Üdvözöljük a

A Munka törvénykönyve volt a fókuszban a Vállalkozói Akadémia előadásán

honlapján!

-

A Munka törvénykönyve volt a fókuszban a Vállalkozói Akadémia előadásán

Szerző: Czirbik Milán | 2019. április 17.

Nagy sikerrel tartotta meg a Kamara április 17-én, a Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozat soron következő előadását. A Munka törvénykönyve aktualitásai címet viselő prezentáció során Dr. Nádas György, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar adjunktusa, egyben gyakorló ügyvéd, informatív áttekintést adott a munkaviszony különböző létszakaszai során figyelembe veendő fontosabb szabályokról, különös tekintettel az elmúlt időszak változásaira.

 

 

 

Érdekes, informatív előadást tartott a résztvevőknek Dr. Nádas György

 

Az előadás során kiemelt hangsúly került a munkaszerződés, illetve a munkajogviszonyt befolyásoló szabályzatok, utasítások tartalmára, továbbá  a munkavégzési kötelezettség, a munkáltatói utasítás, a kártérítési felelősség és a munkaidő szabályaira. Ezek bemutatása során az előadó ismertette nemcsak a hazai, hanem az azokat kiegészítő európai uniós jogszabályokban foglalt előírásokat, és konkrét bírósági ítéletekkel alátámasztva gyakorlati példákon keresztül is illusztrálta az egyes tényállásokat.

 

Ezúttal is számos érdeklődőt vonzott a Vállalkozói Akadémia a Kamarába

 

A sokszor visszafogott humorral fűszerezett tájékoztató során az előadó alkalmat kínált arra is, hogy bepillantást adjon a szabályozási megoldások mögött húzódó jogalkotói szándékra. Az előadást követően tartott konzultáció során számos kérdés érkezett a közönség részéről többek között az európai unió adatvédelmi rendelete (GDPR) munkajogi vetületeivel, a szabadság kiadásával, vagy akár a rendkívüli munkavégzéssel kapcsolatosan.