Üdvözöljük a

Sikertörténet: tajvani-magyar üzletkötés a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítségével

honlapján!

-

Sikertörténet: tajvani-magyar üzletkötés a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítségével

Szerző: Czirbik Milán | 2017. október 6.

A tajvani World-Wide Ltd. és a Bold-Agro Kft. képviselői ma bejelentették, hogy megállapodtak az üzletkötésben, melynek eredményeként várhatóan havonta egy konténer almalé kerül kiszállításra Derecskéről, Tajvanba. A megállapodás létrejöttében a Kamarának kiemelkedő szerepe volt.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az európai uniós Eagle 2 projekt keretében idén júniusban szervezett üzleti utat Tajvanba, melyen Magyarországról öt vállalkozás vett részt, elsősorban élelmiszeripari és italgyártási ágazatokból. A kinti partner - a Tajvani Kereskedelemfejlesztési Központ (TAITRA) - szervezésében üzletember-találkozóra is sor került Taipeiben.

 

A Bold-Agro Kft. képviselőjét – Szabó Imre ügyvezetőt - a találkozót követően céglátogatásra hívta meg tárgyaló partnere, a World-Wide Ltd. A tajvani tárgyalások eredményeként és a már konkrét üzlet részeként a külföldi cég képviselői, a napokban Derecskén, a Bold-Agro Kft. telephelyén megtekintették az almalé-gyártást. A távol-keleti vállalat küldöttei ezt követően ellátogattak a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába is.

 

A látogatáson a World-Wide Ltd. és a Bold-Agro Kft. képviselői bejelentették, hogy mindenben megállapodtak és üzletet kötnek, melynek eredményeként várhatóan havonta egy konténer almalé kerül kiszállításra Derecskéről, Tajvanba.

 

A megállapodás létrejöttében a Kamara jelentős szerepet töltött be azáltal, hogy a tajvani piacról felkészítést nyújtott, megszervezte a kiutazást, összehozta a tárgyaló feleket Tajvanban és aktívan részt vett az előkészítő tárgyalásokon. A tajvani partner képviselői külön is kiemelték a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megállapodásban betöltött híd szerepét.

 

 

A Kamarában tárgyaltak a tajvani-magyar üzletről