Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megvannak az idei TOP 100 díjazottak!

2016. december 9.

Idén 17. alkalommal kapták meg a TOP 100 díjakat a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hajdú-bihari Napló, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága által szervezett eseményen, amelyen Hajdú-Bihar megye gazdaságának és legjelentősebb gazdálkodóinak teljesítményét elemző TOP 100 Kiadványt.is bemutatták.

Megjelent a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című felhívás

2016. december 6.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című (GINOP-1.2.1-16 kódszámú) felhívás. A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 18 Mrd forint. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig lehetséges.

Üzleti lehetőségek Flandriában

2016. december 2.

A budapesti flamand kereskedelmi képviselet vezetője, Nagy Béla tett látogatást a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában 2016. december 1-én.

Orbán Viktor Debrecenben: most kell bátornak és innovatívnak lenni

2016. november 25.

Rangos nemzetközi esemény helyszíne városunk. Üzleti fórumot rendeznek az egyetem főépületében, melyen felszólalt Orbán Viktor magyar és Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök is. Mindketten méltatták Debrecent.

Magyar – Szlovák Gazdasági Együttműködési Kérdések Vegyes Bizottsága - Üzleti Fórum

2016. november 22.

Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a SARIO Szlovák Befektetés-ösztönzési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség a Magyar – Szlovák Gazdasági Együttműködési Kérdések Vegyes Bizottsága második üléséhez kapcsolódóan üzelti fórumot szervez.

 

EU fejlesztési források felhasználása - konferencia

2016. november 18.

A Miniszterelnökség 2016. november 24-én EU fejlesztési források felhasználása címmel konferenciát szervez.

 

Mennyire hallatszik a tudomány hangja? Sóhajok vagy vészcsengő az éghajlatváltozás hatásainak kivédésére

2016. november 15.

Az MTA Debreceni Területi Bizottsága által szervezett szipózium keretein belül  sor kerül az Innovációs-díj átadására is, amely mely a régió kereskedelmi és iparkamarái, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség és az MTA DAB által odaítélt díj.

Beszállítói fórum a Kamarában – közös érdek, közös siker

2016. november 14.

A rendezvénnyel a szervezők célul tűzték ki mind a résztvevő nagyvállalatok jövőbeni külső kapacitás-szükségleteinek biztosítását, mind a helyi kis- és középvállalkozások beszállítói piacra-jutásának elősegítését gyakorlat-orientált információ-átadás és kétoldalú beszállítói tárgyalások formájában.

Pályázzon együtt az OTP Business-szel

2016. november 14.

Október végén a Hungaro-Projekt elindította az OTP Business-szel és az OTP Agrárral közösen új szolgáltatását, a Pályázzunk Együtt Programot (PEP). A projekt célja, hogy egy internetes felület, a www.palyazzunkegyutt.hu segítségével megkönnyítse a hazai kis- és középvállalkozásoknak az európai uniós pályázatokon való részvételét.

Európai Uniós források felhasználása a KKV szektorban - kérdőív

2016. november 3.

A veszprémi Pannon Egyetemen végzett kutatás középpontjában annak előrejelzése áll, hogy a KKV szektor milyen mértékben lesz képes felhasználni az Európai Uniós forrásokat a 2020-ig terjedő időszak alatt.

537 milliárd forint uniós forrást hirdettek meg a vállalkozások számára

2016. december 7.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös sajtótájékoztatón jelentette be tíz új, európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram érkezését. A 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 536,79 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak hozzá a vállalkozások – az MFB pontokon keresztül.
 

Megjelent a Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című felhívás

2016. december 6.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című (GINOP-1.2.2-16 kódszámú) felhívás.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 21 Mrd forint. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig lehetséges.

 

Adótörvény változások aktuális kérdései - szakmai tájékoztató

2016. november 29.

A „Vállalkozói Akadémia” rendezvénysorozat keretében a vállalkozásokat, illetve a vállalkozások működését érintő 2016. évi évközi és a 2017. évi adótörvény-változások legaktuálisabb kérdései lesznek a középpontban a december 14-ei tájékoztatón.

Több mint száz új mester Hajdú-Bihar megyében!

2016. november 25.

Tizennégy szakma száztizenhárom újdonsült mestere vehette át mesterlevelét 2016. november 24-én a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ünnepségén, ahol bútorasztalos, női szabó és szakács mestermunkák kiállítását is megtekinthették az érdeklődők.

KAVOSZ KKV Fórum – Fókuszban az egyszerűsített közbeszerzés

2016. november 17.

A KAVOSZ Zrt., a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége tisztelettel meghívja Önt a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások lehetőségeit, működésüket megkönnyítő és fejlődésüket elősegítő információkat bemutató rendezvényére.

Építőipari szakmai nap

2016. november 14.

A rendezvény célja, hogy a résztvevőknek lehetőséget biztosítson arra, hogy megvitassák az építőipari vállalkozásokat érintő aktuális kérdéseket, továbbá tájékoztatást kaphatnak a jövő év előkészítéséhez szükséges változásokról és az aktuális teendőkről.

"Jövőt" adott a debreceni iskoláknak az NI Hungary Kft.

2016. november 14.

Valamennyi debreceni általános iskola, összesen 15 millió forint értékben három-három robotika készletet kapott a National Instruments debreceni leányvállalatától. A NI Hungary Kft. szombaton, az Agora tudományos élményközpontban rendezett RobotozNI jó! NI-napon adta át az iskolák képviselőinek.

 

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban

2016. november 3.

Elindult a GINOP-5.2.2-14-00027 Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban (Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) program a Széchenyi Programiroda az Enterprise Hungary valamint a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóit tömörítő IVE Egyesülettel konzorciumában.