Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felhívás kötelező kamarai hozzájárulási díj befizetésének határidejére

2018. március 10.

Tisztelt Vállalkozók!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az évente fizetendő kötelező kamarai hozzájárulási díj megfizetésének határideje idén is március 31-e!

 

Az 5.000 Ft-os díjat rendezhetik átutalással a 10300002-34611849-49020102 bankszámla számra történő átutalással, a közlemény rovatban az adószám feltüntetésével, vagy személyesen, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálatain, pénztárba történő befizetéssel.

 

A meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, így a kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, tartozásukat visszamenőleg is rendezzék!

HR Klub indul a Kamarában

2018. március 19.

A KKV-k versenyképességének, hatékonyságának növelése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara márciustól elindítja új, kkv-nak szóló interaktív fórumsorozatát. A kéthavonta megrendezendő workshop a kis - és középvállalkozásoknál előforduló munkajogi, személyügyi trendekre, kihívásokra koncentrál. A klub első ülését 2018. március 26-án tartja a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

Gyakorlati oktatást szervez a Kamara április 5-én az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer elsajátítására

2018. március 12.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer 2018. április 15-től mind az ajánlatkérők, mind az ajánlattevők számára kötelezően alkalmazandó! A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai rendezvényének célja, hogy a résztvevők a gyakorlatban is elsajátítsák az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer használatával kapcsolatos tudnivalókat.

Újra lehet jelentkezni a PLATO projekt vállalkozói szakmai napjaira!

2018. március 9.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network program keretében PLATO vállalkozói szakmai napokat szervez mikro- kis és középvállalkozások tulajdonosai/vezetői számára. A szakmai napok keretében végzett közös munka biztosítja a csoportos tanulás, a tapasztalatcsere, a tanácsadás, a hálózati működés, az üzleti fejlődés és kapcsolatépítés eredményességét.

Adatvédelmi Tisztviselő képzést tartanak Debrecenben március 28-án

2018. március 8.

Az egynapos, intenzív, Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) képzést az országban több helyszínen, különböző időpontokban szervezi a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ. 

Kamarai szolgáltatások szélesebb körben

2018. március 2.

A kamarai munka minél szélesebb körű társadalmasításáról határozott idei első ülésén a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége. A döntés hátteréről Miklóssy Ferencet, a szervezet elnökét kérdeztük.

A foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatásokról informálódtak a vállalkozók a Kamarában

2018. március 1.

A Kamara és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya együttműködik annak érdekében, hogy a megyében működő vállalkozások a támogatott foglalkoztatásról hiteles információhoz jussanak; ennek érdekében szerveztek közös tájékoztató rendezvényt a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában február 28-án, szerdán. 

Közlekedési, hajózási, logisztikai és gépjárműipari rendezvény Lengyelországban

2018. február 22.

2018. szeptember 28. és 29. között másodjára kerül megrendezésre Délkelet-Lengyelország legnagyobb közlekedési, hajózási, logisztikai és gépjárműipari rendezvénye, a TSLA EXPO RZESZOW 2018.

Idén is megrendezik a Kézműves Kupát Miskolcon

2018. február 22.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara március 25-én tartja a Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műköröm- díszítő, építő Bajnokság, Kisgergelyné Tolcsvai Mária és Lapis Imre Emlékversenyt a Generali Arénában, Miskolcon.

Nemzetközi üzletember találkozót tartanak Ungváron

2018. február 19.

Nemzetközi üzletember találkozót szervez a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara fakitermelés, fafeldolgozás, faipari gépek és technológiák, bútor és faipari termékek, valamint bútorkellékek témakörökben március 22-23-án Ungváron. 

Szeptemberben jön a Euroskills Budapest 2018!

2018. február 16.

Közép-Kelet-Európában hazánk rendezi meg elsőként a EuroSkills versenyt, amelyet a szakmák Európa Bajnokságának is nevezhetünk. Óriási dicsőség és elismerés ez az ország számára. A magas színvonalú szakmai versenyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tudásukat.

Megtévesztő adatbekérés - hiányzó közösségi adószámra hivatkozva

2018. március 13.

A napokban kapott kézhez számos hajdú-bihari vállalkozás egy hivatalosnak tűnő, megtévesztő levelet, a feladó a European Business Number EBN, DAD GmbH. Az angol nyelven íródott levél végső emlékeztető, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki azonban eleget tesz a felszólításnak, sajnos szerződést köt, három évre kötelezi el magát, éves 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.

Turisztikai évnyitó: „becsengettek” a Kamarában

2018. március 9.

„A kultúra, a tudomány és az üzlet találkozása a jövő európai városában” című konferencián.

 

Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntőjében elmondta: Debrecen már ma is a keleti régió fővárosa, húzóereje a kultúra, a tudomány és a gazdaság területén egyaránt meghatározó.

Pályázni lehet munkahelyi bölcsődék kialakítására

2018. március 8.

 

A Magyarország Kormánya által meghirdetett Családok éve programmal összhangban a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a munkahelyi bölcsődék nyitásának előnyeire, illetve a munkahelyi bölcsődék kialakítására irányuló pályázati lehetőségre (GINOP-5.3.8-17) hívja fel a vállalkozások figyelmét.

 

Kedvezményes hitelek vállalkozásfejlesztési és épületenergetikai fejlesztési célokra

2018. március 5.

Az OTP Bank MFB Pontjai azért jöttek létre, hogy az Európai Unió pénzügyi támogatásából származó hitelprogramok segítségével a lakosság, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozások országszerte kedvező feltételek mellett juthassanak hosszú távú pénzügyi forráshoz.

GDPR - ezúttal Hajdúszoboszlón mutatják be az EU új Általános Adatvédelmi Rendeletét

2018. március 2.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete „GDPR – az EU Általános Adatvédelmi Rendelete - minden vállalkozás működését érintő jogszabály -” címmel tart tájékoztató rendezvényt március 21-én Hajdúszoboszlón. 

Megjelentek a GINOP Munkahelyi képzések pályázati felhívások!

2018. február 27.

Elérhető a GINOP-6.1.6-17 "Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállakozások számára", valamint a GINOP-6.1.5-17 nagyvállalati pályázati felhívás a Széchenyi 2020 pályázati információs portálon. A támogatási kérelmek március 13-tól illetve 12-től nyújthatóak be. A kiírások részletei az alábbiakban olvashatóak. 

Mindent megtudhattak a vállalkozók az online számlázásról a Kamara és a NAV rendezvényén - videóval, galériával

2018. február 22.

A „Vállalkozói Akadémia” rendezvénysorozat keretében az adózással kapcsolatos 2018. évi törvényváltozások legfőbb tudnivalóiról tartottak előadást a NAV munkatársai a vállalkozók és a könyvelők részére február 21-én a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában, ahol az online számlázás, mint legaktuálisabb téma volt a középpontban. Az eseményről a DTV készített felvételt, amelyben többek között Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Nagyné Nagy Edit, a Kamara gazdasági és pénzügyi osztályvezetője nyilatkozott. 

ENSZ Közbeszerzési Fórum

2018. február 19.

2018. április 9-10-én 15. alkalommal kerül megrendezésre az EU országok vállalatai számára szervezett ENSZ közbeszerzési fórum (EUPF – European Procurement Forum) New Yorkban. Az esemény célja az ENSZ közbeszerzési kiírások megismertetése a potenciális pályázó vállalatokkal, ezzel segítve azok pályázati jelentkezését. A fórum lehetőséget kínál továbbá a résztvevő vállalatok számára, hogy előre egyeztetett találkozókon közvetlen kapcsolatba kerüljenek a szakosított szervezetek illetékes közbeszerzési szakértőivel, meghallgathassák beszállítói igényeiket, valamint találkozhassanak olyan vállalatokkal, amelyek már rendelkeznek ENSZ beszállítói tapasztalattal. A programon és a pályázatokon a magyar vállalatok számára egyenlően nyitott a részvételi lehetőség. Az eseményt megelőzően térítés nélkül elérhető on-line tanfolyamok, azaz webinárok segítik a jelentkezni kívánó vállalatok felkészülését.

Tájékoztató rendezvényt szervez a Kamara a foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatásokról

2018. február 16.

A Kamara és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya együttműködik annak érdekében, hogy a megyében működő vállalkozások és vállalatok a támogatott foglalkoztatásról hiteles információhoz jussanak.