kártya Program kiterjesztésével a kis- és középvállalkozások (kkv) kedvezményes, egyben csökkentett adminisztrációjú finanszírozásának újabb lehetőségei nyílnak meg, amelyek eddig hiányoztak a kkv szektor hitelezésében.

A KA-VOSZ-nak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) és a VOSZ-szal hosszú évek példaértékű összefogásával sikerült elérnie a Széchenyi Kártya portfoliójának kibővítését, melynek köszönhetően az évek óta sikeresen működő folyószámlahitel mellett 2010. augusztus elsejétől forgóeszköz, szeptember 1-jétől beruházási hitel felvételére van lehetőség. A tervek szerint 2011. január elsejétől elindul a pályázaton elnyert forrásokhoz az önerőt biztosító finanszírozás is. A Széchenyi Kártya Program három elemével (folyószámla-, forgóeszköz-, beruházási hitel) egy vállalkozás akár 100 millió forint támogatott hitelhez is hozzájuthat. A termékek egymásra épülnek, kiegészítik egymást. A KA-VOSZ adatai szerint a bankok folyamatosan kapcsolódnak be a Széchenyi Kártya Forgóeszköz hitelezésbe is, és már több tucat beadott hiteligénylés van. A kezdetek óta a vállalkozásoknak átadott kártyák száma meghaladta a 135 ezret, amellyel több, mint 800 milliárd forint hitelt juttattak el a kis- és középvállalkozásokhoz.

 Az ország megyeszékhelyein gazdasági fórumok keretében mutatják be a kibővült hitelportfolió részleteit a megye vállalkozóinak, a partnerbankok képviselőinek, valamint a megyék és városok vezetőinek. Debrecenben, a Kölcsey Központban, szeptember 22-dikén 14 órától kezdődik az esemény. A rendezvény vendégelőadói Demján Sándor, a VOSZ elnöke és Parragh László, az MKIK elnöke. A meghívott vendégek között Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Rácz Róbert, a megyei közgyűlés elnöke és Auth Henrik, a Garantiqa Hitelgarancia Rt. vezérigazgatój is ott lesz. A fórum házigazdái Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója, Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke és Kovács Kálmánné a VOSZ megyei elnöke.