Sikeres vállalkozói üzletfejlesztés Magyar – román vállalkozói sikertörténet az építőiparban

Szerző: Kőrösi Vanda | 2016. június 16.

Vállalkozások nemzetközi piacra jutását, határon átnyúló üzleti kapcsolatok bővítését segíti az Európai Bizottság által elindított Enterprise Europe Network hálózat, melynek szolgáltatásait Hajdú-Bihar megyében, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosítja.

 

Cél a vállalkozások versenyképességének növelése, hosszú távú üzleti kapcsolatok kialakítása több mint 60 ország lehetőségeivel, árbevétel emelkedést és munkahelyteremtést generálva, az innováció és a minőség jegyében.

 

A program hasznosságát a vállalkozói sikertörténetek bizonyítják, melynek egyik ilyen meghatározó példája a debreceni Dész-Ker Zrt. és a nagyváradi Cesal Rt. vállalkozás hosszú-távú üzleti és technológiai együttműködése.

 

A nagyváradi gyár termékeinek magyarországi forgalmazását vállalta a Dész-Ker Zrt.  Az együttműködés nem szimplán termékek forgalmazásáról, szól, új innovatív konstrukciókat ajánlanak az építőiparban működő vállalkozások számára, minőségi termékek hatékony felhasználásával, kiváló ár-érték arányban versenyképesebb helyzetet teremtve a felhasználók számára. A nagyváradi építőipari anyaggyártók innovációját, technológiai rendszereit kívánják honosítani Magyarországon. Az üzleti együttműködésen túl az építőipari szakmai képzésekben is részt kívánnak venni a felek bekapcsolva minél több érdeklődő vállalkozást. Ezzel a szerepvállalással még több vállalkozás és intézmény is bekapcsolódhat a határmenti üzletfejlesztésbe.

 

A kamara számára kiemelten fontos a vállalkozások összekapcsolása a nemzetközi piacon, ezért ezzel a vállalkozói sikertörténettel is kívánják ösztönözni a vállalkozókat a rendszer használatára, mely időben és pénzben is megtakarítást jelent a vállalkozások számára a potenciális határokon átnyúló üzleti partnerek megtalálásában.