Üdvözöljük a

A 2017. évi számlázásról tájékozódhattak a vállalkozások a Kamara rendezvényén

honlapján!

-

A 2017. évi számlázásról tájékozódhattak a vállalkozások a Kamara rendezvényén

Szerző: Czirbik Milán | 2017. október 18.

A „Vállalkozói Akadémia” rendezvénysorozat keretében a vállalkozásokat, illetve a vállalkozások működését érintő 2017. évi számlázással kapcsolatos legfőbb tudnivalókról és az ezzel kapcsolatos aktualitásokról hallhattak azok az érdeklődők, akik részt vettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szakmai rendezvényén október 17-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

A tájékoztató rendezvényen Honosi Krisztina és Barta Barbara, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Észak-alföldi Tájékoztatási Osztályának munkatársai tartottak előadást, amelyben többek között a számla kibocsátásának módjáról, a számla kötelező adattartalmáról, az egyszerűsített adattartalmú számláról, a gyűjtőszámláról, a nyugtáról és a külföldi pénznemben kiállított számláról beszéltek, de olyan speciális témák is előkerültek, mint a lakóingatlan értékesítése, vagy a külföldi számla elszámolása.

 

A számlázással kapcsolatos szakmai szekciót konzultáció zárta, a rendezvény végén pedig egy másik hasznos témában tartott prezentációt is megtekinthettek a résztvevők, ugyanis Kun György, Hajdú-Bihar megyei IKT tanácsadó a Modern Vállalkozások Programját mutatta be, amelyben a vállalkozások digitális felzárkóztatásának lehetőségére hívta fel a hallgatóság figyelmét.

 

A „Vállalkozói Akadémia” rendezvénysorozata ezzel nem ért véget; december 7-én újabb szakmai tájékoztatót tart a Kamara, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei által első kézből hallhatnak a vállalkozások a 2017. évi évközi és 2018. évi törvényváltozásokról.