Üdvözöljük a

Az Év Üzlete 2018. évi díjazottja a Platan Garden & Restaurant

honlapján!

-

Az Év Üzlete 2018. évi díjazottja a Platan Garden & Restaurant

Szerző: Czirbik Milán | 2018. szeptember 4.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete több mint tizenöt éve alapította az elismerést. A hagyományteremtő kezdeményezés a város arculatát meghatározó kereskedelmi és vendéglátó üzleteket ösztönzi a színvonalas megjelenésre, Hajdúszoboszló sajátosságainak figyelembe vételével.

A díjátadásra szeptember 2-án Hajdúszoboszló Város Napján, ünnepélyes keretek között a Városháza dísztermében került sor.

 

„Az Év Üzlete” 2018. évi díjazottja, a Platan Garden & Restaurant lett. A díjat az üzemeltető cég tulajdonosa és egyben ügyvezetője, Bernát Károly vette át, dr. Sóvágó László, Hajdúszoboszló város polgármesterétől és Mészáros Sándor, a HBKIK Hajdúszoboszlói Szervezetének elnökétől.

 

 

Idén a Platan Garden & Restaurant tulajdonosa vehette át az Év Üzlete Díjat

 

A Platan Garden éttermet 2007-ban nyitották meg, azzal az elgondolással, hogy egy mediterrán-olaszos vendéglátást hozzanak létre, amely nagyon hiányzott Hajdúszoboszló kínálatából. Akkoriban még inkább vendégként megélt tapasztalatok alapján próbáltak valami mást, újat létrehozni, mint az addigi megszokott magyar konyhák nyújtottak. Az első években nagyon nagy erőfeszítésekkel tudtak megfelelni, a saját maguk által felállított magas mércének, mivel a külföldön látottakat nagyon nehéz volt átültetni a hazai környezetbe. Eleinte az olasz alapanyagok keresése, beszerzése, a szakemberhiány okozott problémákat.

 

A nagy minőségi váltást 6 éve érték el, amikor is a jelenlegi csapatuk összeállt, mind a konyhai, mind a felszolgálói oldalon, akik szintén az olasz konyha és a minőség szerelmesei voltak. Közben egyre népszerűbbek lettek ételeik, éttermük. Jelenleg már kizárólag csak Olaszországból származó friss tésztákkal, lisztekkel, alapanyagokkal dolgoznak, melyekkel még magasabb minőségi szintet tudnak biztosítani vendégeik számára. A következő években kifejezetten minőségfejlesztésre törekednek, további fejlesztéseket szeretnének végrehajtani, hogy tovább színesítsék Hajdúszoboszló gasztronómiai térképét.

 

 

(Fotók: Tibai Irma)