Nagy volt az érdeklődés a Kamara standja iránt a "Szelet a vitorlába!" pályaválasztási kiállításon

Szerző: Czirbik Milán | 2017. október 19.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is részt vett a 18. alkalommal megrendezett "Szelet a vitorlába!" elnevezésű pályaválasztási kiállításon október 18-19. között Debrecenben, a Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferencia Központban. A kétnapos rendezvényen - amelyen 52 kiállító volt jelen - mintegy 10-12 ezer látogató vett részt, a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulók mellett szüleik és pedagógusaik is hasznos információkkal gazdagodhattak.

A  kiállításon különböző előadásokkal, szakmabemutatókkal, önismereti sarokkal, játékos nyelvi tesztekkel, továbbá pályaorientációs és pályaismeret bővítő feladatokkal készültek a hetedik és nyolcadik osztályos diákok részére.

 

A Kamara standjánál - amelyet a két nap alatt nagyon sok tanuló és szülő keresett fel - játékos kvízzel, multimediális- és információs anyagokkal népszerűsítették a szakmatanulás lehetőségeit és a megye hiányszakmáit a választás előtt álló diákok számára az iparkamara szakképzési osztályának munkatársai. A hiányszakmákhoz kapcsolódó kvíz-kérdéseket kitöltő, és azokra jól válaszoló diákokat ajándékkal jutalmazták.

 

A Kamara több vidéki csoport számára biztosította a kiállításra való utazást, melyet üzemlátogatásokkal kötöttek össze. A gyerekek így többek között ellátogathattak az Alföldi Nyomda Zrt-hez és az NI Hungary Kft. gyárába, ahol testközelből ismerhették meg a nyomdaipari technikusi és az elektronikai technikusi hiányszakmákat.

 

A hajdú-bihari szakképzés koordinálásában fontos szerepet betöltő Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nagy hangsúlyt fektet a szakmatanulás lehetőségeinek népszerűsítésére, különösen a megyei hiányszakmákat tekintve, ezzel elősegítve a fiatalok számára a piacképes szakmaszerzés lehetőségét, a gazdaság és a vállalkozások számára pedig a jól képzett szakember-utánpótlás biztosítását.