Tisztújítás - indul a következő ciklus!

Szerző: Baráth Anikó | 2016. október 10.

Tisztújító küldöttgyűlésen szavaztak a következő 4 éves ciklus tisztségviselőiről a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Az október 10-ei küldöttgyűlésen több tisztségviselőt is megválasztottak, köztük az elnököt, alelnököket, elnökségi tagokat, ellenőrző és etikai bizottság tagjait, az országos kamarai küldötteket. Leadták a jelöléseket az országos elnökségi tagok, az országos elnök, az országos alelnökök és országos ellenőrző bizottsági tag pozíciókra is.

Az ünnepélyes eseményen Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke köszöntötte a résztvevőket. A mögöttük álló ciklust úgy jellemezte, amire mindenki büszke lehet. Felhívta a figyelmet arra, hogy a következő ciklusban még több kihívással kell majd szembenézni. Célként határozta meg egy megyei mintapélda kialakítását a felnőttképzés területén, amit a következő 5 évben szükséges lenne elérni. A termelékenység és hatékonyság feltételeit többek között a menedzsment és a piaci ismeretek oktatásával kell megalapozni- emelte ki a kamara elnöke. Mint azt elmondta, a megye szerkezetét reprezentálja a kamara összetétele, hiszen egyaránt szükség van kis- és nagyvállalkozókra is. Ahogy az elnök fogalmazott: azt kívánja, hogy a jövőben a következő generáció büszkén vehesse majd át a stafétabotot.

A rendezvényen tiszteletét tette dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki kifejtette: 2010-ben következett be az a fordulat, amire a teljes magyar üzleti közösség büszke lehet, hisz végre elindult a kommunikáció a kormány és a kamara között, aminek pozitív hatásai folyamatosan bővülnek majd. Ma már nincs olyan gazdasági, sőt kormányzatpolitikai kérdés, amiben a kamara véleményét ne kérnék ki. A politikának szüksége van az üzleti stabilitásra, politika nélkül viszont nincs erős gazdaság sem.  A kamarai választások kapcsán hangsúlyozta, milyen egyedülálló, hogy egy üzleti közösségben megválasztott szereplőt maguk az üzletemberek választanak meg. Megköszönte az előző ciklusban végzett munkát és fáradozást, ami mind az ország előrébb jutását szolgálta.

 

Teljes lista IDE kattintva!