Üdvözöljük a

OECD Innovációpolitikai országtanulmány

honlapján!

-

OECD Innovációpolitikai országtanulmány

Szerző: Szőllősi Nóra| | 2009. október 9.

Az OECD Tudomány- és Technológiapolitikai Bizottsága elemző országtanulmányát a magyar innovációs rendszerről, az OECD, a világ egyik legelismertebb nemzetközi intézményének a témával foglalkozó kiváló szakemberei készítették el.

Az OECD tanulmány (OECD Reviews of Innovation Policy – Hungary, 2008) célja, hogy független, átfogó elemzés alapján értékelje a magyar innovációs rendszer teljesítményét, és annak javításához javaslatokat dolgozzon ki a kormányzati politika és az innovációs rendszer szereplői számára. A tanulmány a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal kiadásában megjelent magyar nyelven, valamint minden érdeklődő által elérhető az NKTH honlapján.

 

Az OECD által készített országtanulmány kiemelten kezeli a vállalati innovációs képességek és kapacitások növelésének ösztönzését, a tudás és a K+F-eredmények hatékony hasznosításának témakörét. Az OECD innovációs országtanulmány, amely külső, pártatlan véleményt tükröz, nagyon jó elemző alap és stratégiai iránytű a magyar kormány számára az  innovációvezérelt és a tudásalapú gazdaság kiépítéséhez.

 

A kiadványt a csatolmány tartalmazza.