Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Meghirdették az „Év Felelős Foglalkoztatója 2017” című pályázatot

2017. augusztus 17.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ismét meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2017” című országos pályázatot, amelyben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködő partnerként vesz részt.

Pályázati lehetőség KKV-k számára a munkahelyteremtő beruházások támogatására

2017. augusztus 7.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV-k) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. Az NFA-ból 10 milliárd Ft támogatási keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére. Ebből 1100-1200 KKV-nál akár 5000-5500 új munkahely létesíthető, továbbá mintegy 10 000 már meglévő munkahely megőrzése segíthető.

Beszállítói lehetőség az OBI-hoz

2017. július 28.

Az OBI - Németország legnagyobb barkácsáruház lánca - magyar beszállítókat keres barkácsüzleteinek árufeltöltéséhez, a profiljukba tartozó összes termékkategóriában. A részletes terméklista angol nyelven a csatolmányban található.

Olasz InfoPont nyílt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

2017. július 26.

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Ügyek Osztálya bővítette a külpiacok iránt érdeklődő vállalkozások számára elérhető lehetőségek tárházát. A közelmúltban úgynevezett Olasz InfoPonton keresztül a régió vállalatai naprakész információkat kaphatnak az olasz piaccal kapcsolatban, valamint az InfoPont az üzletkötéshez is hozzájárul operatív támogatással. Különböző olasz vásárokon való részvétel, tolmácsolás és logisztikai segítségnyújtás is elérhetővé válik általa a régió vállalkozásai számára meghatározott feltételek mellett.

 

 

 

Kedvező hazai és nemzetközi makrogazdasági és pénzügyi folyamatok

2017. július 17.

A magyar gazdaság teljesítménye 2013 folyamán növekedési pályára állt, ami 2017 elején folytatódott. A nyers (kiigazítás nélküli) adatok szerint a GDP volumene 2017 I. negyedévében 4,2%-kal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, ez az elmúlt közel három év legnagyobb mértékű bővülése.

Egészségügyi üzletember találkozó a MEDICA 2017 kiállításon

2017. június 30.

2017. november 14 és 16. között megrendezésre kerülő MEDICA 2017 a világ első számú találkozóhelye az egészségügyi ágazat résztvevői számára. A rendezvény alkalmából a ZENIT GmbH valamint az Enterprise Europe Network Egészségügyi Szektorcsoportja nemzetközi üzletember találkozót szervez. A rendezvény célja, hogy segítse a vállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek partnerkeresését Európában a termékfejlesztés, a gyártás, engedélyezési megállapodások, vagy más típusú partnerségek területén.

 

V. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari Szakkiállítás

2017. június 21.

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari Szakkiállítás, ( 2017. november 8-9., Budapest ) amelyen a környezetipar partnerei,  a termelő iparágak, az állami szereplők, a lakosság,  gyerekek, egyetemi hallgatók mind új információkhoz juthatnak. A rendezvény fővédnöke Dr. Áder János Köztársasági Elnök. 

Elindult a „Teszteld a pályád!” nyári tábor

2017. június 20.

Elstartolt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Teszteld a pályád!” pályaorientációs nyári tábora. A tábor 10 napja alatt 25 helyszínen több mint 40 szakmát tekinthetnek meg az általános iskolás 6-7. osztályos tanulók a közreműködő tanműhelyekben, üzemekben és gyárakban.

Fontos változás lép életbe a közműegyeztetésben július 1-től!

2017. június 20.

 

A Lechner Tudásközpont Kommunikációs osztálya tájékoztatást küldött a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának arról, hogy 2017. július 1-től fontos, tervezőket érintő változás lép életbe a közműegyeztetés folyamatában. A kérelmezők ettől az időponttól kezdve csak online indíthatják el a közműegyeztetési folyamatot.

 

Széchenyi Kártya Program - Versenyképesség, fejlődés minden idők legalacsonyabb kamatai mellett

2017. június 15.

 

Szeretné javítani vállalkozásának versenyképességét? Hatékonyan áthidalná felmerülő likviditási problémáit vagy bővítené a vállalkozását? A Programban néhány hét alatt, akár ingatlanfedezet nélkül, rendkívül alacsony - akár 0 %-os - kamattal, állami kamattámogatással és kezességi díjtámogatással, gyorsan és egyszerűen juthat hitelhez.

 

Már 100 millió forint az Agrár Széchenyi Kártyában igényelhető maximális hitelösszeg!

2017. augusztus 9.

Az Agrár Széchenyi Kártya keretében a maximális hitelösszeg duplájára emelése mellett idén a kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett gazdák ismét kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak.

Magyar-belarusz-ukrán-román üzletember találkozót szervez a Kamara Enterprise Europe Network debreceni irodája augusztus 18-án

2017. július 28.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network debreceni irodája, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara, a Regionális Fejlesztési Ügynökség (Gyulafehérvár) és a PRIMOM Vállalkozásfejlesztési Központ üzletember találkozót szervez a Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár 2017 rendezvény ideje alatt Debrecenben 2017. augusztus 18-án.

Olasz Üzleti Nap Debrecenben

2017. július 26.

2017. szeptember 12-én első alkalommal kerül megrendezésre Debrecenben, Magyarországon Olasz Üzleti Nap (Italian Business Day). Az esemény szervezésében a HBKIK, Debrecen Megyei Jogú Város valamint a következő olasz intézmények vesznek részt, majd mutatkoznak be: az Olasz Nagykövetség, az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE), az Olasz Kultúrintézet és az Olasz Kereskedelmi Kamara. Az érdeklődő régióbeli cégek számára nemzetközi üzletember találkozót szervez az EEN iroda a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, Debrecenben.

Munkatársat keresünk a Nemzetközi Ügyek Osztályára!

2017. július 17.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara külkapcsolati referens munkakör betöltésére munkatársat keres a Nemzetközi Ügyek Osztályára.

Vállalkozz Magyarország! – Program a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatásáért

2017. július 13.

A program, új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező 18-30 év közötti, pályakezdő vagy álláskereső fiatalokat készít fel saját vállalkozásuk indítására. A képzést sikeresen elvégző fiatalok 3 millió forint támogatásban részesülnek.

Tajvani lehetőségek

2017. június 22.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációja tajvani útja során az első napon nagyszabású üzletember találkozón vett részt. Az útra összesen hat országból érkezett európai delegáció.

Nemzetközi projekt a KKV-k nemzetköziesítését támogató politikák fejlesztésére

2017. június 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Unió INTERREG Programja által finanszírozott Inside Out EU projekt keretében – spanyol, holland, norvég, svéd és ír partnerekkel együttműködésben  – KKV-k nemzetközi piacra jutását elősegítő nemzetközi projektbe kezdett. A régiók szakpolitikai kezdeményezései már sok KKV számára segítenek a nemzetközi piacra jutni. Ugyanakkor még számos lehetőség van arra, hogy további nagy számú KKV-t érjenek el, valamint arra, hogy továbbfejlesszék nemzetköziesítés folyamatait. A projekt célja, hogy elősegítse a KKV-k nemzetközi piacra jutását beléptetve őket az „együttműködés-innováció-nemzetköziesedés” hatékonyságnövelő háromszögébe. 

Piacbővítésben és kapcsolatépítésben közreműködik a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2017. június 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Unió COSME Programja által finanszírozott EAGLE 2 projekt keretében – brit, olasz, görög, belga és litván partnerekkel együttműködésben és vállalkozók részvételével – európai üzleti utat szervezett Tajvanba (Taipei-be) 2017. június 21-24. időszakban.

A Made in Italytól a Made with Italyig – workshop a magyar kereskedelmi kamarák és olasz vállalkozók képviselőivel

2017. június 16.

A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok erősítése volt a célja a 2017. június 15-én, Budapesten megrendezett „Made in Italytól a Made with Italyig” című workshopnak. A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara szervezésében az ITA (Italian Trade Agency) együttműködésével megtartott találkozó célcsoportja a kis – és középvállalkozások voltak, azért, hogy megtalálják a közös érdekeket és területeket, amik a legnagyobb potenciállal bírnak az olasz – magyar kapcsolatokban.

Beruházásait már évi 0 %-os kamattal is finanszírozhatja

2017. június 15.

A Széchenyi Kártya Program fejlesztési és beruházási célú hiteleinek kamata jelenleg évi nettó 0,0 %. A Programot koordináló, idén 15 éves KAVOSZ Zrt. arra törekszik, hogy megoldást nyújtson a kkv-k finanszírozási igényeire, továbbá rendelkezésre álljon minden olyan információval, mely a szektor fejlődését és stabilitását szolgálja. A részletekről Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott.