Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Adótörvény-változások, pályázati lehetőségek - szakmai tájékoztató

2017. január 12.

A „Vállalkozói Akadémia” rendezvénysorozat keretében a vállalkozásokat, illetve a vállalkozások működését érintő 2017. évi adótörvény-változások legaktuálisabb kérdései, valamint a vállalkozások fejlesztését elősegítő pályázati lehetőségek lesznek a középpontban a január 25-i tájékoztatón.

Mobile World Congress melletti nemzetközi üzletember találkozó

2017. január 10.

Az Enterprise Europe Network szervezésében ismét megrendezésre kerül a világ legjelentősebb, mobil iparággal foglalkozó kiállítása, a Mobile World Congress melletti nemzetközi üzletember találkozó.

Közbeszerzési konferencia a Kamarában

2017. január 9.

"A Közbeszerzési törvény módosítása, a 2016. év gyakorlati tapasztalatai" címmel szervez konferenciát  a Kamara a Miniszterelnökség és a Közbeszerzési Hatóság szakmai támogatásával. 

Üzleti lehetőségek Iránban

2017. január 3.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzleti fórumot szervez az iráni üzleti lehetőségekben érdekelt vállalkozások részére az EAGLE2 uniós projekt keretében 2017. január 12-én. 

A szankciók eltörlését követően Irán számára jelentős gazdasági fejlődés előtt nyílik meg az út. A nemzetközi, különösen az európai cégek részvétele az összes iráni gazdasági szektorban elengedhetetlen, mivel a fejlett technológia nem pótolható az alternatív piacokról.

Az uniós ÁFA-szabályozás egyszerűsítése az online értékesítő vállalkozások számára

2016. december 15.

Az Európai Bizottság 2016. december 1-jén új szabályokat javasolt az unión belüli elektronikus kereskedelem és az online vállalkozások támogatására. Az áfát a célországban kellene majd befizetni az online értékesítés után, illetve egyszerűbbé válna az ezzel kapcsolatos ügyintézés is. Az Európai Bizottság közleménye szerint a javaslat lehetővé teszi, hogy a fogyasztók és a vállalkozások - különösen az induló innovatív vállalkozások és a KKV-k - könnyebben vásároljanak és értékesítsenek árukat és szolgáltatásokat az interneten.

 

Pályázat a 2016. évi legjelentősebb innovációs teljesítmény elismerésére

2016. december 12.

 A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve  – 25. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.

537 milliárd forint uniós forrást hirdettek meg a vállalkozások számára

2016. december 7.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös sajtótájékoztatón jelentette be tíz új, európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram érkezését. A 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 536,79 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak hozzá a vállalkozások – az MFB pontokon keresztül.
 

Megjelent a Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című felhívás

2016. december 6.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című (GINOP-1.2.2-16 kódszámú) felhívás.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 21 Mrd forint. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig lehetséges.

 

Orbán Viktor Debrecenben: most kell bátornak és innovatívnak lenni

2016. november 25.

Rangos nemzetközi esemény helyszíne városunk. Üzleti fórumot rendeznek az egyetem főépületében, melyen felszólalt Orbán Viktor magyar és Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök is. Mindketten méltatták Debrecent.

Magyar – Szlovák Gazdasági Együttműködési Kérdések Vegyes Bizottsága - Üzleti Fórum

2016. november 22.

Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a SARIO Szlovák Befektetés-ösztönzési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség a Magyar – Szlovák Gazdasági Együttműködési Kérdések Vegyes Bizottsága második üléséhez kapcsolódóan üzelti fórumot szervez.

 

"Design for Enterprises” angol nyelvű dizájn workshop

2017. január 11.

Az Enterprise Europe Network program keretében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az olasz D'Appolonia Innovációs Tanácsadó Kft. a tavaly nagy sikerrel megrendezett szakmai nap után két napos dizájn workshopot szervez kis- és középvállalkozások, valamint vállalkozásfejlesztéssel foglakozó szervezetek számára, külföldi szakemberek bevonásával, 2017. január 30-án és 31-én.

A workshop célja, hogy bemutassa a helyi vállalkozók számára, hogy a dizájn szemléletű innováció miként járulhat hozzá az európai KKV-k versenyképességének, hatékonyságának és fenntarthatóságának növekedéséhez. 

 

Nemzetközi Kontaktnapok Ungváron - mezőgazdaság, élemiszeripar

2017. január 9.

A Kárrpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Kontaktnapokat szervez Ungváron 2017. február 16-17. között.

Pályázat Területi Szakmai Szakértői Névjegyzékbe történő felvételre

2017. január 4.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet a gyakorlati képzőhelyek komplex ellenőrzését végző szakemberek Területi Szakmai Szakértői Névjegyzékébe történő felvételre.

Elfogadták a kormány adócsökkentő csomagját

2016. december 16.

Elfogadta a parlament a bérmegállapodást megalapozó, a versenyképesség növelését célzó adócsökkentési csomagot, amely alapján egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke, és csökkennek a munkáltatói járulékok is.

Hajdúböszörményi „Információs nap”

2016. december 13.

A Hajdú- Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2016. december 7-én került sor a Modern Vállalkozások Programja- Vállalkozz digitálisan projekt keretében tartandó Hajdúböszörményi Információs napra.

Megvannak az idei TOP 100 díjazottak!

2016. december 9.

Idén 17. alkalommal kapták meg a TOP 100 díjakat a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hajdú-bihari Napló, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága által szervezett eseményen, amelyen Hajdú-Bihar megye gazdaságának és legjelentősebb gazdálkodóinak teljesítményét elemző TOP 100 Kiadványt.is bemutatták.

Megjelent a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című felhívás

2016. december 6.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című (GINOP-1.2.1-16 kódszámú) felhívás. A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 18 Mrd forint. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig lehetséges.

Üzleti lehetőségek Flandriában

2016. december 2.

A budapesti flamand kereskedelmi képviselet vezetője, Nagy Béla tett látogatást a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában 2016. december 1-én.

Több mint száz új mester Hajdú-Bihar megyében!

2016. november 25.

Tizennégy szakma száztizenhárom újdonsült mestere vehette át mesterlevelét 2016. november 24-én a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ünnepségén, ahol bútorasztalos, női szabó és szakács mestermunkák kiállítását is megtekinthették az érdeklődők.

EU fejlesztési források felhasználása - konferencia

2016. november 18.

A Miniszterelnökség 2016. november 24-én EU fejlesztési források felhasználása címmel konferenciát szervez.