Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozásfejlesztési Kerekasztal bemutatkozik

2016. október 21.

Debrecen és Hajdú-Bihar megye vállalkozásfejlesztő szervezetei 2016. október 25-én 17:00 és 19:00 óra között „Vállalkozásfejlesztési Kerekasztal bemutatkozik” címmel rendezvényt szervez a vállalkozások vezetői részére. A rendezvény az első alkalom, hogy e szervezetek egy időben és egy helyen mutatják be a vállalkozásoknak tevékenységeiket, szolgáltatásaikat. A rendezvény keretében információt adnak arról, hogy vállalkozások ötleteikkel, problémáikkal mely szervezethez, szervezetekhez fordulhatnak.

Get in the Ring! nemzetközi startup versenyt

2016. október 21.

Az Enteprise Hungary csapata  idén is megszervezi Magyarországon három helyszínen, köztük Debrecenben is a nemzetközi startup versenyt, ami a Startup Hét Debrecen programsorozat csütörtöki állomása lesz november 17-én.

Hajdúnánás a digitalizáció útján

2016. október 20.

A Hajdú- Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. október 19-én Hajdúnánási Információs napot tartott, ami a Modern Vállalkozások Programja- Vállalkozz digitálisan projekt keretében valósulhatott meg.

Változások az EU-n belüli kiküldetésben

2016. október 17.

Idén nyárig egyszerűen és szabadon lehetett magyar munkavállalókat kiküldeni valamelyik uniós országba, és fordítva, hazánkba is könnyen ment az áthelyezés más tagországokból. Most azonban 16 uniós tagállamban – köztük Magyarországon – új szabályozás lépett hatályba, amely számos adminisztratív és egyéb jellegű kötelezettséget ír elő a kiküldő és a fogadó munkáltatók terhére.

Ön időben befizette a kamarai hozzájárulást? Kapott róla visszaigazolást?

2016. október 13.

Ha nem, most felhívjuk az arra kötelezett vállalkozások figyelmét, hogy március 31-én lejárt a kötelező kereskedelmi és iparkamarai hozzájárulási díj fizetésének határideje.

A minden évben megfizetendő 5.000 Ft-os díjat rendezhetik a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálatain, pénztárba történő befizetéssel, vagy átutalással a 10300002-34611849-49020102 számú bankszámlára a közlemény rovatban az adószám feltüntetésével!

Üzleti delegáció Szaud-Arábiába

2016. október 12.

2016. november 5-8. között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Magyar-Szaúdi Üzleti Tanács kiutazó delegációt szervez Rijádba, Szaúd-Arábia fővárosába.

Női Innovátorok 2017. évi uniós díja

2016. október 5.

Az Európai Bizottság negyedik alakalommal hirdette meg a Női Innovátorok Európai Díját. A díjat az a négy vállalkozó hölgy kaphatja meg, aki kiemelkedő innovatív ötletét sikeresen piacra vitte.

A díjat olyan uniós tagállamban vagy a Horizont 2020 programhoz társult államban élő nők számára hirdették meg, akik legalább 100.000 EUR forgalommal rendelkező társaság alapítói vagy társalapítói.

Spórolj az irodában! Fiatal KKV-k és startup vállalkozások akcióban!

2016. október 3.

A START2ACT projekt fiatal KKV-kat és startup vállalkozásokat segít a munkahelyi energia- valamint költségmegtakarításban a mindennapi rutinjukba illeszkedő egyszerű és hatásos energiahatékonysági intézkedések bevezetésével.

Vámműhely a vámbiztosítékok UVK alkalmazásának kérdéseiről

2016. szeptember 30.

Az új uniós vámjogi szabályozás egyik legnagyobb változással járó része a vámbiztosítékok témája, amelynek elemei között könnyítésként szerepel a több vámügyi műveletet vagy tevékenységet lefedő összkezesség megteremtése, az ehhez kapcsolódó AEO csökkentési lehetőséggel, ugyanakkor nehezítésként jelentkezik a biztosítéknyújtás esetköreinek növelésével (pl átmeneti megőrzés) és az áruátengedést követő ellenőrzéseket követően megfizetni rendelt vámtartozások biztosítási kötelezettsége.

A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében

2016. szeptember 22.

Sajtótájékoztatót tartott szeptember 21-én délután a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Hotel Lyciumban. Az eseményem részt vett Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; Dr. Papp László, DMJV polgármestere; Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke; Dr. Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára és Hubert Erzsébet, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke. A résztvevők ismertették a sajtó munkatársaival a kamara szervezésében ezen a héten megvalósuló programokat, amelyek ,,A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében" című országos rendezvényhez kapcsolódnak (Népművészeti Fesztivál, Kézműves 7próba. Új utak a kézműiparban és a turizmusban című konferencia).

Eredményes ciklust zár a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - A Kamara növekedésének alapja a széleskörű partneri együttműködés

2016. szeptember 15.

Az elmúlt négy éves ciklus idején a Kereskedelmi és Iparkamarák gazdaságban betöltött szerepe, súlya és feladata jelentősen nőtt és hatékonyabbá vált. Egyre nagyobb szerepet kapnak és vállalnak a vállalkozásokat érintő törvényhozásban, valamint a versenyképességi és érvényesülési feltételek javításában. Főbb feladataik elsősorban a gazdaságpolitikai döntések véleményezése és kezdeményezése, a gyakorlati szakképzés területén betöltött szerepvállalás, az EU-s források gazdasági céljainak meghatározása és elosztása, a piac- és kereskedelemfejlesztés. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt 4 évben a gyakorlatban is közelebb került a vállalkozásokhoz – hangzott el a HBKIK Cikluszáró Ünnepi Küldöttgyűlésén.

 

Felkészülés az új jövedéki szabályozásra

2016. október 20.

A Magyar Vámügyi Szövetség egynapos továbbképzést szervez „Felkészülés az új jövedéki szabályozásra” címmel.

Szelet a vitorlába! – a kamara is segít

2016. október 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is képviseltette magát a Szelet a vitorlába! elnevezésű rendezvényen. A pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályosoknak 43 középiskola és 25 munkáltató és 12 pályaválasztásban érdekelt intézmény segítettek eligazodni a pályaválasztás nehézségeivel.   

LovEat 2016 - Nemzetközi üzletember találkozó

2016. október 13.

Az Enterprise Europe Network szervezésében idén ismét megrendezésre kerül a LovEat élelmiszeripari szakkiállítással párhuzamos nemzetközi üzletember találkozó.

Helyszín: Velence, Olaszország

Dátum: 2016. december 2-3.

A találkozóra az alábbi iparágak képviselőit várják:

  • Élelmiszer és ital gyártás
  • Élelmiszer és ital innovációs technológiák és gépek
  • Élelmiszer és ital turizmus

Német-Magyar Gazdasági Fórum

2016. október 13.

A Budapest-Nürnberg repülőjárat indítása alkalmából Német-Magyar Gazdasági Fórumot szervez Nürnberg Város Önkormányzata, Magyarország Nürnbergi Tiszteletbeli Konzulátusa, az Airport Nürnberg, a Ryanair és az NZP NAGY LEGAL 2016. november 24-én 9.30 órától Nürnbergben.

Tisztújítás - indul a következő ciklus!

2016. október 10.

Tisztújító küldöttgyűlésen szavaztak a következő 4 éves ciklus tisztségviselőiről a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Az október 10-ei küldöttgyűlésen több tisztségviselőt is megválasztottak, köztük az elnököt, alelnököket, elnökségi tagokat, ellenőrző és etikai bizottság tagjait, az országos kamarai küldötteket. Leadták a jelöléseket az országos elnökségi tagok, az országos elnök, az országos alelnökök és országos ellenőrző bizottsági tag pozíciókra is.

INDUL AZ MKIK GVI 2016. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2016. október 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

 

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2016. október 28-ig várjuk!

Már több mint 1400 vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához

2016. október 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 1400 vidéki mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget az informatikai fejlődésük előmozdításában.

„Az Év Üzlete” 2016. évi díjazottja a Szűcs Tüzép

2016. szeptember 27.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete több mint tíz éve alapította az elismerést. A hagyományteremtő kezdeményezés célja a város arculatát meghatározó kereskedelmi és vendéglátó üzletek színvonalának méltatása Hajdúszoboszló sajátosságainak figyelembe vételével.

Üzleti út Indiába

2016. szeptember 19.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - az Európai Uniós EAGLE 2 projekt keretében - üzleti utat szervez Indiába 2016 november 19-26. között.
A magyar delegáció része lesz a hat országos (brit, belga, olasz, görög, litván és magyar) nemzetközi delegációnak. A kiutazáson résztvevő vállalkozások számára az Indiai Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (ASSOCHAM) üzleti fórumot és üzletember-találkozót szervez Mumbai-ban, Bangalore-ban és Új-Delhiben.