A rendkívül kedvezményes önálló vagy támogatással kombinált hiteltermékekkel vállalkozása számos beruházási terve megvalósulhat

Szerző: Czirbik Milán | 2017. október 5.

November elejére az OTP Bank összesen 163 MFB Ponton teszi még könnyebben elérhetővé az Európai Unió által biztosított forrásokat annak érdekében, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások minél szélesebb köre juthasson hosszú távú pénzügyi forráshoz beruházásaik megvalósításához.

Több mint 230 milliárd forintos keretösszegben állnak még rendelkezésre azok a hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált termékek, amelyek a lakossági energia megtakarítást eredményező korszerűsítések mellett a vállalkozások fejlesztési terveit is hivatottak támogatni. Az MFB Pontok létrejöttének célja például azoknak az infrastruktúra- és technológiafejlesztési projekteknek, eszközbeszerzéseknek a támogatása, amelyek hozzájárulhatnak a vállalkozások versenyképesebbé tételéhez.

 

Miért az OTP MFB Pontok?

 

Az 2014-2020-as uniós ciklusban a Kormány kiemelt hangsúlyt fektet a visszatérítendő európai uniós források gazdaságélénkítő hatására, ezért a hitel-és vissza nem térítendő forrással kombinált termékek keretösszegének kihelyezésére új közvetítő hálózat kialakításával bízta meg az MFB-t. A Magyar Fejlesztési Bank és a közvetítésre kiírt pályázatot megnyert konzorciumban résztvevő pénzintézetek olyan hálózatot hoznak létre, amely könnyebben elérhetővé teszi a vállalkozások számára a hiteleket. Az eddigi 442 MFB pontból álló hálózat 2017 év végére további 200 ponttal bővül. Ebből 163 MFB Pont az OTP Bank kijelölt fiókjaiban jön létre annak érdekében, hogy a vállalkozások minél könnyebben hozzáférjenek az Európai Unió és a későbbiek során az MFB által biztosított forrásokhoz.

 

Az OTP MFB Pontokban az Önálló hitelprogramok 0%-os, a Kombinált Hitelprogramok maximum 2% kamatozással érhetőek el. Ráadásul – ahogy az OTP Bank honlapján, a www.otpbank.hu/mfbpontok oldalon is olvasható –, a vállalkozásoknak kezelési költséggel sem kell számolniuk.

 

Mire használható?

 

Az 1-3000 millió forintos igényelhető összeget a vállalkozások számos, a vállalkozás versenyképességét javító célra felhasználhatják, a céloknak megfelelően külön hiteltermékek kerültek kialakításra. Ilyen lehetőségek többek között az:

  •           Infokommunikációs, és mobilfejlesztések
  •           Kapacitásbővítő beruházások
  •           Kutatás, fejlesztés innovációs tevékenységek támogatása
  •           Foglalkoztatás ösztönzés

A lakossági hitelek igényelhetők energetikai hatékonyság növelésére, amely felhasználható például fűtés, szigetelés, és nyílászárók korszerűsítésére, napkollektoros/napelemes rendszerek telepítésére, vagy épületek nyári hővédelmének javítására.

 

Hajdú-Bihar megyében hol igényelhetők MFB-s hitelek?

 

2017. szeptember 15-ig 7 MFB pont került megnyitásra az OTP Bank fiókjaiban, Balmazújvárosban, Berettyóújfaluban, Hajdúszoboszlón, Hajdúböszörményben, Püspökladányban, valamint Debrecen két helyen, a Piac u. 45-47., és a Pásti u. 1-3. szám alatt.

 

2017 őszén, a megyében még Derecskén, Hajdúhadházon, Hajdúnánáson, kerülnek megnyitásra MFB pontok az OTP Bank fiókjaiban.

 

Látogasson el honlapunkra, a https://www.otpbank.hu/portal/hu/MFB_Pontok oldalra, ahol további információkat talál, és megkeresheti az Önhöz legközelebbi OTP MFB Pontot is.