Üdvözöljük a

Start Oroszországban: a Wizz Air elindította a Debrecen-Moszkva járatát

honlapján!

-

Start Oroszországban: a Wizz Air elindította a Debrecen-Moszkva járatát

Szerző: Czirbik Milán | 2017. december 18.

Debrecen/Moszkva - Az oroszok is remélik, hogy a járat sikeres lesz, mert úgy látják, van érdeklődés Debrecen iránt.

Vaszilij Alekszandrov, a vnukovói reptér vezérigazgatója a moszkvai avatóünnepségen méltatta a két ország közötti fejlődő kulturális és gazdasági kapcsolatokat. Rámutatott, hogy Debrecen iránt, egyebek között a régió termálfürdői miatt is, nagy az érdeklődés Oroszországban. Kifejezte reményét, hogy a járat kihasználtsága magas lesz, Vnukovo és a Wizz Air együttműködése pedig továbbra is mindkét fél számára előnyös lesz.

 

Balla János, Magyarország moszkvai nagykövete elmondta, hogy idén 50 ezer orosz állampolgár váltotta ki a magyar turistavízumot, a Wizz Air Moszkva és Budapest között közlekedő járatai telítettek, ami szemléletes mutatója a megnövekedett oroszországi érdeklődésnek. Rámutatott, hogy Magyarország a kedvező árai mellett a stabilitás és a biztonság miatt is vonzó az orosz turisták számára.

 

A Moszkvából Debrecenbe tartó repülőgép első utasát, a Nyizsnyij Novogorod-i Valerij Szurzsenkót a reptér és a moszkvai magyar nagykövetség is ajándékokkal lepte meg. A fiatalember elmondta, hogy a vonzó jegyárai és úti céljai miatt döntött a Wizz Air mellett.

 

(MTI)