Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

VÁLLALKOZZ DIGITÁLISAN! - Előnyszerzés digitális megoldásokkal

2019. május 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja Vállalkozz Digitálisan! napot rendez „Előnyszerzés digitális megoldásokkal: az irányításban, a kereskedelemben és a kommunikációban” témában, 2019. május 23-án Hajdúböszörményben, a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Házban  (Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 6.)

Discover Cleantech in Piemonte (Torinó, 2019. június 6-7.)

2019. május 17.

A CEI Piemonte 2019. június 6-7-én, Torinóban DISCOVER CLEANTECH  címmel környezeti és energetikai szakmai rendezvényt szervez, amelyre most először nyílik alkalma a Kamarának magyar résztvevőt delegálni. A meghívás magában foglalja a személyre szabott szakmai programon való részvételt, a b2b találkozók szervezését, a retúr repülőjegyet, a szállást 2-3 éjszakára, az étkezést (2 ebéd és 1 vagy 2 vacsora) , valamint a repülőtéri transzfert Torinóból a szállodába egy fő részére, valamint cégekhez illetve kutatóközpontokba, laboratóriumokba vagy egyetemekre tett látogatások szervezését (opcionális). 

"Passzold vissza Tesó!" avagy mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért

2019. május 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös kampányához ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. A régi mobiltelefonokat ezentúl a Kamara debreceni ügyfélszolgálatán- (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.) és öt területi irodájában (Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány) is le lehet adni a kihelyezett, hivatalos gyűjtődobozba, ezzel is elősegítve a környezetvédelmet.

H2020 ICT Törökország nemzetközi partnerkereső találkozó - 2019. július 5., Isztambul

2019. május 16.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség – Enterprise Europe Network szíves figyelmébe ajánlja a H2020 ICT Törökország nemzetközi partnerkereső találkozót. A programra 300 résztvevőt várnak, mind kutatói mind vállalati oldalról. Az esemény során a 2019-2020-as ICT H2020 felhívásokról is hallhatnak a résztvevők, valamint előre szervezett B2B tárgyalásokra is sor kerül.

Modern Vállalkozások Programja - Élelmiszeripar 4.0 Konferencia Debrecenben

2019. május 16.

Számos ágazatot elért már a digitalizációs és innovációs forradalom, kezdve a gépgyártástól az automatizált megoldásokig. A technika jelenléte az élelmiszeripart is körül lengi, annak ellenére, hogy a szektor még nem mutat nagy affinitást a digitális átállásra, pedig komoly profitot hoznak a gépesített megoldások. Miként reagál a hazai élelmiszeripar a kihívásokra a digitális fejlődés tükrében? Hogyan implementálta a robotikát a Hell Energy a raktározásba? Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolásával érkezik 2019.05.29-én Debrecenbe az MVP, ami az élelmiszeripar új dimenzióját mutatja meg.

Nemzeti gazdaságpolitika az EU-ban – tények és következtetések

2019. május 14.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és  a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara 2019. május 24- én „Nemzeti gazdaságpolitika az EU-ban – tények és következtetések” címmel konferenciát szervez. 

NAV: Milliárdokról dönthetünk

2019. május 13.

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint az egyházak és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Újabb képzett napelemszerelők a piacon

2019. május 13.

Közhelyszámba megy, de ma már nem kérdés, hogy a megújuló energiaforrásoké a jövő.

Az uniós energiapolitikával összhangban a direktíva szerint 2030-ra a megújuló energiák részarányát legalább 30%-ra kell növelni a teljes energiafelhasználás tekintetében, tehát drasztikusan csökkenteni szükséges a fosszilis energiahordozók felhasználását, ezzel értelemszerűen mind nagyobb teret adva a különböző alternatív megoldásoknak.

Japán üzleti kultúra workshop a kamarában

2019. május 9.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network iroda és az EU-Japán Központ Japán üzleti kultúra workshopot szervez 2019. május 28-án a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

 

A GREEN BRANDS Akadémia második rendezvényét tartják május 21-én Budapesten

2019. május 8.

A GREEN BRANDS nemzetközi minősítő szervezet május 21-én megrendezi GREEN BRANDS Akadémia címmel a hat alkalomból álló workshop-sorozat következő rendezvényét. Az Akadémia célja, hogy a magyar kkv-knak utat mutasson arra, hogyan építhetik be a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot a márkaértékeik közé, hogyan tudják ezt a partnereiknek kommunikálni, és ezáltal üzleti előnnyé formálni.

Megjelent a Kamarai Iránytű Magazin legújabb száma!

2019. május 8.

Negyedévente megjelenő magazinunkban időről-időre beszámolunk tevékenységünkről, eredményeinkről, és ami számunkra a legfontosabb, tagjaink, a vállalkozások sikereiről, és a megye gazdasági-társadalmi életének fejlődéséről, melyhez a magunk szaktudásával és eszköztárával – a gazdaság iránytűjeként – igyekszünk hozzájárulni.

A kisebb debreceni cégek is profitálhatnak a nagy nemzetközi befektetésekből

2019. május 17.

Debrecen gazdasági erősödése fontos szerepet játszhat majd a 2021 után következő uniós fejlesztési ciklusban - erről beszélt Papp László  a Piac és Profit roadshow-ján, ahol egyebek mellett a még nyitott pályázati lehetőségekről kaphattak tájékoztatást az érdeklődők. A polgármester szerint a következő években a nemzetközi vállaltok Debreceni befektetéseinek köszönhetően a helyi kis- és középvállalkozások is megerősödhetnek még akkor is, ha az uniós támogatási rendszer átalakul. A Piac és Profit konferenciájának kiemelt szakmai partnere volt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. 

EGÉSZSÉGES OLASZ ÉLELMISZEREK NAPJA (2019. MÁJUS 28.)

2019. május 16.

Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) 2019. május 28-án olasz élelmiszer workshopot szervez "Egészséges olasz élelmiszerek napja" címmel, melyre várja az érdeklődő vállalkozások jelentkezését! 

A rendezvény keretében B2B találkozókra kerül sor a résztvevő olasz gyártók és magyar importőr cégek között.

NAV: Négy nap van hátra

2019. május 16.

Már csak négy nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-ig! Az utolsó napon minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálat 20 óráig tart nyitva. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve –, annak május 20. után automatikusan bevallássá válik a tervezete. 

A KKÉAT 2019. évi közgyűlése - fókuszban a Dubai Expo 2020

2019. május 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozata (KKÉAT) 2019. május 24-én éves közgyűlést tart, melyre várják az érdeklődő vállalkozások jelentkezését.  A rendezvény célja, hogy bemutassa a Dubai Expo 2020 világkiállításban rejlő üzleti potenciált és emellett konzultációs lehetőséget biztosítson a relációt érintő aktuális kérdésekről.

Német beszállítói és exporttapasztalatok - Magyar-Német Üzleti és Beszállítói Fórum

2019. május 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2019. május 23-án „Német beszállítói és exporttapasztalatok” címmel üzleti fórumot szervez. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis és középvállalkozásokat az ipar helyzetéről és a beszállítói lehetőségekről, továbbá céges jó gyakorlatként (best practice) sikeres hazai, a német piacra is exportáló vállalkozások is bemutatásra kerülnek. Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük lesz konzultálni az előadókkal.

Környezetmérnöki Konferencia és Szakmai Nap Debrecenben

2019. május 13.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019. október 10-11-én közösen rendezi meg az Az Ipar napjai Debrecenben 2019 című rendezvényét a Debreceni Egyetem Műszaki Karán, melyhez kapcsolódva Környezetmérnöki Konferenciát és Szakmai Napot szerveznek. 

Üzleti delegáció Szerbiába a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata szervezésében

2019. május 10.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az MKIK Nyugat-balkáni Tagozata 2019. június 18-20. között üzleti delegációt szervez Szerbiába.

 

Szerbia a nyugat-balkáni régióban meghatározó gazdasági partnerünk, gazdasága stabil, egyenletes növekedést mutat. Az ország gazdasági szerkezetét tekintve piacgazdaság, melyben azonban az állami jelenlét még mindig jelentős. A gazdaság szempontjából meghatározó a szolgáltató szektor (49,1%) és a gépipar (41,1%) dominanciája. A magyar-szerb külkereskedelmi áruforgalom az elmúlt években folyamatosan nőtt, 2018-ban rekordot döntött, és meghaladta a 2,5 milliárd eurót. Évről évre több magyar befektetés jelenik meg a nyugat-balkáni országban, és már nemcsak a Vajdaságban, hanem a Belgrádtól délre fekvő területeken is egyre többen fektetnek be. A Szerbiába kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása.

Cseh delegáció érkezésével egybekötött Cseh-Magyar Üzleti Fórum

2019. május 8.

2019. május 23-án a Cseh-Magyar Kereskedelmi Kamara által szervezett delegáció érkezése alkalmából megrendezésre kerül a Cseh-Magyar Üzleti Fórum a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Az Üzleti Fórumra várjuk mindazon vállalkozások, intézmények jelentkezését, akik Csehországból keresnek potenciális üzleti partnereket.

Kerüljön a CSR élvonalába! - Pályázzon a CSR Hungary Díjra!

2019. május 8.

Szeretne a CSR legjobbjai közé kerülni saját iparágában? 2019-ben is pályázhat az önkéntes, nyilvános Magyar Üzleti Felelősség Díjára, a CSR Hungary Díjra. Felelős üzleti vállalkozások, szervezetek és akik tesznek érte. Regisztráljon a védjegyhasználat pályázatára 2019. június 02-ig!