Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hiányszakmák – női szakmák a pályaválasztásban

2018. január 19.

Az évente, a Megyei Képzési és Fejlesztési Bizottságok által javasolt és törvényben meghatározott hiányszakmák nemcsak a gazdaságnak mutatnak tükröt, de a pályaválasztásukat alaposan megfontoló és döntésüket racionális érvek mentén meghozó diákok számára is irányt adnak.

Tájékoztató a szakképzést érintő, 2018. január 1-jén hatályba lépett törvényváltozásokról

2018. január 18.

A 2017. december 18-i Magyar Közlönyben megjelent az egyes oktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról szóló 2017. évi CXCII. törvény.

Gyorsan és egyszerűen kezdeményezhető online számlanyitás

2018. január 18.

A digitális szolgáltatások iránti ügyféligény folyamatosan nő. Tíz banki ügyfél közül átlagosan három online intézi már bankügyeit. Ennek a tendenciának köszönhetően egyre több bank fejleszt mobilfizetéses appot, csiszolgatja net- és mobilbankját, vagy éppen online számlanyitási lehetőséget biztosít a vállalkozások számára.

Kérdőív a kkv fogalom meghatározásáról

2018. január 16.

Az Európai Bizottság felülvizsgálja a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) fogalom meghatározását (2003. május 6-i 2003/361/EK ajánlás). A konzultációban elsősorban olyan vállalkozások részvételére számítunk, akik találkoztak már az uniós kkv fogalommeghatározással.

A Kamara és a NAV közös tájékoztató rendezvénysorozata négy vidéki helyszínen folytatódik 2018-ban

2018. január 11.

A Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozatának keretében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara négy területi irodája és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón, Hajdúnánáson és Berettyóújfaluban tartja meg a vállalkozások működését érintő, 2017. évközi adózással és a 2018. évi adótörvény-változásokkal kapcsolatos szakmai tájékoztató rendezvényét, január 23 és január 26 között.

Minimálbér változás!

2018. január 9.

Felhívjuk a gyakorlati képzéssel foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezetek figyelmét arra, hogy a minimálbér összege 2018. január 1-jétől 138 000 forint. A 2018-ban érvényes minimálbért tartalmazó rendelet a Magyar Közlöny 2016. évi 204. számában jelent meg.

Canton Fair kereskedelmi kiállítás és vásár

2018. január 9.

Idén két alkalommal kerül megrendezésre a ,,Canton Fair’’ elnevezésű kiállítás. Az áprilisban és októberben rendezett vásár Kína, illetve egész Ázsia egyik legjelentősebb kereskedelmi kiállításának számít 1,2 millió m2 alapterületével, illetve a közel 60 ezer kiállítóhelyével. 

 

A KAVOSZ Zrt. megkezdte az akár 100 millió forint összegű beruházási hitel forgalmazását

2018. január 8.

A KAVOSZ Zrt. pénzügyi vállalkozás leányvállalata, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. megkezdte az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 keretein belül a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció (max. 100 MFt összegű, 10 éves beruházási hitel) forgalmazását.

IoT & Smart City rendezvény Tajpejben

2018. január 5.

2018. március 27-30 között kerül megrendezésre Ázsia legnagyobb IoT & Smart City rendezvénye, a Smart City Summit & Expo. A tajpeji okosváros-konferencián, networking rendezvényen és kiállításon az eddigi részvételi statisztikák alapján 2018-ban 25 ezer látogatóra, ezer kiállítói standra és több mint 75 város részvételére számítanak.

 

Az orosz befektető is gyorsabban ideér

2017. december 19.

Magyar-orosz üzleti találkozóval folytatódott az első moszkvai repülőjárat debreceni landolása.

Mostantól hetente kétszer repülőgéppel is eljuthatunk Debrecenből Moszkvába. A Wizz Air légitársaság első közvetlen járata 2017. december 18-án landolt a cívisvárosban. A repülőtéren rendezett ünnepségen elhangzott, hogy ezzel már nyolcra nőtt a Debrecenből elérhető desztinációk száma.

Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak

2018. január 19.

Nemrégiben újra változott a Széchenyi Kártya Program. Valamennyi hiteltípus esetén az addigi 50 millió forint maximálisan igényelhető hitelösszeg a duplájára, 100 millió forintra növekedett.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet konferenciát szervez február 6-án Budapesten

2018. január 18.

Melyek azok a pénzügyi, műszaki, jogszabályi, társadalmi feladatok, melyekkel ma a lakásállomány megújítása érdekében szembe kell néznünk, és megoldásuk égetővé vált? A rendezvény nem titkolt szakmai célja, hogy közös gondolkodásra invitálják az érintett szakembereket az épületenergetikai változások várható hatásáról. 

Családoknak segítő intézményt támogatnak Debrecen Bálján

2018. január 17.

A salánki óvoda fejlesztése és az Árpád téri templom felújítása után idén a Családok Átmeneti Otthonának korszerűsítésére fordítják a Város Báljának bevételét. A 17. alkalommal megszervezett eseményt ezúttal is a debreceni önkormányzat,  a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Debreceni Egyetem közösen rendezi meg.

Legyen felkészült fogyasztóvédelmi jogból és jelentkezzen a 2018. január 24-25. között szervezett ingyenes tréningre!

2018. január 11.
Szeretné, ha a szervezete és a szakemberei felkészültek lennének a fogyasztóvédelmi jogból? 
Ha Ön egy kis- és középvállalkozás vezetője, munkatársa, gazdasági érdekképviseleti szervezet, képző intézmény, civil szervezet vezetője vagy szakmai munkatársa, aki mindennapi munkája során foglalkozik a fogyasztói jogvitákkal, illetve a fogyasztóvédelmi joggal, szeretettel meghívjuk a Fogyasztóvédelmi jogból felkészülten! című tréningre. A tréning alkalmával Ön és az alkalmazottai mindent megtanulhatnak az Európai Unió és hazánk fogyasztóvédelmi jogalkotásáról és jogalkalmazásáról, vagy elmélyítheti meglévő ismereteit.

GE beszállítói rendezvény a Kamara szervezésében!

2018. január 10.

A GE Hungary Kft. az MKIK és a HIPA egy közös, országos rendezvénysorozatot indítanak, amely bemutatja a potenciális beszállítók számára az ellátási lánchoz való csatlakozás lehetőségét, tájékoztatást nyújt és elősegíti a hazai beszállítók regionális szintű beszállítóvá válását.

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatának segítségével

2018. január 9.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6-ától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére: a támogatási összegből csaknem 600 kkv-nál több ezer új munkahely jöhet létre és még több őrizhető meg.

Urbis Smart City Fair 2018 nemzetközi vásár Brnoban

2018. január 9.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez a 2018. április 25. és 26. között az Urbis Smart City Fair 2018 nemzetközi vásár mellet megrendezésre kerülő üzletember találkozóra Csehországba, Brno-ba. 

Magyar-Román külgazdasági konferenciát és üzletember-találkozót rendeznek Békéscsabán

2018. január 8.

A rendezvény a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Tagozata, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, valamint a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében valósul meg.

Nemzetközi üzletember találkozó a HoReCa szektor képviselői számára a SIRHA Budapest kiállításon

2018. január 4.

2018. február 8-án, 13.00 órai kezdettel a PRIMOM Alapítvány az Enterprise Europe Network hálózat közreműködésével második alkalommal szervez nemzetközi üzletembertalálkozót a SIRHA Budapest 2018. szakmai kiállítás kísérőrendezvényeként.

Magyar-Orosz üzleti találkozót tartottak a Kamarában

2017. december 18.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kétoldalú gazdasági, üzleti, tudományos és turisztikai együttműködések fejlesztésének érdekében szervezett magyar-orosz üzleti találkozót december 18-án, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.