Üdvözöljük a

Kínai üzletemberek Debrecenben

honlapján!

-

Kínai üzletemberek Debrecenben

Szerző: SZA| | 2010. szeptember 3.

Kínai üzletemberek látogattak Debrecenbe, hogy a megyéről és a megyeszékhelyről, mint gazdasági környezetről, befektetési lehetőségről tájékozódjanak. A több mint húsz fős delegáció a Xanga-csoport meghívására érkezett a megyébe.

Pénteken délelőtt egy workshop keretében tájékozódtak a megye és a város nyújtotta lehetőségekről. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a város bemutatásakor a megközelíthetőségre, az infrastrukturális fejlettségre és a Debreceni Egyetem tudásbázisára, szakemberképzésére helyezte a hangsúlyt.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről dr. Kiss András kereskedelemfejlesztési vezető tájékoztatta a megjelenteket a megye és a város gazdasági potenciáljáról, a megyében működő vállalkozásokról, azok profiljának megoszlásáról. Mint mondta a megyében a foglalkoztatás csökkenő tendenciája ellenére az ipari termelés volumene folyamatosan növekszik. A dinamikusan fejlődő ágazatok közé tartozik az elektronikai ipar és a vegyipar.

Kiss András kiemelte, hogy a kamara egyik fő feladatának tekinti a megye vállalkozásainak segítését, fejlesztését, a világ egyik legjobb vállalkozásfejlesztési hálózatának, az Enterprise Europe Networknek a tagjaként.

Kalmár Erika