Fejlesztési igények, megoldási lehetőségek. A vállalkozások lehetőségeiről, igényeiről tartott kerekasztal-beszélgetést a Kamara

Szerző: Czirbik Milán | 2017. március 22.

Finanszírozás, innováció, versenyképesség növelés, pályázati rendszer, stratégia felállítás, marketing, információáramlás. Többek között ezeket a kérdésköröket vitatták meg a „Fókuszban a versenyképesség – Intézmények a KKV-k fejlesztéséért” címmel megtartott kerekasztal-beszélgetés résztvevői március 21-én, kedden.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája, a Primom Vállalkozásélénkítő Alapítvány társrendezésével, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában megtartott rendezvényén a kis- és középvállalatok mellett a fejlesztésében érintett partnerek és intézmények ültek egy asztalhoz. A cél az intézmények közötti együttműködés fejlesztése a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás, a kkv-kat érő valós kihívások megismerése, valamint a vállalkozások versenyképességének növelése.

 

Az Európai Unió vezetői ugyanis felismerték, hogy az Unió gazdasági sikere a kis- és középvállalkozások versenyképességére épül. Ez a felismerés hívta életre ezt a rendhagyó eseményt, amelyen a résztvevő vállalkozások mellett a mindennapjaikat befolyásoló szervezetek is fontos szerepet kaptak. A résztvevők között volt többek között az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Intézet Vállakozásfejlesztési Tanszéke, a MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft., az MKB Bank, valamint az Exim Bank is.

 

A rendezvényt Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára nyitotta meg, aki köszöntőjében kihangsúlyozta mennyire fontos, hogy az ilyen rendezvények által is párbeszéd valósuljon meg a vállalkozások, valamint a partnerintézmények között, és így valódi érdekképviselet jöjjön létre.