Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kötelező kamarai hozzájárulás

Tisztelt Vállalkozók!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az évente fizetendő kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje idén is március 31.

 

A befizetést intézhetik átutalással a 10300002-34611849-49020102 bankszámla számra történő átutalással, a közlemény rovatban az adószám feltüntetésével, vagy személyesen az irodáinkban.

 

A nem rendezett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, így a kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, tartozásukat visszamenőleg is rendezzék.

 

A részletes tájékoztatót az alábbi linkre kattintva olvashatják.

Startup Campus Roadshow Debrecen

2017. március 24.

A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő támogatásával megvalósuló országos startup roadshow harmadik állomása Debrecen. A programsorozat fő célja a helyi innovációs ökoszisztémák lehetőségeinek bemutatása kiemelten a Hiventures három új befektetési tőkeprogramját.

Hogyan válasszunk bankot a cégünknek?

2017. március 23.

Érdemes gondot fordítani a mikrovállalkozásoknak a megfelelő bankszámla kiválasztására, egy nem megfelelő számlacsomag ugyanis akár tízezres nagyságrendű pluszkiadást jelenthet éves szinten.

Kérdések és válaszok a számlakiállításról 2017-ben

2017. március 23.

Milyen adatokat kell feltüntetni a számlán? Mikor kötelező a számlára írni a vevő adószámát? Milyen speciális előírásokat szükséges ismerni ahhoz, hogy a számla alakilag elfogadható legyen? Itt megtalálhatja kérdéseire a válaszokat.

Termékfejlesztés az exit-interjú segítségével

2017. március 23.

A boldog ügyfél a legjobb reklám! De mi történik, ha nem boldog sem a vevő, sem a cég? A folyamat gyakran visszafordítható, de az is előfordul, hogy mindkét félnek jobb az elválás. Ilyenkor érdemes egy exit-interjú keretében meghallgatni egykori ügyfelünket, ezzel segítve a szolgáltatás-, illetve termékfejlesztést! – tanácsolja a Vállalkozók Fóruma.

CSR Délután a Debreceni Egyetemen

2017. március 22.

Az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) CSR Délutánt szervez a Debreceni Egyetem GTK Böszörményi úti kampuszán, 2017. március 30-án.

Tájak, ízek és utazások lesznek a középpontban a sepsiszentgyörgyi turisztikai kiállításon

2017. március 21.

Romudvar - Tájak, ízek, utazások címmel turisztikai kiállítást rendeznek 2017. április 28-30 között Sepsiszentgyörgyön, a Szent György Napi forgatagon.

FELHÍVÁS! A megmaradásért küzd a daganatos és fogyatékos gyermekekkel foglalkozó debreceni alapítvány

2017. március 14.

Súlyos anyagi nehézség miatt veszélybe került a „Daganatos és fogyatékos gyermekek genetikai ellátásáért alapítvány működése, amely eddig adományokból és az adó 1%-ából finanszírozta a tevékenységét.

Mostantól új előírások vonatkoznak az e-kereskedelmi vállalkozásokra

2017. március 13.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infókommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős Államtitkára tájékoztatta a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát az e-kereskedelmi vállalkozásokra vonatkozó új előírásokról.

Elindult a Climate KIC Pioneers into Practice programja

2017. március 10.

A kezdeményezés célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaság kialakulását.

Változások az egyéni vállalkozások szüneteltetésében

2017. március 10.

Az egyéni vállalkozásról szóló törvény 2017. január 1. napján hatályba lépett módosítása szerint az egyéni vállalkozásokat a korábbi 5 év helyett már csak 2 évig lehet szüneteltetni. Felmerül a kérdés: hogyan érinti ez ekkor már szüneteltet vállalkozásokat?

Lehetőségek, források, hazai és uniós viszonylatban

2017. március 24.

A hazai munkaerő-tartalékról, az állam versenyképességéről és Debrecen pályázati aktivitásáról is beszélt többek között Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter debreceni látogatásán február 24-én, pénteken. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Gazdasági Fórumon Miklóssy Ferenc, a kamara elnökének köszöntőjét követően Dr. Papp László Debrecen polgármestere és Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora tartott előadást a város és az egyetem legfontosabb feladatairól, jövőbeni terveiről.

Ne várja meg a májust!

2017. március 23.

Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását akár a nav.gov.hu oldalról elérhető felületen ügyfélkapus jelszóval, akár papíralapon vagy a NAV bármely ügyfélszolgálatán.

Felhívás a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj elnyerésére

2017. március 23.

A Magyar Formatervezési Díj elnyerésére a nyilvános pályázatot a Nemzetgazdasági Miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével hirdeti meg. A pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerése.

III. Finanszírozási és Gazdanap

2017. március 22.

Előrelépés a jövedelmező szántóföldi növénytermesztésben alcímmel kiállítással egybekötött szakmai rendezvény kerül megrendezésre 2017. március 30-án Nyíregyházán.

Fejlesztési igények, megoldási lehetőségek. A vállalkozások lehetőségeiről, igényeiről tartott kerekasztal-beszélgetést a Kamara

2017. március 22.

Finanszírozás, innováció, versenyképesség növelés, pályázati rendszer, stratégia felállítás, marketing, információáramlás. Többek között ezeket a kérdésköröket vitatták meg a „Fókuszban a versenyképesség – Intézmények a KKV-k fejlesztéséért” címmel megtartott kerekasztal-beszélgetés résztvevői március 21-én, kedden.

Humán Erő - A dolgozók megtartásának titkai címmel konferenciát rendeznek a Kamarában

2017. március 16.

2017. március 29-én Humán Erő - A dolgozók megtartásának titkai címmel konferenciát rendeznek a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

Mini konferenciát rendeznek "Szabályozási kérdések a logisztikában" címmel

2017. március 14.

 

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 2017. március 29-én "Szabályozási kérdések a logisztikában" címmel mini konferenciát rendez Budapesten.


I. Debrecen Airport Run jótékonysági futás

2017. március 13.

2017. április 22.-én, szombaton kerül megrendezésre az I. Debrecen Airport Run jótékonysági futás, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér és a Rotaract Club Debrecen Főnix szervezésében.

Újabb nemzetközi IKT pályázat nyílt

2017. március 10.

A Horizon 2020 alprogramja, az Industrial Leadership pályázati felhívásának célja, hogy a kis-, közép-, valamint startup vállalkozásokat támogatási lehetőséghez juttassa, elősegítve ezzel az új piacok megnyitásának, az infokommunikációs technikai koncepcióknak a megvalósítását.