Üdvözöljük a

Megkezdődtek a Mestervizsgák! - galériával

honlapján!

-

Megkezdődtek a Mestervizsgák! - galériával

Szerző: Czirbik Milán | 2018. október 24.

A szakács szakmával kezdődött meg a 2018. évi mestervizsga időszak Debrecenben. A gyakorlati vizsgák helyszíne a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

A Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban pincér, szakács, kereskedő szakmában indított mesterképzést, összesen 33 fő – 8 fő pincér, 12 fő szakács és 13 fő kereskedő – részvételével.

 

A minőségi szakképzés és mesterképzés a magyar gazdaság stratégiai érdeke. A gazdasági szempontokon túl a mesterképzésre kiemelten szükség van, hiszen a szakképzésben résztvevő tanulók gyakorlati oktatása mester végzettségű szakemberekkel végezhető.

A mesterképzések és a vizsgáztatás a vonatkozó jogszabály szerint az iparkamarák feladata, amelyet kiemelt ügyként kezelnek.

 

A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődést és a szakma művelésének magas szintű elismerését, ezzel a szakmai megbecsülés és bizalom garanciáját megteremtse. Mesterképzésekre azok a szakemberek jelentkezhettek, akik minimum ötéves szakmai gyakorlattal és szakirányú végzettséggel rendelkeztek. A képzések 120 óra szakmai és 60 óra vállalkozási, valamint pedagógiai ismeretekből álltak. A résztvevőknek elismert szakemberekből álló Mestervizsga Bizottság előtt kell tudásukról írásban, szóban és gyakorlati vizsgákon számot adniuk.

 

A mestervizsga időszak 2018. október 24-étől november 6-áig tart. A szakma mestereivé válók mesterlevelüket ünnepélyes keretek között vehetik át 2018. november 15-én, a Megyeháza épületében (Debrecen, Piac u. 54.).