Üdvözöljük a

FELHÍVÁS! A megmaradásért küzd a daganatos és fogyatékos gyermekekkel foglalkozó debreceni alapítvány

honlapján!

-

FELHÍVÁS! A megmaradásért küzd a daganatos és fogyatékos gyermekekkel foglalkozó debreceni alapítvány

Szerző: Czirbik Milán | 2017. március 14.

Súlyos anyagi nehézség miatt veszélybe került a „Daganatos és fogyatékos gyermekek genetikai ellátásáért alapítvány működése, amely eddig adományokból és az adó 1%-ából finanszírozta a tevékenységét.

 

Súlyos anyagi nehézség miatt veszélybe került a „Daganatos és fogyatékos gyermekek genetikai ellátásáért alapítvány működése, amely eddig adományokból és az adó 1%-ából finanszírozta a tevékenységét. Magyarországon, a Debreceni Gyermekklinikán 1973-ban az elsők között jött létre genetikai munkacsoport és genetikai laboratórium, amely négy évtizede biztosítja Kelet-Magyarország genetikai betegségben, veleszületett rendellenességben és/vagy rosszindulatú betegségben szenvedő betegeinek genetikai vizsgálatát.

 

A szakterületen ma már olyan új, de költséges módszerek váltak elérhetővé, amelyek lehetővé teszik a genetikai betegségek hátterében álló eltérések pontos meghatározását, és ennek ismeretében a megfelelő genetikai tanácsadást. Az említett korszerű módszerek egy része csupán külföldi laboratóriumokban érhető el. Ezekben az estekben a vizsgálati mintákat az említett laboratóriumokba küldik. A vizsgálati és postaköltségek fedezésére 2007-ben jött létre a „Daganatos és fogyatékos gyermekek genetikai ellátásáért alapítvány”. A jelen költségvetési évben azonban a bevétel és kiadás súlyos veszteséget mutat, így jelenleg az alapítvány megmaradása veszélybe került. A szervezet működésének folytatásához 2 millió forint támogatásra lenne sürgősen szüksége.

 

Amennyiben lehetősége van rá, kérjük, hogy támogassa az alapítvány működését. A támogatásokat az alábbi számlaszámon lehet eljuttatni a szervezet számára:

 

Az alapítvány neve: Daganatos és fogyatékos gyermekek genetikai ellátásáért alapítvány

Adószáma: 18996775-1-09

Számlaszáma: 60600084-11083580