Üdvözöljük a

Közösen a hajdúböszörményi vállalkozások sikeréért

honlapján!

-

Közösen a hajdúböszörményi vállalkozások sikeréért

Szerző: Czirbik Milán | 2019. június 12.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Területi Szervezetének elnöksége, valamint Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának Gazdasági, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága 2019. június 4-én együttes, rendkívüli ülést tartott a Kamara területi szervezetének előadótermében.

Az együttes ülésen a Kamara helyi szervezetének elnöksége, a város Gazdasági Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága, a városvezetés, önkéntes tagok és érdeklődő vállalkozók képviseltették magukat.

 

Először Dr. Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára, valamint Kathiné Juhász Ildikó, a HBKIK helyi szervezetének elnöke ismertette a Kamara stratégiai céljait, a területi szervezet tevékenységét, valamint a Kamarának azon lépéseit, kezdeményezéseit, melyek a helyi vállalkozások megbecsültségének erősítését szolgálják.

 

 

Ezt követően Bertalan János a város Gazdasági, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke, valamint Harangi Sándor városfejlesztési osztályvezető adott tájékoztatást az önkormányzat települési vállalkozásokat segítő, a város népességmegtartó erejének növelését célzó intézkedéseiről, továbbá a Keleti és a Nyugati Ipari Parkhoz kapcsolódó fejlesztésekről.

 

A városvezetés képviseletében Fórizs László alpolgármester úr és Koláné Dr. Markó Judit jegyző asszony szólt Hajdúböszörmény településfejlesztési terveiről és célkitűzéseiről.

 

Az utolsó napirendi pontban az Önkormányzat és a Kamara további, a helyi vállalkozások fejlődésének előmozdítását célzó konkrét együttműködési elképzeléseit mutatták be. Közös cél a vállalkozások segítése, a munkaerőhiány mérséklése, a szakmatanulási hajlandóság növelése és a város infrastruktúrájának, gazdasági növekedésének és stabilitásának biztosítása. Az együttműködés részleteinek kidolgozása és a megállapodás írásos formában való rögzítése folyamatban van.

 

A résztvevők érdeklődéssel fogadták a beszámolókat, tájékoztatókat és számos hozzászólás érkezett részükről az ipari parkkal, a munkaerőhiánnyal, a betelepülő vállalkozásokkal és a város infrastrukturális változásaival kapcsolatban.