Üdvözöljük a

Képzőhelyek és a gyakorlati képzés: lehetőségek, elvárások, megvalósítás

honlapján!

-

Képzőhelyek és a gyakorlati képzés: lehetőségek, elvárások, megvalósítás

Szerző: Czirbik Milán | 2018. november 14.

2018. november 13-án, 10 órás kezdettel a HBKIK szakmai rendezvényt tartott a Kölcsey Központban, Képzőhelyként a gyakorlati képzésben témakörben.

A rendezvényen olyan vállalkozók és vállalatok képviselői, könyvelői vettek részt, amelyek duális képzésben fogadnak gyakorlati képzésre tanulókat és hallgatókat.

 

A rendezvényt Vásárhelyi Sándor, a HBKIK oktatási és képzési osztályvezető helyettese nyitotta meg, majd Lászlóné Szép Györgyi igazságügyi adó- és könyvszakértő, szakképzési és felnőttképzési szakértő előadása következett.

 

 

 Lászlóné Szép Györgyi tartott előadást az érdeklődőknek

 

Az előadásban a résztvevők megismerhették a vonatkozó törvényeket, rendeleteket és jogszabályi változásokat, és a szakképzési hozzájárulási kötelezettség teljesítésével, bevallásával kapcsolatos előírásokat. Ezek mellett részletes képet kaptak a gyakorlati képzés megvalósításának mikéntjéről, a vonatkozó adózási kérdésekről, finanszírozási lehetőségekről. Az előadás kitért a szakképzési hozzájárulás számviteli elszámolásának módjára valamint a saját munkavállaló képzésének elszámolási lehetőségeire.

 

Ezek után került sor arra az interaktív szakmai konzultációra, ahol a jelenlévő gyakorlati képzők, valamint az iskolák képviselői tehettek fel kérdéseket a szakértőknek.

 

A résztvevők visszajelzései alapján a gyakorlati képzőhelyekkel kapcsolatos eddig még tisztázatlan kérdések megoldása és a lehetőségek megismerése terén hasznos információkkal szolgált a Kamara szakmai rendezvénye.

 

Nagy volt az érdeklődés a Kamara szakmai rendezvénye iránt