Üdvözöljük a

Átadták az okleveleket a Hajdú-Bihar megyei díjazott tanulóknak a Kamarában

honlapján!

-

Átadták az okleveleket a Hajdú-Bihar megyei díjazott tanulóknak a Kamarában

Szerző: Czirbik Milán | 2017. május 25.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe jutott diákok és felkészítő tanáraik részére díjátadó ünnepség keretén belül elismerését fejezte ki a kiemelkedő teljesítményekért.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben 10. alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a jubileumi 10. Szakma Sztár Fesztiválon 2017. április 24-26. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén került sor.

 

A versenyek célkitűzése továbbra is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése volt. A versenyek és a fesztivál jelmondata: „A jó szakma felér egy diplomával!”

 

Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 41 szakképesítésben hirdették meg a szervezők, a nappali tagozaton szakközépiskolában és szakgimnáziumban szakmát tanuló végzős diákok számára.

 

A verseny fordulói az elődöntők, a válogatók és a döntő voltak. Az írásbeli, elődöntőt jelentő versenyen országosan 5255 fő vett részt, melyeket a korábbi éveknek megfelelően a területi kamarák bonyolítottak le.

 

Hajdú-Bihar megyében 32 szakképesítésben 276 diák vett rész az elődöntő versenyen, akik közül 7 iskolából 17-en jutottak be a döntőbe. 10 versenyző dobogós helyen végzett, ketten 1. helyezést értek el, hárman 2. helyezést, 5-en 3. helyezést értek el.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a döntőbe jutott diákok és felkészítő tanáraik részére díjátadó ünnepség keretén belül elismerését fejezte ki a kiemelkedő teljesítményekért. Az okleveleket és a jutalmakat Miklóssy Ferenc a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át a díjazottaknak.