Üdvözöljük a

Gazdasági Vezetők Klubja alakult

honlapján!

-

Gazdasági Vezetők Klubja alakult

Szerző: Czirbik Milán | 2018. április 27.

Néhány héttel azután, hogy a megyei kereskedelmi és iparkamarában HR-klub alakult, most a nagyobb cégek gazdasági vezetői hozták létre a kamarán belül a maguk klubját. Az alakuló ülésen Dr. Skultéti Éva, a kamara főtitkára elmondta: a célunk az volt, hogy azokat a gazdasági szakembereket ültessük egy asztalhoz, akiknek van vagy lehet mondanivalójuk egymás számára.

Azonos gondok

 

A Vancsa Mária vezette testület alakuló ülésén olyan cégek képviseltették magukat (jellemzően a gazdasági igazgatóikkal), mint az NI Hungary Kft., a Medicor Kéziműszer Zrt., a Keviép Kft., a Trans-Sped-Delog csoport, a Debreceni Gyógyfürdő Kft., a DKV Zrt., a Villjav Kft., vagy az MKB Bank. Bár a felsorolásból kiderül, hogy igencsak színes azon területek palettája, ahonnan a klubtagok érkeztek, perceken belül kiderült, hogy bőven van és lesz is olyan téma, ami valamennyiüket érdekli, hiszen az ágazatukat érinti. Szóba kerültek például a szakképzés céges gondjai, a krónikus munkaerőhiány, a létszám megtartásának a nehézségei, de őszintén beszéltek arról is, hogy az állam által elvárt bérszinteket bizony nem egyszerű kigazdálkodni.

 

Kezdeményező szerep

 

A klubtagok küldetésüknek tekintik a közös szakmai problémák megvitatását csakúgy, mint az egymásnak történő szakmai segítségnyújtást, illetve az egymástól történő tanulást. Az útkeresés során felvetődött annak az igénye is, hogy a tagok vállaljanak aktív szerepet az egyes rendeletek, törvények társadalmi vitájában, sőt, a kamara lobbierejére támaszkodva (indokolt esetben) akár maguk is kezdeményezzenek jogszabály-módosítást.