Üdvözöljük a

Elindult a X. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten

honlapján!

-

Elindult a X. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten

Szerző: Czirbik Milán | 2017. április 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megszervezte a háromnapos Szakma Sztár Fesztivált Budapesten, amely április 24 és 26 között kerül lebonyolításra, a Hungexpo Vásárközpontban. Ennek keretében tartják meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjét. Az idei döntőben Hajdú-Bihar megyéből 8 szakmában összesen 17 tanuló versenyzik. A rendezvény megnyitóján beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök.

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók – mondta Orbán Viktor a háromnapos fesztivál megnyitóján hozzátéve: tovább fejlesztik a szakmunkás ösztöndíjrendszert, ezt a hiányszakmákban már megkezdték, és megnyitják a tanulószerződés lehetőségét is.

 

A kormányfő úgy véli, a gazdaság "ma azt üzeni", hogy modern, a digitális korszakra felkészült, jól képzett, az európai kultúra és munkaetika iránt elkötelezett emberekre lesz szükség a jövőben Magyarországon. Orbán Viktor azt tanácsolta a diákoknak, figyeljenek a gazdasági életre, mert „a gazdaság igényei döntik el, ki fog már az iskolapadból elhelyezkedni és kinek az élete futhat esetleg egy rossz döntés miatt vakvágányra".

 

A versenyen 41 szakmában mérhetik fel tudásukat a tanulók, ahol évente közel 15.000 látogató vesz részt, akik túlnyomó többsége még pályaválasztás előtt álló fiatal. Idén megyénkből 13 autóbusszal több mint 600 diákot utaztat térítésmentesen Budapestre a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, szem előtt tartva, hogy a tanulmányi úton minél több, a megyeszékhelyen kívüli településen élő diák vegyen részt.