Konferenciát tartott a Kamara, a munkaerőpiaci problémák megoldásainak megvitatására

Szerző: Czirbik Milán | 2017. november 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara november 20-án, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában rendezett szakmai konferenciáján, többek között a munkaerőpiaci igények kielégítésének lehetőségeiről tájékozódhattak a résztvevők.

Az idei évben is kiemelt fontosságúnak tartja a Kamara a vállalkozók színvonalas tájékoztatását a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetről, valamint a jövőben kínálkozó lehetőségekről, ebből a célból szervezte a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hétfő délelőtti rendezvényét, amelyen hetven érdeklődő vett részt.

 

Miklóssy Ferencnek, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, valamint Makray Rékának, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnökének megnyitóját követően Ádám Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság Munkaerőpiaci Programok Főosztályvezetője gondolatébresztő előadásában ismertette a magyarországi munkaerőpiaci helyzetet, kitérve a foglalkoztatáspolitikai eszközökre, melyek biztosítják a szakképzett munkaerő-utánpótlást.

 

Ezek után a megyét érintő Foglalkoztatási Paktum kínálta lehetőségeket mutatta be a megjelent vállalkozók körének Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, majd Dr. Barcsa Lajos, Debrecen városának alpolgármestere a Debrecenben jelentkező munkaerőpiaci igényeket és azok kielégítését célzó törekvéseket ismertette, kitérve a számtalan fejlesztést magába foglaló Új Főnix Tervre is.

 

Végezetül a „Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal GINOP 5.2.1-14 vállalkozástámogató munkaerőpiaci programja” című előadásában osztotta meg a hallgatósággal a kínálkozó lehetőségeket Bánhalmi Sára, a munkaerőpiaci program vezetője.

 

A gazdag programot  szakmai konzultáció zárta, ahol a megjelentek feltehették kérdéseiket és megvitathatták a konferencián hallottakat egymással és a szakértőkkel.

 

Az alábbiakban az összes, rendezvényen elhangzott előadás megtekinthető, illetve letölthető.