Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nagy volt az érdeklődés a Kamara standja iránt a "Szelet a vitorlába!" pályaválasztási kiállításon

2017. október 19.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is részt vett a 18. alkalommal megrendezett "Szelet a vitorlába!" elnevezésű pályaválasztási kiállításon október 18-19. között Debrecenben, a Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferencia Központban. A kétnapos rendezvényen - amelyen 52 kiállító volt jelen - mintegy 10-12 ezer látogató vett részt, a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulók mellett szüleik és pedagógusaik is hasznos információkkal gazdagodhattak.

Beszállítói fórumot tartanak Egerben

2017. október 18.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ősszel is megrendezi a Kamarai Beszállítói Fórumot, melyen hat Heves megyei nagyvállalat keresi jövőbeli üzleti partnereit.

Olasz cégekkel tárgyaltak a hajdú-bihari vállalkozások Milánóban

2017. október 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara öt helyi vállalkozással vett részt az olasz-magyar üzleti fórumon október 12-én, Milánóban. 

Az ausztrál Greater Blacktown üzleti kamara vezetői látogattak a Kamarába

Ausztráliából, Sydney városából érkezett a Kamarához a Greater Blacktown Business Chamber elnöke és titkára. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és főtitkára fogadta őket és megbeszélést folytattak a két ország két városának üzleti és kulturális együttműködési lehetőségeiről.

Megújul a választottbíróság

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) mellett működő Választottbíróság megújulásának szervezeti és jogi elemeit bemutató szakmai konferenciát rendezett október 10-én, Budapesten.

A képzőhelyek számára szervez szakmai tájékoztató rendezvényt a Kamara

2017. október 11.

Képzőhelyként a gyakorlati képzésben - Jogok és kötelezettségek, finanszírozás, visszaigénylés, adózás és könyvelés egyszerűen címmel tart szakmai rendezvényt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzésben érdekelt képzőhelyek számára november 6-án.

Sikertörténet: tajvani-magyar üzletkötés a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítségével

2017. október 6.

A tajvani World-Wide Ltd. és a Bold-Agro Kft. képviselői ma bejelentették, hogy megállapodtak az üzletkötésben, melynek eredményeként várhatóan havonta egy konténer almalé kerül kiszállításra Derecskéről, Tajvanba. A megállapodás létrejöttében a Kamarának kiemelkedő szerepe volt.

ICT Proposer’s Day Horizon 2020 konferencia keretében szervezett nemzetközi partnerkereső találkozó

2017. október 5.

Szíves figyelmébe ajánljuk az ICT Proposer’s Day Horizon 2020 konferencia keretében szervezett nemzetközi partnerkereső találkozót, melynek idén Budapest ad otthont 2017. november 9 és 10 között. A rendezvény az Enterprise Europe Network és az Ideal-ist hálózatok közös szervezésében valósul meg.Vállalatok, egyetemek, valamint kutatóintézetek képviseltetik magukat a világ számos pontjáról, hiszen a program kitűnő lehetőséget nyújt új projektötletek megosztására és a H2020 ICT felhívásokhoz új partnerkapcsolatok kiépítésére. 

Hajdúböszörmény – Együttműködési megállapodás a helyi vállalkozásokért

2017. október 4.

Sajtótájékoztatót tartott a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete 2017. október 3-án, kedden. A rendezvény célja volt többek között, hogy felkeltse a figyelmet a területi kamarai szervezet és a helyi gazdálkodó egységek követendő, példaértékű együttműködésére, valamint a pályaorientáció fontosságára.

Üzletember találkozó a Smart City Expo ideje alatt Barcelonában

2017. október 2.

Az Enterprise Europe Network szervezésében, idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Smart City Expo World Congress rendezvénnyel párhuzamos nemzetközi üzletember találkozó 2017. november 14 és 16 között Barcelonában, melyre magyar cégek jelentkezését is várjuk. 

A 2017. évi számlázásról tájékozódhattak a vállalkozások a Kamara rendezvényén

2017. október 18.

A „Vállalkozói Akadémia” rendezvénysorozat keretében a vállalkozásokat, illetve a vállalkozások működését érintő 2017. évi számlázással kapcsolatos legfőbb tudnivalókról és az ezzel kapcsolatos aktualitásokról hallhattak azok az érdeklődők, akik részt vettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szakmai rendezvényén október 17-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

Üzlet Ausztriában konzultációs nap

2017. október 17.

Az Austrian Business Agency a nyíregyházi Osztrák Konzuli Képviselettel és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve 2017. október 24-én ingyenes konzultációt szervez az osztrák piac iránt érdeklődő vállalkozások számára.

Jubileumi 20. Bihari Számadó Napok

2017. október 16.

Október 13-14-én került sor a jubileumi, 20. Bihari Számadó Napok rendezvénysorozatra Berettyóújfaluban.

Október 13 és 14 között rendezik a XX. Bihari Számadó Napokat Berettyóújfaluban

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főszervezésében megvalósuló nagyszabású kétnapos rendezvényen szakmai előadások, kiállítás, díjátadó és megannyi színes program várja az érdeklődőket.

Elindult a kamarai delegáció az Olaszország – Magyarország Üzleti Fórumra

2017. október 12.

Már úton van a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett üzleti delegáció az Olaszország – Magyarország Üzleti Fórumra, Milánóba. A ma kezdődő rendezvényen bemutatásra kerülnek a magyar piac adta lehetőségek az olasz vállalkozások számára. Ezt követően pedig három fókuszterület, az agrár, az orvosi és a környezetipari szektor kerül bemutatásra. Az eseményen részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Angelino Alfano olasz külügyminiszter is.

Már lehet pályázni a Szakképzési Díj 2018 elnyerésére

2017. október 10.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) felhívással fordul a vállalatokhoz, közintézményekhez, civil és társadalmi szervezetekhez, valamint magánszemélyekhez, hogy vegyenek részt a 2018-as Szakképzési Díjra kiírt pályázaton. E díj azon kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket méltatja, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon. A díj célja, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését.

A Kamara ismét szakmai tájékoztatót tart a "Vállalkozói Akadémia" rendezvénysorozat keretében

2017. október 6.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Adó- és Vámhivatal társszervezésével ismét szakmai tájékoztatót tart a vállalkozásoknak október 17-én, a Kamarában.

A rendkívül kedvezményes önálló vagy támogatással kombinált hiteltermékekkel vállalkozása számos beruházási terve megvalósulhat

2017. október 5.

November elejére az OTP Bank összesen 163 MFB Ponton teszi még könnyebben elérhetővé az Európai Unió által biztosított forrásokat annak érdekében, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások minél szélesebb köre juthasson hosszú távú pénzügyi forráshoz beruházásaik megvalósításához.

INDUL AZ MKIK GVI 2017. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2017. október 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2017. október 27-ig várjuk!

Vámkonferenciát rendeznek Egerben

2017. október 2.

2017. október 27-28. között a Magyar Vámügyi Szövetség a hagyományokhoz hűen ismét megszervezi őszi szakmai konferenciáját Egerben.