Üdvözöljük a

Szorosabb gazdasági együttműködésről tárgyaltak a brnói iparkamarától érkezett delegáció tagjaival a Kamarában

honlapján!

-

Szorosabb gazdasági együttműködésről tárgyaltak a brnói iparkamarától érkezett delegáció tagjaival a Kamarában

Szerző: Czirbik Milán | 2017. május 23.

A Brno-i Regionális Kereskedelmi Kamarából Debrecenbe érkező delegáció látogatásának célja a testvérvárosi és a két kamara közötti együttműködés nyomán a magyar-cseh üzleti, gazdasági, kulturális és turisztikai kapcsolatok fejlesztése és ösztönzése, továbbá a Brno-i és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közötti együttműködési lehetőségek megvitatása volt.

A két kamara összefogásának voltak előzményei, ugyanis még idén januárban, együttműködési megállapodást kötöttek Brno-ban, a Debrecen és Brno közötti testvérvárosi megállapodás keretében. A cseh-magyar kooperáció jegyében együttműködik a két Enterprise Europe Network iroda, közös üzletember találkozókat és céglátogatásokat szerveznek, elősegítik a harmadik ország piacain történő vállalkozói együttműködések létrejöttét, javaslatot tesznek közvetlen légi járatok indításának érdekében Brno és Debrecen között a Debreceni Repülőtér jó teljesítménye okán, valamint létrehoznak egy Magyar-Cseh Információs Pontot a Kamarában.

 

A 2017. május 22-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában folytatott megbeszélésen Cenek Absolon, a Brno-i Regionális Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Ladislav Chodák, a kamara elnökhelyettese, Oto Hrdlicka, nemzetközi ügyekért felelős referens, Kolozsvári István, hazánk prágai nagykövetségének külgazdasági attaséja képviselte a cseh oldalt. A Kamara részéről Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Simonyi Réka, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi ügyek osztályvezetője vett részt.

 

Délelőtt a polgármesteri hivatalba Dr. Barcsa Lajos, alpolgármesterhez tárgyalni, majd az egyetemre látogatott a delegáció, valamint egy gyárlátogatáson is részt vettek az FAG-nál. A Brno-i kamarai delegáció szándéka az volt, hogy megismerkedjen a cívisváros gazdasági életének jellemzőivel.