Debreceni siker Abu Dhabiban

Szerző: Czirbik Milán | 2017. november 9.

Bronzérmet szerzett Varga Ákos, a Debrecenből továbbjutott versenyző a fiatal szakmunkások világversenyén, a WorldSkills-en.

2017. október 15-18. között Abu Dhabiban 51 szakmában mintegy 60 ország 1300 versenyzője indult. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviselte, akik összesen egy bronzérmet és kilenc kiválósági érmet hoztak haza.

 

A magyar csapat húsz indulója tizenkilenc szakmában versenyzett. Festő, szakács, pincér, ápolás és gondozás, informatikai rendszerüzemeltető, cukrász, virágkötő, épületasztalos, bútorasztalos, ács, fodrász, gipszkarton-szerelő, hegesztő, kőműves, szépségápoló, villanyszerelő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, webfejlesztő szakmákban egyéniben indultak, a mechatronika versenyen két fős csapat vett részt.

 

A bronzérmes informatikai rendszerüzemeltető Varga Ákos középiskolai tanulmányait Debrecenben, az akkor még Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában végezte, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanul. Tagja volt a 2014-es Lille-i EuroSkills versenyen aranyérmet nyerő magyar informatikai csapatnak is.

 

A magyar versenyzők teljesítményéhez valamint a felkészítők és szakiskolák munkájához gratulálunk!

 

 

Varga Ákos munkában

Varga Ákos munkában