Magyar-Orosz üzleti találkozót tartottak a Kamarában

Szerző: Czirbik Milán | 2017. december 18.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kétoldalú gazdasági, üzleti, tudományos és turisztikai együttműködések fejlesztésének érdekében szervezett magyar-orosz üzleti találkozót december 18-án, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

A rendezvényre a Moszkvából érkező vendégek az új Moszkva-Debrecen Wizz Air járattal érkeztek, amely első alkalommal landolt a debreceni repülőtéren.

 

 

Megérkeztek a Kamara orosz vendégei az első Moszkva-Debrecen járattal

 

A küldöttség ezek után a Kamarában részt vett a kétoldalú üzleti eseményen, ahol előadást tartott Dr. Papp László, Debrecen polgármestere, aki a város fejlesztéséért létrehozott Új Főnix Tervet mutatta be az üzleti delegáció számára.

 

A Hajdú-Bihar megye turizmusában rejlő kiváló lehetőségekről Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke beszélt, akit Tóth Imre, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozatának tiszteletbeli elnökének beszéde követett.

 

Az orosz fél részéről Bakhit Kaskeev, az Innovatív Technológiai Központ Orosz Egyesületének osztályvezetője, valamint Danil Khaidukov, az Orosz Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztési Tanács osztályvezetője tartott előadást.

 

Az üzleti találkozót Tamás László, a Debreceni Repülőtér járatfejlesztési igazgatójának prezentációja zárta, amelyben a debreceni légikikötő a város és a befektetők számára nyújtott előnyeiről és a repülőtér rohamos léptékű fejlődéséről beszélt.