Építőipari szakmai fórumot tartottak a Kamarában

Szerző: Czirbik Milán | 2017. november 8.

Idén második alkalommal, november 7-én került sor a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Építészkamara közös szervezésében megrendezett Építőipari Szakmai Tájékoztató Fórumra.

A rendezvény első előadójaként Fekete Bálint kirendeltségvezető mutatta be az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Észak- és Kelet-Magyarországi Kirendeltségének tevékenységét, különös tekintettel a szervezet által alkalmazott vizsgálati eljárásokra, eszközökre, amelyeket számos gyakorlati példával illusztrált.

 

A tájékoztató fórum másik előadásában Csermely Gábor, az MKIK mellett működő Teljesítésigazolási Szakértői Szervezet (TSZSZ) vezető-helyettese ismertette a TSZSZ által biztosított vitarendezési lehetőséget. Előadásában Csermely Úr felvázolta azokat az esettípusokat, amelyekben a szakértői szervezet nyújtotta szolgáltatások hatékony segítséget jelentenek az érintetteknek. Az előadó részletesen bemutatta a TSZSZ szakvélemény kérelmezési folyamatát és kitért az ahhoz kapcsolódó polgári perrendtartási előnyökre is, végezetül pedig a korábbi esetekből válogatott példákkal adott ízelítőt a szervezet munkájáról.