Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Centro Exporta 2019 – Partnerkereső rendezvény

2019. március 26.

A PROMPERU 2019. május 18 – 24. között Centro Exporta 2019 – B2B Matchmaking címmel rendezvényt szervez, melynek célja, hogy a perui termelők, gyártók, exportőrök bemutatkozhassanak a nemzetközi vevők, importőrök és disztribútorok előtt. A kerekasztal beszélgetésekre 2019. május 23-án kerül sor a perui Ayacucho-ban.

VÁLLALKOZZ DIGITÁLISAN! - A sikeres beszállítói kapcsolatokért

2019. március 26.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja Vállalkozz Digitálisan! napot rendez „Digitális megoldások a kölcsönösen sikeres beszállítói kapcsolatokért” témában, 2019. április 3-án Debrecenben, a Kamara székházában (4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.).

Magyar-török üzletember-találkozó a Kelet Fekete-tengeri Exportőrök Szövetségének építőipari delegációja látogatása alkalmából

2019. március 26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. április 11-én a Kelet Fekete-tengeri Exportőrök Szövetségének építőipari delegációja látogatása alkalmából magyar-török üzletember találkozót szervez.

Üzleti delegáció Kazahsztánba

2019. március 26.

Varga Mihály miniszterelnök-helyettes és pénzügyminiszter társelnökletével 2019. április 28-30. között kerül megszervezésre a Magyar-Kazah Stratégiai Tanács harmadik ülése Nurszultánban, melyhez kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Pénzügyminisztérium felkérésére üzleti delegációt szervez.

A kiutazás célja az aktuális piaci helyzet és az üzleti lehetőségek feltérképezése.

CONSTRUMA otthonteremtési kiállítási csokor: április 3-7. Budapest, HUNGEXPO

2019. március 22.

A CONSTRUMA, a régió vezető építőipari szakkiállítására idén április 3-7. között várja a látogatókat. A rendezvény első 3 napján várják a szaklátogatókat, a hétvége a végfelhasználóké. 2019-ben a CONSTRUMA és az OTTHONDesign kiállítások mellett a kétévente megrendezésre kerülő HUNGAROTHERM is tagja az otthonteremtési csokornak, így még szélesebb körű tájékozódási lehetőség vár a szakmai látogatókra az újdonságok terén.

Portugália ― az üzleti lehetőségek kapuja workshop és konzultáció

2019. március 22.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. április 2-án Portugália – az üzleti lehetőségek kapuja címmel rendezvényt szervez.

 

Mit gondol az élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokkal kapcsolatos szabályokról?

2019. március 21.

Az Európai Bizottság megkezdte az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokról szóló rendelet értékelését a jogszabályok további javítása érdekében. A Bizottság a vállalkozások véleményére is kíváncsi, ezért felmérést indított, melyben azt vizsgálja, hogy a kis- és középvállalkozások mennyire ismerik az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra vonatkozó jogszabályok általános követelményeit, és hogyan vélekednek azok működéséről. A felmérés emellett információkat gyűjt arról, hogy a jogszabályok hogyan érintik a vállalkozásokat.

 

Taroltak Hajdú-Bihar megye szakmát tanuló diákjai a 12. Szakma Sztár Fesztiválon

2019. március 18.

Ünnepélyes díjátadóval zárult a 12. Szakma Sztár Fesztivál. Az esemény a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint az VI. SkillsHungary Nemzeti döntőjének színhelye volt. 52 szakmában, 11 szakmacsoportban összesen 232-en versengtek - köztük több külhoni magyar - a szakma legjobbjának járó címért.

8 hajdú-bihari fiatal végzett érmes helyen a 12. Szakma Sztár Fesztiválon

2019. március 18.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Vereny (SZKTV) döntőit rendezték immár 12. alkalommal a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül március 12. és március 14. között Budapesten a Hungexpo Vásárközpontban, ahol a 11 szakmában 15 hajdú-bihar megyei induló közül nagy sikert elérve végül 8-an is felállhattak a dobogóra: két tanuló első, kettő második, négy pedig harmadik helyezést ért el.

Észak-amerikai piacra lépnél? Akkor itt a helyed! – Study tour Kanadában 2019. május 13-23. között

2019. március 7.

Az INPUT Programnak és a világ elsőszámú egyetemi inkubátorprogram címét elnyerő DMZ-nek köszönhetően óriási lehetőségben részesülhetnek a jelentkező csapatok. 

Gyógyszeripari és egészségügyi üzletember találkozó

2019. március 26.

Az IMAGO-MOL Klaszter, a RoHealth Cluster és a BIORONE Klaszter idén második alkalommal szervezi meg Health Brokerage Event gyógyszeripari és egészségügyi üzletember találkozót 2019. április 18-án Jászvásáron.

Virtuális valóság a szakmaválasztásban

2019. március 26.

Országos roadshow-t indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarákkal együttműködve a szakképzés népszerűsítésére. Virtuális valóság kamion várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, hogy megismerkedhessenek a különböző szakmák szépségeivel. Az 52 települést érintő roadshow Hajdú-Bihar megye három városába, Hajdúböszörménybe, Püspökladányba és Berettyóújfaluba is ellátogat.

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

2019. március 26.

Tisztelt Vállalkozó! Tisztelt Cégvezető!

Köszönjük, hogy a kamarai hozzájárulás befizetésével hozzájárult a kamarai közfeladatok ellátásához. Bízunk abban, hogy szolgáltatásainkkal Kamaránk is hozzájárulhatott az Ön vállalkozásának sikeréhez!

(A teljes felhívás a további részletekkel a cikkre kattintva olvasható!)

SMART Celebration of innovation konferencia

2019. március 25.

Az évente 1000 látogatót megmozgató, idén április 2-án megrendezésre kerülő SMART konferencián  jelen lesz minden olyan cég, startup, tehetség és szakértő, akinek van vagy lesz köze az innovációhoz. Inspiratív kapcsolódási pontok felfedezése, pezsgő asszociációk és őszinte vallomások adnak lendületet a résztvevőknek. A konferencián több, mint 125 előadó fog 5 szekcióban előadást tartani a digitális innováció különböző témáiról. 

Nemzeti Védelmi Szolgálat: Üzleti élet tisztasága műhelymunkák

2019. március 22.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat, mint a rendőrség egyik szerve, kiemelt hangsúlyt fektet a korrupciós jellegű bűncselekmények felderítése mellett azok megelőzésére is. Széleskörű tevékenységével igyekszik a társadalom minden csoportjában kialakítani az egyéni és a szervezeti integritás folyamatos fejlesztésének igényét, az értékalapú működés szükségességének felismerését.

Üzleti lehetőségek Malajziában

2019. március 22.

2019. április 5-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  a Malajzia Egyesített Kínai Kereskedelmi és Iparkamara delegációjának látogatása alkalmából „Üzleti lehetőségek Malajziában” címmel rendezvényt szervez.

04.04 – Ipar 4.0 – Győr

2019. március 21.

Könnyen megjegyezhető dátummal és témában szerveznek szakmai konferenciát és partnertalálkozót a Young Spirit kamarai partnerek: 2019. április 4-én „Ipar 4.0: automatizálás, digitalizáció az iparban, kereskedelemben és szolgáltatásokban” témának ad otthont a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Portfolio Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum Debrecen

2019. március 18.

A félnapos ingyenes konferencián a Portfolio elemzői mellett vállalatfinanszírozással és versenyképesség javítással, valamint munkaerőpiaci kihívásokkal foglalkozó szakértők segítségével kaphatnak a kis- és közepes vállalatok, gazdasági szervezetek, önkormányzati cégek (projekt)vezetői gyors és aktuális áttekintést az egyes szakterületek helyzetéről és kilátásairól.

Ázsiába is a minőség a belépő – galériával

2019. március 14.

Fókuszban Délkelet-Ázsia – Új piacok: célok, lehetőségek és eredmények címmel rendeztek konferenciát a Kamarában.

 

Délkelet-Ázsia, az ottani üzleti befektetési lehetőségek álltak a fókuszában annak a nemzetközi konferenciának, amelyet a HBKIK és a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány rendezett a Kamara székházában. Az előadók (a kamaraelnöktől, az üzletembereken át a nagykövetig) egyetértettek abban, hogy az elkövetkező években, sőt évtizedekben vigyázó szemünket bizony érdemes lesz Ázsiára vetni.

Megjelenési lehetőség a 2019-es China International Import Fair-en (CIIE)

2019. március 6.

A Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztériuma és Kína Shanghai városának Népi Kormánya szervezésében 2019. november 5. és 10. között második alkalommal valósul meg a China International Import Expo (CIIE).