Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Ki tud többet Finnországról?” címmel rendeztek vetélkedőt debreceni általános iskolások részére

2017. április 27.

Képkirakó, totó, keresztrejtvény. Csak néhány a játékos vetélkedő feladatai közül, amelyet április 24-én, hétfőn tartottak felső tagozatos általános iskolai diákok számára, az Újkerti Közösségi Házban. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával megvalósuló rendezvényt a Debreceni Magyar-Finn Baráti Kör és a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Háza szervezte.

Remekül szerepeltek a Hajdú-Bihar megyei fiatalok a X. Szakma Sztár Fesztiválon

2017. április 26.

Eredményes három napon vannak túl azok a Hajdú-Bihar megyei fiatalok, akik a X. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon szerepeltek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjében, ugyanis a 17 hajdúsági fiatal közül összesen 10 állhatott fel a dobogóra április 26-án, Budapesten, a fesztivál záró napjának eredményhirdetésén.

Meet in Italy for Life Sciences - Nemzetközi üzletember találkozó Torinóban

2017. április 25.

2017. október 11-13. között negyedik alkalommal rendezik meg a "Meet in Italy for Life Sciences" nemzetközi üzletember találkozót és konferenciát ezúttal Torinóban. A biotechnológia és egészségipar köré épülő szakmai eseményen ingyenes a részvétel. 

Magyar Napok Odesszában 2017. május 26-28.

2017. április 25.

A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara Odessza város Önkormányzatával együttműködve, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosságának támogatásával és Magyarország Kijevi Nagykövetségének közreműködésével 2017. május 26-28 között magyar zenés gasztro-fesztivált és vásárt szervez Odesszában, a híres Deribászovszkaja utcán található Városi Park-ban.

Elindult a X. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten

2017. április 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megszervezte a háromnapos Szakma Sztár Fesztivált Budapesten, amely április 24 és 26 között kerül lebonyolításra, a Hungexpo Vásárközpontban. Ennek keretében tartják meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjét. Az idei döntőben Hajdú-Bihar megyéből 8 szakmában összesen 17 tanuló versenyzik. A rendezvény megnyitóján beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök.

X. Szakma Sztár Fesztivál – idén 600 diákot utaztat Budapestre a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2017. április 20.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „X. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2017. április 24-26. között kerül sor Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában. Az idei jubileumi döntőben megyénkből 8 szakmában összesen 17 tanuló verseng majd.

Digitalizáció a turizmusban is – Átadták a 3000. Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést

2017. április 20.

Debreceni turisztikai vállalkozás kapta meg a Modern Vállalkozások Programjának 3000. Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítő oklevelét, melyet a térség „Turisztikai Szezonnyitó 2017” rendezvényén ünnepélyes keretek között adtak át a Kerekerdő Élménypark képviselőjének.

Innovat&Match; 2017 - üzletember-találkozó Bolognában

2017. április 19.

Az Enterprise Europe Network által szervezett rendezvényre június 8-9. között kerül sor Bolognában, a R2B- Researhc to Business 2017, 12. Nemzetközi Ipari Kutatási Kiállítás keretében.

A kétnapos találkozón vállalkozások, kutatóintézetek, egyetemek, és egyéb partnerek vesznek részt a technológia, kutatás és innováció fókuszával.

Újabb nemzetközi üzletember találkozó Ungváron, ezúttal május 25-26-án

2017. április 12.

2017. május 25-26-án Ungváron nemzetközi üzletember találkozó kerül lebonyolításra fémipar, fémmegmunkálás, fémipari termékek gyártása, valamint fémipari termékek forgalmazása témakörökben.

 

Használjuk, hogy használjon! workshop az EEN Üzleti partnerkereső adatbázis hatékony használatáért

2017. április 6.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája idén is megszervezte az EEN üzleti partnerkereső adatbázis használatához segítséget nyújtó workshopját. Az esemény kis- és középvállalkozások aktív bevonásával zajlott le 2017. április 5-én a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

Logisztika Napja 2017

2017. április 27.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz, amelynek elsődleges célja, hogy megismertesse a szakma kulisszatitkait az érdeklődőkkel. Idén április 27-én kerül megrendezésre a programsorozat. A magyarországi események kezdeményezője és összefogója most is az MLBKT.

Debreceni fiatalok a Szakma Sztár Fesztiválon

2017. április 26.

A Szakma Sztár Fesztivált tizedjére rendezik meg Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A háromnapos jubileumi rendezvényen a szakmai versenyek országos döntőiben 8 szakmában összesen 17 leendő szakmunkás képviselte Hajdú-Bihart. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának köszönhetően - 13 diákkal teli buszt indított a Kamara - a megyéből több mint 600 érdeklődő fiatal is ellátogatott a szakképzést népszerűsítő nagyszabású programsorozatra.

X. SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL

2017. április 25.

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által a Hungexpo területén szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjén.

Jármű- és gépipari beszállítói konferenciát rendeznek Budapesten

2017. április 25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) jármű- és gépipari beszállítói konferenciát szervez Budapesten, az innovatív vállalkozások számára.

A siker nem maradt el – eredményesek voltak a kamarai órák

2017. április 24.

A püspökladányi Karacs Ferenc középiskolában, Tóthné Egri Erzsébet, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Püspökladányi Területi elnöke kamarai órákat tartott.

Életet menthet a holttér megfelelő ismerete!

2017. április 20.

Tudja Ön, mekkora egy átlagos kamion holttere? „Láss a sofőr szemével!” címen motoros vezetéstechnikai felkészítő napot rendezett a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány, a Hajdú-Bihar megyei és a Debreceni Baleset-megelőzési Bizottság a debreceni FŐNIX Csarnok parkolójában, április 14-én. A rendezvényen a Trans-Sped Csoport biztosította a lehetőséget arra, hogy a motorosok egy tehergépjármű sofőrjének szemével láthassák a forgalmat, ezzel demonstrálva a holttér kezelésének fontosságát.

Fel kell helyezni Debrecent – a belföldi turizmusban – az őt megillető helyre

2017. április 20.

Minél több turista, minéI hosszabb ideig tartózkodjon Debrecenben, valamint Hajdú-Bihar megyében. A turisztikai szakemberek szerint továbbra is ez a cél mind a belföldi, mind a külföldi látogatók tekintetében. A 2017-es év turisztikai céljairól, lehetőségekről, valamint az élményturizmus fontosságáról is hasznos és informatív előadásokat hallgattak a Hajdú-Bihar megyei Turisztikai Szezonnyitó 2017 rendezvény résztvevői. Az esemény keretein belül átadták a 3000. Digitálisan Felkészült Vállalkozás díját is.

Program az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaságért

2017. április 13.

A Climate-KIC az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése, ennek keretében hozták létre a Pioneers into Practice (PiP) programot, amelynek célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaság kialakulását. 

Piaci igényekhez kapcsolt szakképzés, munkanélküliség csökkentése

2017. április 7.

A szakképzett munkaerő növelése, a képzések piaci igényekhez való igazítása, a közfoglalkoztatottak versenyszférába történő átvezetése, valamint a megyében lévő munkanélküliség csökkentése. Ezeket a kiemelten fontos célokat határozta meg az a munkacsoport, amely a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, a Hajdú-Bihar Megyei Foglalkoztatási Paktum, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a Hajdú-Bihar Megyei Agrárkamara, az IPOSZ és a VOSZ részvételével jött létre.

Energiahatékonyság finanszírozása Közép-Európában

2017. április 5.

Az Európai Bizottság a Cseh Ipari és Kereskedelmi Minisztériummal együttműködésben nemzetközi (regionális) konferenciát szervez Prágában, 2017. április 27-én.