Üdvözöljük a

ENEREA Plusz - Közös erővel a tiszta környezetért

honlapján!

-

ENEREA Plusz - Közös erővel a tiszta környezetért

Szerző: Iván Gábor| | 2010. december 6.

Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség, mint a megújuló energiaforrások elterjedését elősegítő szervezet egy egyedülálló kezdeményezés keretében kívánja összefogni az energetika területén tevékenykedő szakembereket.

Napjainkban - az ember saját környezetét pusztító számos tevékenységeit, és a nagymértékű környezetszennyezés hatásait felismerve – már kiemelkedően nagy szerepet szentel a környezetvédelemre, ezzel együtt a környezetbarát technológiák, a megújuló energiaforrások terjesztésére, népszerűsítésére.

A XXI. században a fejlődés és fejlesztés elengedhetetlen pillére a kommunikáció, az információcsere és együttműködés a különböző piaci szereplők között. Az energiaszektort jelenleg a kevés hatékony kommunikációs lehetőség, alacsony együttműködési szint és a jelentős információhiány jellemzi. Korunk egyik legjelentősebb kommunikációs eszköze és csatornája, az Internet azonban lehetőséget biztosít ennek a jelentős problémának a megoldására, illetve a kapcsolatok, információcsere bővítésére.

Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség ezen célok megvalósításának alternatívájaként létrehozta az ENEREA+ elnevezésű energiahálózati portált (http://plusz.enerea.eu), mely a közösségi oldalakhoz hasonlóan egy interaktív, számos funkcióval ellátott oldal. Az ENEREA+ egy egyszerű regisztrációt követően biztosítja tagjai számára a bemutatkozás, profilkészítés lehetőségét, ismerősök megjelölését, ezáltal alhálózatok kialakítását. Emellett más közösségi oldalaktól eltérően lehetőséget biztosít cikkek, tanulmányok, vélemények publikálására, megjelentetésére, illetve az energetika és környezetvédelem témakörébe tartozó friss hírek megjelenítésére, videók és képgalériák kialakítására. Az ENEREA+ egy téma specifikus, szakmai oldal, ahol minden lehetőség adott, hogy a magánszemélyek, kutatók, szakértők, illetve cégek egyaránt kapcsolatot teremthessenek egymással.

A további kapcsolatépítés és eszmecsere lehetőségének megteremtése érdekében a közeljövőben létre kívánunk hozni az oldalon belül egy olyan interaktív többletszolgáltatást, egy szakmai blogot, ahol havonta egy energetikával kapcsolatos témát felvetve az energetikában tevékenykedő szakemberek, vagy akár az energiahatékonyság, a „zöld” gazdaság iránt érdeklődők vitathatják meg, cserélhetnek eszmét egymással az éppen aktuális témában.

A blog célja, hogy az oldalon regisztrált szakemberek, illetve akár az energetika területén elhelyezkedni kívánó fiatal generáció, az érdeklődők közös gondolkodásának fórumot biztosítsunk, hogy a tagok hozzászólásaikkal, ötleteikkel segítsék az éppen aktuális energetikai problémák feltérképezését, megoldási javaslatokat tegyenek, a megújuló energiaforrások elterjedését gátló akadályok leküzdésében együtt gondolkozzanak, illetve az ország környezetét terhelő káros tevékenységek radikális csökkentésének gyakorlati lehetőségeit feltárják.

Csatlakozzon, hogy közös erővel tudjunk utat törni Földünk zöldebbé válásáért!