Üdvözöljük a

Induljon el az Ipar 4.0 fejlesztés útján!

honlapján!

-

Induljon el az Ipar 4.0 fejlesztés útján!

Szerző: Czirbik Milán | 2018. november 16.

Az ipar fejlődésének új iránya, hogy a termelési folyamatok hatékony szervezése keretében az eszközök önállóan kommunikálnak, és összehangoltan működnek az anyagáram mentén. Így a folyamatok értékteremtő képessége nő, a nyersanyagok jobb felhasználása és kevesebb hulladék termelése mellett.

A hálózatba kapcsolt eszközök, az úgynevezett dolgok internete (Internet of Things=IoT) nemcsak a termelési struktúrákat, hanem a kapcsolódó rendszereket és üzleti modelleket is átalakítja. Nem csak technológiai fejlődésről van szó. A szemléletmód jelentős megváltoztatására van szükség mind az egyén, mind a vállalatirányítás szintjén, amellyel már önmagában is jelentős versenyképesség-növekedést érhet el egy vállalkozás. Tapasztalataink alapján az ipar 4.0-ás eszközök használata 20-40%-os, gyorsan realizálható termelékenységjavulást eredményezhet, ezen felül megoldást kínálhat a rendelkezésre álló szűkös emberi erőforrás még hatékonyabb alkalmazására is.

 

A GINOP-1.1.3 „Ipar 4.0 Mintagyárak” kiemelt projekt a konvergencia-régiókban működő termelő kkv-k felzárkóztatásáról, versenyképességük javításáról szól. A projektet az IFKA és az IVSZ részvételével létrejött Konzorcium koordinálja. Célja, hogy a feldolgozóiparban működő hazai mikro-, kis- és középvállalkozások megismerhessék a nagyvállalatoknál működő legújabb technológiákat, valamint módszertani ismereteket kaphassanak ezek bevezetésének és alkalmazásának megkönnyítésére. A projekt keretében a kkv-knak ingyenesen van lehetőségük megtekinteni ipar 4.0-ás technológiákat, megszerezni a hasznos tudásanyagot, továbbá beruházási és projekttervhez jutni, mely utóbbit professzionális ipar 4.0 tanácsadók együttműködésével készítik el.

 

Amit kínálnak:

  • Termelésmenedzsment tréning: a Lean menedzsment alapjai
  • Projekt- és változásmenedzsment tréning: üzleti tervezés a gyakorlatban
  • Ipar 4.0 megoldások helyszíni elemzése mintagyári esettanulmányok keretében
  • A megcélzott fejlesztési irányhoz kapcsolódó konzultáció szakértőkkel. A technológiai workshopok témakörei: IT infrastruktúra, hálózatok, korszerű perifériák (3D nyomtatás, VR), fizikai és kiber-rendszerek kapcsolata, szenzorok.

A program ingyenes, összesen 60 órát vesz igénybe, a mintagyári regisztrációt követően folyamatosan lehet jelentkezni. A szervezők minden szakmai érdeklődőt szívesen látnak.

 

Regisztrálja Ön is termelő kkv-ját, és induljon el az Ipar 4.0 fejlesztés útján!

 

Bővebb információ az alábbi elérhetőségeken:

 

https://ipar4.hu/

 info@ipar4.hu 
 +36 70 608 3657