Teszteld a pályád!

Szerző: Czirbik Milán | 2017. június 12.

Ingyenes pályaorientációs nyári napközis tábort szervez a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános iskolás hetedikes tanulók számára 2017. június 19. és 30. között "Teszteld a pályád!" címmel!

A Hajdú Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával 4. éve folytat pályaorientációs tevékenységet, melynek célcsoportja a Hajdú-Bihar megyei általános iskolák végzős tanulói. A 7-8. osztályos tanulók szakmaválasztását a tanév során osztályfőnöki óra illetve szülői értekezlet keretében zajló tájékoztató előadással, üzem- és céglátogatásokkal, tájékoztató kiadványokkal segítjük.

 

Tanéven kívüli programként Teszteld a pályád! pályaorientációs nyári tábort szervezünk, mely keretében több napon keresztül, szervezetten zajlanak a tematikus üzem- és tanműhely-látogatások, nem bentlakásos jelleggel.

 

Az idei évben a Teszteld a pályád! pályaorientációs nyári tábor időszaka: 2017.06.19-30.

 

A Tábor 10 napjának programjai tematikusan egy-egy szakmacsoport köré szerveződnek, így adva mélyebb betekintési lehetőséget egy adott területre. A Tábor alatt a meglátogatott üzemekben az érdeklődő gyerekekből szervezett csoporttal, előre egyeztetett időpontban és létszámmal, kamarai kísérővel jelenünk meg. Minden egyes helyszínen az adott vállalkozás képviselői vezetik körbe a csoportot és adnak hiteles tájékoztatást az ott folyó munkáról és a megtekintett szakmákról. Lehetőség van az adott területhez kapcsolódó egyszerűbb munkafolyamat kipróbálására, mellyel a gyerekek személyes élményt szerezhetnek, aktív résztvevőivé válnak a tevékenységeknek.

 

A program szervezése során kiemelt figyelmet kaptak a megyei hiányszakmák, melyek közül az összes HB Kereskedelmi és Iparkamara hatáskörébe tartozó, szakközépiskolai szakképző évfolyamon elsajátítható szakmát lefedjük.

 

A Teszteld a pályád! pályaorientációs nyári táboron való részvétel a gyerekek számára ingyenes, a kamara utazást és meleg ebédet is biztosít.

 

A helyek feltöltése érkezési sorrendben történik, a szabad kapacitás függvényében csoportok jelentkezését is szívesen várjuk, ekkor az utaztatást ennek megfelelően szervezzük. A nyári táborra való jelentkezésnél a kamarai tagjainknak, vagy kamarai tag vállalkozás alkalmazottainak 7. osztályos gyermekei és unokái előnyt élveznek.

 

A jelentkezés előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezési határidő: 2017. június 15.

 

További információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:

 

Németi-Balogh Zsófia, pályaorientációs tanácsadó

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

4025 Debrecen, Vörösmarty utca 13-15.

e-mail: nemeti.balogh.zsofia@hbkik.hu

telefon: +36 (52) 500-717