Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

HOA Roadshow, Debrecen

2016. június 21.

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA), az EDC Debrecen Város és Gazdaságfejlesztési Központ és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  közös rendezvénye.

Debrecenbe érkezett a Modern Vállalkozások Programja

2016. június 17.

2016. június 15-én került megrendezésre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! program konferenciával és kiállítással egybekötött információs napja a kamara székházában.

Változás az egyéni vállalkozói ügyek személyes ügyintézésében

2016. június 13.

 Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (a továbbiakban: Evectv.) 4. § (2) bekezdése az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének, megszüntetésének bejelentését, továbbá az egyéni vállalkozói igazolvány igénylését a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: Hatóság) előtt is kezdeményezhető ügytípusként rögzíti.

Smart City 2016 üzletember találkozó

2016. június 3.

Az Enterprise Europe Network spanyol partnere üzletember találkozót szervez a Smart City Expo World Congress 2016 rendezvény ideje alatt Barcelonában 2016. november 15 és 17 között.  Ragadja meg az alkalmat és találkozzon nemzetközi szervezetekkel, építsen nemzetközi kapcsolatokat!

Meet in Italy for Life Sciences 2016 Nemzetközi üzletember találkozó és konferencia

2016. június 2.

2016. október 26-28. között kerül megrendezésre a "Meet in Italy for Life Sciences" nemzetközi üzletember találkozó, melynek az Enterprise Europe Network debreceni irodája is társszervezője. A biotechnológia és egészségipar köré épülő szakmai eseményen ingyenes a részvétel. Az érdeklődőknek lehetőségük van kétoldalú tárgyalásokat folytatni, és bemutatkozó előadást is tarthatnak. 

Oktatás, innováció, kultúra a növekedés ösztönzéséért és a munkahelyteremtésért

2016. május 30.

Szeretné tudni, hogy milyen szerepe van az oktatásnak a növekedés ösztönzésében és a munkahelyteremtésben? Hogyan készíthetjük fel a fiatalokat a jövő munkaerőpiacának kihívásaira? Milyen szerepet játszik a kultúra az európai identitás kialakításában, és hogyan járul hozzá az innováció felpörgetéséhez? Kérdezze meg közvetlenül az uniós biztostól!

 

Konzultáció a KKV-kat érintő ÁFA szabályozás felülvizsgálatáról

2016. május 17.

Az Európai Bizottság konzultációjának célja, hogy a 2006/112/EK irányelv (héa irányelv) szerinti, kisvállalkozásokra vonatkozó különös szabályozásokra és azok lehetséges továbbfejlesztésére vonatkozóan összegyűjtse a kkv-k véleményét. A konzultáció a létező jogszabályok szélesebb körű felülvizsgálatának része. A felülvizsgálat eredményeképpen valószínűleg új jogalkotási aktusokra vonatkozó javaslat fog születni. E javaslatot a Bizottság várhatóan 2017 végéig nyújtja be.

 

Márciusban 33,9%-kal csökkent az építőipari termelés volumene

2016. május 13.

2016 márciusában az építőipari termelés volumene 33,9%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A termelés mindkét építményfőcsoportban visszaesett: az épületek építése 18,8, az egyéb építményeké 52,4%-kal. A termelés csökkenését – csakúgy, mint az előző két hónapban – részben az uniós forrásból végzett munkák 2015. végi befejeződése, részben a magas bázis okozta.

Minősítők, szakértők jelentkezését várja a Nemzeti Akkreditáló Hatóság

2016. május 11.

A pályázónak rendelkeznie kell a pályázott szakterületen szakirányú felsőfokú végzettséggel, szakterületén folyamatos 5 éves szakmai gyakorlattal, a szakterületére vonatkozó jogszabályok és egyéb normatív dokumentumok követelményeinek ismeretével, a megfelelőség-értékelés tevékenységére vonatkozó szabványok, útmutatók, valamint az auditálási technikák ismeretével és meg kell felelnie a 424/2015. (XII.23.) Korm. rendelet 7.§ (2) bekezdésében előírt összeférhetőségi előírásnak.

Perkapu - Kötelező elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal

2016. május 6.

Az ezzel kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

Üzleti lehetőségek Indiában

2016. június 20.

Sok türelem és az emberi kapcsolatok elsődlegességének megértése szükséges az indiai üzleti kapcsolatok építéséhez - ez volt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett indiai üzleti fórum egyik fő üzenete.

A kontinensnyi ország 250-300 millió fizetőképes fogyasztója hatalmas piacot jelenthet a színvonalas termékeket, szolgáltatásokat kínáló magyar vállalkozások számára. De a szándék nem elegendő, ki kell építeni a személyes kapcsolatokat, meg kell ismerni az üzletkötési kultúrát és alkalmazkodni kell hozzá.

Vállalkozói Akadémia

2016. június 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara június 28-án tartja meg a Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozat következő programját, melynek címe: Az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok változásai és a kapcsolódó fogyasztóvédelmi problémák.

Menő Szakma Menü

2016. június 3.

Ezzel a címmel szervez pályaorientációs nyári tábort a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. június 20-24. között.

MEDICA 2016 egészségügyi üzletember találkozó

2016. június 2.

A 2016. november 15 és 17. között megrendezésre kerülő MEDICA 2016 a világ első számú találkozóhelye az egészségügyi ágazat résztvevői számára. A rendezvény alkalmából a ZENIT GmbH valamint az Enterprise Europe Network Egészségügyi Szektorcsoportja nemzetközi üzletember találkozót szervez. A rendezvény célja, hogy segítse a vállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek partnerkeresését Európában a termékfejlesztés, a gyártás, engedélyezési megállapodások, vagy más típusú partnerségek területén. 

Üzletember találkozó az IoTSWC 2016 kongresszuson

2016. június 2.

Az Enterprise Europe Network spanyol partnere üzletember találkozót szervez az IoT Solutions World Congress 2016 rendezvény ideje alatt Barcelonában 2016 október 25 és 26 között.

  

Szakmák sztárjai a megyében

2016. május 27.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerésben részesítette azokat a diákokat, akik az április 18-20. között megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon döntősként vehettek részt. A fesztiválra az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) keretein belül 40 szakmából jutottak be a döntősök.

Energiahatékonysági beruházások a megtakarításból finanszírozva

2016. május 13.

A NEG Zrt., mint az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt álló társaság, azzal a céllal került létrehozásra, hogy nemzeti tulajdonú ESCO szolgáltatóként szélesebb körben tegye elérhetővé a megtakarításokból finanszírozott energiahatékonysági beruházásokat.

Open4Business

2016. május 12.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve szakmai konferenciával kísért üzletember találkozót szervez 2016. szeptember 19-21 között Pécsett. A rendezvény fővédnöke Dr. Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A konferencia résztvevői - diplomáciai és testvérvárosi vezetői, vállalkozások, klaszterek képviselői - naprakész információkkal, nemzetközi tapasztalatokkal és jó gyakorlatokkal gazdagodhatnak.

Az Open4Business rendezvény kitűnő helyszíne formális és informális találkozóknak, hazai és nemzetközi gazdasági és projektpartnerségek alakításának.

IFRS átállás előadássorozat- Debrecenben is

2016. május 9.

A rendezvényen megismerheti az átállási folyamat jelenlegi helyzetét Magyarországon, a várható fejleményeket, az áttérés fontosabb lépéseit, és az ezzel kapcsolatosan felmerülő gyakorlati kihívásokat.

Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés

2016. május 5.

A Salva Vita Alapítvány és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület várják azokat információs rendezvényükre, akik érdeklődnek a program iránt és azokat is, akik már megszerezték az elismerést, de a 2 év leteltét követően szeretnék megújítani pályázatukat.