TOP 100 Gazdasági Fórum

Szerző: Kalmár Erika | 2013. december 13.

Tizennegyedik alkalommal osztották ki a megye gazdasági vállalkozásainak szóló elismeréseket. Dr. Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kapta idén az Inform Média által három éve alapított TOP 100 Gazdasági Díjat a szakmai zsűri döntése alapján.

 

2011 és 2012 között a legtöbbet, 18 pozíciót javított, így a 46.-ról a 28. helyre lépett a legnagyobb árbevételű cégek Hajdú-Bihar megyei listáján a berettyóújfalui székhelyű Epack Műanyagipari Kft., ezzel megszerezve a legjobban teljesítőnek járó elismerést.

A további eredmények a tavalyiakhoz hasonlóan alakultak: a legmagasabb nettó árbevételt a Tigáz Zrt. érte el, a legmagasabb adózás előtti eredményt és a legmagasabb exportárbevételt a TEVA Gyógyszergyár Zrt. tudhatta magáénak. Az utóbbi bizonyult a legnagyobb foglalkoztatónak és büszkélkedhet a legnagyobb hozzáadott értékkel is. A díjakat csütörtökön délután a Napló, a megyei kereskedelmi és iparkamara, valamint a NAV regionális igazgatósága közös rendezvényén, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában adták át.

TOP100 Gazdasági Fórumon bemutatták a megye vállalkozásainak 2012. évi gazdasági teljesítményét elemző Top 100 kiadványt is.

 

HBN