Üdvözöljük a

Uniós K+F pályázati kiírások KKV-k részére: EUREKA, EUROSTARS, FP7

honlapján!

-

Uniós K+F pályázati kiírások KKV-k részére: EUREKA, EUROSTARS, FP7

Szerző: Iván Gábor| | 2010. június 4.

Az Európai Unió számos K+F témájú pályázatot hirdet, melyek közül az alábbiakban összefoglalunk néhány a KKV-k számára jelenleg rendelkezésre álló és a közeljövőben megjelenő lehetőséget.

 

1. EUREKA

 

A program keretében nemzetközi együttműködési projektek formájában megvalósuló, piac-orientált K+F tevékenységet támogatnak, döntően vállalatok, KKV-k, kisebb részben kutatóintézetek, egyetemek részvételével. Az EUREKA minden technológiai terület felé nyitott. Egy EUREKA projekt elindításához mindössze 2 EUREKA tagország intézményeinek együttműködésére van szükség. Költségvetésük átlagosan 1-2 millió euró közötti.

 

A pályázatok befogadása 2010. október 7-ig folyamatos; értékelés és döntés évente két alkalommal történik.

 

További információ: http://www.nkth.gov.hu/palyazatok-eredmenyek/eureka/eureka-programban-valo

 

 

2. EUROSTARS

 

A program a kutató-fejlesztő kis- és középvállalkozások aktív részvételével, nemzetközi együttműködésben megvalósuló, piacorientált kutatás-fejlesztési projekteket támogat. A Pályázatok benyújtása folyamatos, a végső beadási határidő 2013. november 30.

 

További információ: http://www.nkth.gov.hu/palyazatok-eredmenyek/deri-miksa-program/palyazat-eurostars

 

 

3. Az FP7 - Emberek Program KKV-k részvételét leginkább támogató akciói

 

A Marie Curie Akciók a kutatók képzésére, mobilitására és előmenetelük fejlesztésére összpontosítanak. Ez a pályázati struktúra nyitva áll az egyéni kutatók (karrierjük bármely szakaszában legyenek is), valamint az állami és magán szektor kutatóintézetei előtt:

 

  • Az IAPP közös kutatási projektek segítségével kifejezetten a közszféra és a magánszektor közötti hosszú távú kutatási együttműködések létrehozását célozza meg. A pályázati kiírás valószínűleg július végén vagy augusztus elején jelenik meg. A beadási határidő 2010 december 7.

 

  • Az ITN célja olyan nemzetközi hálózatok létrehozásának támogatása, amelyekben mind az állami, mind a magánszektor intézményei részt vehetnek. A projektben résztvevő vállalatok és kutatóintézetek közös kutatóképzési programot valósítanak meg, amelynek keretében elsősorban kezdő kutatókat vesznek fel. A pályázati kiírás valószínűleg szeptember 15-én jelenik meg. A beadási határidő 2011. január 25.

 

 

4. FP7 - Research for SMEs, Research for SME Associations, Demonstration Action

 

Mindhárom pályázati lehetőség nyitott minden technológiai terület felé. A kiírások július 30-án jelennek meg. A beadási határidő mindhárom pályázat esetében 2011. január 18-a.

 

Azon KKV-k nyújthatnak be pályázatot a Demostration Action Call-ra, akik sikeresen szerepeltek az FP6-2004-SME-COOP felhívásban, vagy az FP7 valamely Research for SMEs felhívásában, vagy valamely Research for SME Associations felhívásban (other enterprise vagy end-user).

 

Újdonság, hogy a Research for SME Associations pályázatok értékelése egylépcsős lesz.