Állami kitüntetést vehetett át Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Szerző: Czirbik Milán | 2017. augusztus 25.

A gazdaságfejlesztés területén végzett kimagasló munkája elismeréseként, az államalapítás ünnepén Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke.

A kitüntetés a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismeréseként adományozható.

 

„Augusztus 20. nekünk, magyaroknak egyszerre jelenti az ország jövőjét meghatározó döntéseket, a kijelölt célokért vívott harcokat és a nemzet megtartását szolgáló építő munkát” – mondta Varga Mihály a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen.

 

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a most elismerésben részesültek nemcsak munkájukkal, hanem személyes példaadásukkal is hozzájárulnak Magyarország előrejutásához. Leszögezte: olyan tevékenységeket díjaztunk a mai napon, amelyekre a jövőnket építhetjük, és amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy nemzetünk a későbbiekben is megállja a helyét.

 

A kitüntetés közös, kollektív érdem. Ösztönzés a továbbiakra, arra a munkára, amely többek között a magyar versenyképesség fejlesztésére, valamint a minőségi humánerőforrása biztosítására irányul.“  - nyilatkozta Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

Kimagasló munkájának elismeréseként szintén Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át Novotni Lajos, a Hajdu cégcsoport igazgatóságának elnöke. A   téglási cég, amely a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagja több mint 700 embert foglalkoztat, nettó árbevétele pedig már meghaladja a 14 milliárd forintot.

 

Ugyancsak Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitűntetést vehetett át az államalapítás ünnepe alkalmából dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

Miklóssy Ferenc úgy látja, az országos és a megyei kamarák számára is fontos üzenete van az elismeréseknek.

 

Erősödött szakmailag a kamarák elismerése. De a minőségi változásra, a fejlődésre szükség van a jövőben is. Kell, hogy egy döntően erős hazai vállalkozó középréteg legyen, ezt kell előtérbe helyezni. A kis- és középvállalkozások támogatása, információkkal, hasznos tanácsokkal való ellátása - legyen az akár a humántőke, akár a versenyképes technológia elérése - a kamarák feladata, ebben kezdeményezőnek kell lennünk.” - hangsúlyozta Miklóssy Ferenc.