Üdvözöljük a

Európa Nap, kamarai „étlappal”

honlapján!

-

Európa Nap, kamarai „étlappal”

Szerző: Czirbik Milán | 2018. május 16.

Az Enterprise Europe Network hálózatához tíz éve csatlakozott a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Európa Napot rendezett az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének megyei tájékoztatási központja május 10-én, csütörtökön a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.

 

Kicsiknek és nagyoknak

 

Miközben a gyerekek ugráló várazhattak, zászló-kirakózhattak vagy éppen azt találgathatták, hogy hogyan mondjuk az egyes tagállamok nyelvein a „szia”, a „viszontlátásra” és a „köszönöm” szavakat, a felnőttek (értékes nyeremények reményében) EU-totót tölthettek ki, vagy a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara standján arról tájékozódhattak, hogy miben segíthet a kezdő és a már haladó vállalkozóknak az Enterprise Europe Network (EEN) hálózata. Kőrösi Vanda EEN-tanácsadótól az érdeklődők megtudhatták, hogy a hálózat elsődleges célja, hogy elősegítse az európai kis- és középvállalkozások nemzetközi kapcsolatainak a bővítését, valamint a közös piac kínálta lehetőségek megismertetését. A szervezet „étlapján” a cégre szabott szolgáltatásoktól az üzleti, innovációs partnerkeresésen át, az üzletember találkozókig vagy éppen az adott országról szóló gazdasági, jogi és üzleti tájékoztatókig számos hasznos szolgáltatás megtalálható.

 

 

 A Kamara Enterprise Europe Network irodája is részt vett az Európa Napon

 

Mit is ünneplünk?

 

Minden évben május 9-én tartják az Európa Napot, az európai béke és egység ünnepét. Emlékezve a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozatra. A francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban olyan új politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely lehetetlenné teszi a háborút a kontinens országai között. A politikus új európai intézmény felállítását szorgalmazta, amely összevonja és irányítja a kontinens országainak szén- és acéltermelését. Ezáltal vette kezdetét az integrációs folyamat, amelynek eredményeképp létrejött az Európai Unió.

 

 

PA