Üdvözöljük a

Megnyílt a Vállalkozások Információs Pontja Debrecenben

honlapján!

-

Megnyílt a Vállalkozások Információs Pontja Debrecenben

Szerző: Czirbik Milán | 2018. augusztus 30.

Újabb segítség a debreceni kis- és középvállalkozások számára. Gyors és hatékony ügyintézéssel várják őket az Új Városházán kialakított Vállalkozások Információs Pontján.

Elégedettek a debreceni cégek

 

2016-ban és 2017-ben két felmérést végzett az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ a debreceni kis- és középvállalkozások körében. Arra voltak kíváncsiak, hogy a helyi vállalkozók mennyire elégedettek a városi üzleti környezettel. A felmérésből kiderült, hogy 4 vállalkozóból 3 újra befektetne Debrecenben. Az is felszínre került viszont, hogy a hivatali ügyintézésben lenne mit változtatni, mert nem elég gyors és hatékony. A kutatás eredményeire reagálva Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala létrehozta a Vállalkozók Információs Pontját (VIP) az Új Városházán.

 

- Kiemelt célunk, hogy segítsük a debreceni vállalkozásokat, ezért hoztuk létre a Vállalkozások Információs Pontját. Azt remélem, hogy a gyorsabb és hatékonyabb tanácsadással elégedettek lesznek a vállalkozók – mondta az átadón Papp László polgármester.

 

Korszerű ügyintézés

 

A Vállalkozások Információs Pontján négy ügykörben fordulhatnak az önkormányzathoz a vállalkozók: műszaki (építési hatósági eljárás, épületek bontásához, építéséhez szükséges eljárások), adóügyi (helyi adó, elektronikus bevallás, adókedvezmények, mentességek), igazgatási (telephely engedélyek, a tevékenység megkezdésének feltételei) és főépítészi (szabályozási kérdések) ügyekben.

 

- A vállalkozók korszerű módon, a debrecen.hu nyitóoldaláról egy gyors link segítségével tudják megnyitni az időpontfoglaláshoz szükséges oldalt. Azon a kötelező adatok mellett meg kell adni, hogy milyen ügyben kérnek segítséget, így az egyeztetett időpontban az ügy összes szükséges illetékese jelen lesz a megbeszélésen. Az ügyféltér kialakítása is olyan, hogy kényelmesen és diszkréten intézhetik ügyeiket a vállalkozók – fogalmazott Szekeres Antal címzetes főjegyző.

 

Az egyablakos rendszer kialakításával az a cél, hogy a több mint 10 ezer debreceni mikro-, kis-, és középvállalkozás gyorsan, hatékonyan és átlátható módon intézhesse az ügyeit.

 

 

(Forrás: debrecen.hu)