Üdvözöljük a

11 millió forintot kap a salánki óvoda

honlapján!

-

11 millió forintot kap a salánki óvoda

Szerző: Baráth Anikó | 2016. január 22.

Debrecen báljának bevételét, 11 millió forintot adott át Papp László, Debrecen polgármestere csütörtökön a kárpátaljai település vezetőjének.  

Napokon belül átutalják a község fejlesztését segítő helyi alapítványnak az óvodabővítésre gyűjtött 11 millió forintot, mely a Debreceni Egyetem, Debrecen város önkormányzata és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által közösen szervezett bálon gyűlt össze.   

- Ez óriási előrelépés, hiszen a város tavaly már 21 millió forintot adományozott erre a célra, de tekintettel arra, hogy ebből még nem fejezhető be és nem építhető meg teljesen az óvoda, úgy gondoltuk a társszervezőkkel, a Debreceni Egyetemmel és a kereskedelmi kamarával, hogy Debrecen báljának jótékonysági célja legyen újra ez – mondta Papp László polgármester

Aljohin Viktor, a 3400 lelkes Salánk polgármestere elmondta, három hónapja rakták le az új épületszárny alapkövét, a sikeres debreceni jótékonysági bál révén be is tudják fejezni a szűkös óvoda bővítését.

- 28-30 gyerek van egy csoportban. Már arra is lehetőségünk lesz, hogy növeljük a létszámot, kicsit szabadabbá tehetjük azt a programot, amely révén a gyerekekkel jobban tudnak foglalkozni a szakemberek – hallhattuk Aljohin Viktort, Salánk polgármesterét.

Jelenleg száz óvodás jár a magyarlakta kárpátaljai község óvodájába, de 45 otthon lévő társuknak is lesz hely hamarosan. Csoportszoba és tornaterem is helyet kap az új épületrészben, amelynek megépítését várhatóan még ebben az évben befejezik.

 

forrás: dehir.hu