Üdvözöljük a

Hetedikes diákok bontakoztatták ki képességeiket a szakmák virtuális világában Berettyóújfaluban - galériával!

honlapján!

-

Hetedikes diákok bontakoztatták ki képességeiket a szakmák virtuális világában Berettyóújfaluban - galériával!

Szerző: Czirbik Milán | 2019. április 4.

2019. április 3-án a Szakmavilág Roadshow kamionja Berettyóújfaluba is elhozta a virtuális valóságot, amelyben több mint 250 gyerek tehette próbára képességeit számos szakmában.

A Berettyó Kulturális Központ (Rendezvényház) melletti téren leparkolt kamionban a pályaválasztás előtt álló diákok belekóstolhattak abba, milyen is egy autószerelő műhelyben kereket, vagy éppen olajat cserélni, vendéglátósként hamburgert készíteni, hogyan kell egy házfalat felépíteni, vagy éppen megvarrni álmaink ruhakölteményét. Mindezt egy virtuális valóságot testközelbe hozó szemüvegen keresztül, szimulátorok segítségével próbálhatták ki.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara standjainál egy hegesztő és egy autófényező szimulátor is várta a tanulókat, melynek használatában nem csak fiúk, de lányok is jeleskedtek. Népszerűnek bizonyult a Kamara fotófala, ahol egy fénykép erejéig pincér, autószerelő vagy hegesztő válhatott belőlük. A különböző szakmákat megjelenítő óriás kockakirakóval is vidám és mozgalmas perceket élhettek át a diákok.

 

A valóságba visszatérve a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum szakképző intézményeinek standjainál tesztelhették ügyességüket és ismerkedhettek a szakmákkal. Betekintést nyerhettek a csecsemőgondozás alapjaiba, megismerkedhettek az orvosi eszközök használatával. Készíthettek húsvéti dekorációt, masszázsfogásokat sajátíthattak el, lombfűrész- és esztergagépeken húsvéti tojást és nyulat fabrikálhattak. A finom illatok palacsintasütésre csábították a gyerekeket, akik közül sokan bátran a tűzhely mögé is álltak. Az informatika szerelmesei megismerkedhettek a 3D nyomtató működésével és a LEGO-programozással. A harcművészetek iránt érdeklődők pedig rendvédelmi bemutatón csodálhatták meg a középiskolás diákok bámulatos technikáit.

 

A gyerekeket felcsigázta a bennük kibontakozó tehetség felfedezése, örömüket az egyes helyszíneknél kapott ajándékok is fokozták. A sokszínű programokon új sikerélményekkel gazdagodtak a diákok, a Szakmavilág rendezvényén szerzett tapasztalatok talán a jövő ifjú szakembereinek mozgatórugója is lehet szakmaválasztásuk során.