Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Külpiaci lehetőségek: Románia, Lengyelország, Ukrajna

2016. május 30.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésével "Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban"  címmel tájékoztató rendezvényt tart és négyszemközti tárgyalásokat szervez az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft.  roadshow-ja részeként, 2016. június 8-án Debrecenben, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában. A tájékoztatón Románia, Lengyelország és Ukrajna üzleti környezetével és üzleti lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Szakmák sztárjai a megyében

2016. május 27.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerésben részesítette azokat a diákokat, akik az április 18-20. között megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon döntősként vehettek részt. A fesztiválra az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) keretein belül 40 szakmából jutottak be a döntősök.

Megújuló energia- és környezetipari üzletember-találkozó Spanyolországban

2016. május 20.

A rendezvényre 2016. június 15-16. között kerül sor a GENERA 2016 kiállítás keretében, Madridban. Célja nemzetközi találkozási lehetőséget biztosítani  a megújuló energiában és a környezetvédelemben érdekelt vállalkozások, kutató intézetek és egyetemek számára. A kiállítás a legjelentősebb spanyolországi rendezvény a megújuló energiák és a környezetvédelem témakörében.

Zayed Future Energy Prize pályázat

2016. május 13.

A Zayed Future Energy Prize pályázat a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) keretein belül működik. A tiszta energiát népszerűsítő és a fenntartható fejlődést támogató Zayed Future Energy Prize díjat, mely mára az egész világon ismertté vált, az Egyesült Arab Emírségek Kormánya alapította 2008-ban.

Márciusban 33,9%-kal csökkent az építőipari termelés volumene

2016. május 13.

2016 márciusában az építőipari termelés volumene 33,9%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A termelés mindkét építményfőcsoportban visszaesett: az épületek építése 18,8, az egyéb építményeké 52,4%-kal. A termelés csökkenését – csakúgy, mint az előző két hónapban – részben az uniós forrásból végzett munkák 2015. végi befejeződése, részben a magas bázis okozta.

KIC INNOENERGY vállalkozói felkészítő program és verseny tájékoztató

2016. május 11.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája vállalkozói felkészítő és verseny tájékoztató rendezvényt szervez a nemzetközi KICkoff Competition 2016 verseny alkalmából a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában 2016. június 1-én.

IFRS átállás előadássorozat- Debrecenben is

2016. május 9.

A rendezvényen megismerheti az átállási folyamat jelenlegi helyzetét Magyarországon, a várható fejleményeket, az áttérés fontosabb lépéseit, és az ezzel kapcsolatosan felmerülő gyakorlati kihívásokat.

Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés

2016. május 5.

A Salva Vita Alapítvány és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület várják azokat információs rendezvényükre, akik érdeklődnek a program iránt és azokat is, akik már megszerezték az elismerést, de a 2 év leteltét követően szeretnék megújítani pályázatukat.

„Business Awaits You in Rio” program

2016. május 2.

A BIZ2BR “Business to Brazil” matchmaking platform projektet a Riói Kereskedelmi Kamara (Rio Chamber of Commerce (ACRio)) hozta létre együttműködésben a Brazilian Confederation of Trade and Business Associations (CACB) szervezettel annak érdekében, hogy támaszkodva a városba látogató külföldiek jelenlétére, az üzleti kapcsolatok fejlesztésére használják ki azt a hatalmas figyelmet, mely az olimpiai játékok miatt Rio de Janeiro-ra irányul 2016-ban.

 

 

Élelmiszermentő Hálózat

2016. április 27.

Az élelmiszerpazarlás egész Európában súlyos méreteket ölt. Magyarországon közel 2 millió tonna élelmiszert dobunk ki évente. Az Élelmiszerbank tapasztalatai szerint gyakorlatilag nincs olyan élelmiszeripari vállalkozás, amelynél valamilyen rendszerességgel ne keletkezne élelmiszerhulladék.

A kérdés ma már nem az, hogy a cégek dobnak-e ki élelmiszert, hanem az, hajlandóak-e ezt kis erőfeszítéssel megmenteni és rászorulóknak eljuttatni.

Oktatás, innováció, kultúra a növekedés ösztönzéséért és a munkahelyteremtésért

2016. május 30.

Szeretné tudni, hogy milyen szerepe van az oktatásnak a növekedés ösztönzésében és a munkahelyteremtésben? Hogyan készíthetjük fel a fiatalokat a jövő munkaerőpiacának kihívásaira? Milyen szerepet játszik a kultúra az európai identitás kialakításában, és hogyan járul hozzá az innováció felpörgetéséhez? Kérdezze meg közvetlenül az uniós biztostól!

 

Smart Business Days - Berlin

2016. május 20.

A rendezvényre a Metropolitan Solutions 2016 Kiállítás alkalmából kerül sor a német fővárosban május 31. és június 2. között. A kiállítás - melyet több mint 30 konferencia és workshop kísér - témája az okos és fenntartható növekedés.

Konzultáció a KKV-kat érintő ÁFA szabályozás felülvizsgálatáról

2016. május 17.

Az Európai Bizottság konzultációjának célja, hogy a 2006/112/EK irányelv (héa irányelv) szerinti, kisvállalkozásokra vonatkozó különös szabályozásokra és azok lehetséges továbbfejlesztésére vonatkozóan összegyűjtse a kkv-k véleményét. A konzultáció a létező jogszabályok szélesebb körű felülvizsgálatának része. A felülvizsgálat eredményeképpen valószínűleg új jogalkotási aktusokra vonatkozó javaslat fog születni. E javaslatot a Bizottság várhatóan 2017 végéig nyújtja be.

 

Energiahatékonysági beruházások a megtakarításból finanszírozva

2016. május 13.

A NEG Zrt., mint az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt álló társaság, azzal a céllal került létrehozásra, hogy nemzeti tulajdonú ESCO szolgáltatóként szélesebb körben tegye elérhetővé a megtakarításokból finanszírozott energiahatékonysági beruházásokat.

Open4Business

2016. május 12.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve szakmai konferenciával kísért üzletember találkozót szervez 2016. szeptember 19-21 között Pécsett. A rendezvény fővédnöke Dr. Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A konferencia résztvevői - diplomáciai és testvérvárosi vezetői, vállalkozások, klaszterek képviselői - naprakész információkkal, nemzetközi tapasztalatokkal és jó gyakorlatokkal gazdagodhatnak.

Az Open4Business rendezvény kitűnő helyszíne formális és informális találkozóknak, hazai és nemzetközi gazdasági és projektpartnerségek alakításának.

Minősítők, szakértők jelentkezését várja a Nemzeti Akkreditáló Hatóság

2016. május 11.

A pályázónak rendelkeznie kell a pályázott szakterületen szakirányú felsőfokú végzettséggel, szakterületén folyamatos 5 éves szakmai gyakorlattal, a szakterületére vonatkozó jogszabályok és egyéb normatív dokumentumok követelményeinek ismeretével, a megfelelőség-értékelés tevékenységére vonatkozó szabványok, útmutatók, valamint az auditálási technikák ismeretével és meg kell felelnie a 424/2015. (XII.23.) Korm. rendelet 7.§ (2) bekezdésében előírt összeférhetőségi előírásnak.

Perkapu - Kötelező elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal

2016. május 6.

Az ezzel kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

REACH rendelet - fontos határidők

2016. május 4.

Az 1907/2006/EK (REACH) európai parlamenti és tanácsi rendelet utolsó regisztrációs időszaka 2018. május 31-én zárul le. Eddig az időpontig  kell regisztrálniuk előregisztrált vegyi anyagaikat az évi 1-100 tonna mennyiségben gyártó, vagy importáló vállalkozásoknak. A regisztráció a továbbfelhasználókat (keverék-előállítók, végfelhasználók) is érinti. 

Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Tőkeakadémia 3.

2016. május 2.

 A Nemzeti Befektetési Ügynökség kétszer kétnapos képzést szervez, melynek célja a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése. A képzés során korszerű piaci, üzlet-tervezési, pénzügyi, forrásbevonási és cégprezentációs ismereteket adnak át, befektetési fókusszal.

Áfa-szeminárium

2016. április 26.

A Deloitte Áfa-szemináriumot szervez a Deloitte, ahol az Áfa törvény év eleji változásait, az abból eredő kihívásokat és azok gyakorlati aspektusait mutatják be.