Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A HBKIK ügyfélszolgálatai 2019. szeptember 23-24-én technikai okok miatt zárva tartanak

2019. szeptember 18.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálatai (Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Püspökladány) 2019. szeptember 23-án, hétfőn és 2019. szeptember 24-én, kedden technikai okok miatt zárva tartanak.

 

Köszönjük türelmüket és megértésüket!

A Kamara is részt vett a hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztiválon

2019. szeptember 19.

Szeptember harmadik hétvégéje ebben az évben is a bio jegyében telt Hajdúszoboszlón. Az idén 17. alkalommal került megrendezésre a Bioétel- és Borfesztivál szeptember 13. és 15. között az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával büszkélkedő Hajdúszoboszlón.

Országos Építőipari konferenciát szervez az ÉVOSZ és a HBKIK október 17-én

2019. szeptember 19.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) Építőipari konferenciát rendez 2019. október 17-én Debrecenben, a Kölcsey Központban.

A tudás alapú termelésre alapoztak

2019. szeptember 19.

Ausztriai vállalkozás tulajdonosának lenni világszerte jó ajánlólevél; magyarok számára is.

 

Bármennyire is szomszédos ország Ausztria, mi, itt a keleti végeken mégiscsak hátrányosabb helyzetben vagyunk, mint mondjuk egy győri vagy szombathelyi honfitársunk, aki ausztriai cégalapításban gondolkozik. Márpedig egyre több magyar vállalkozó „jár hasonló cipőben”, persze nem véletlenül; az a helyzet, hogy egy ausztriai vállalkozás tulajdonosának lenni világszerte jó ajánlólevél; magyarok számára is – Erről Dr. Barabás László, a nyíregyházi Osztrák Konzuli Képviselet tiszteletbeli konzulja beszélt a HBKIK székházában abból az alkalomból, hogy az Austrian Business Agency (ABA), a nyíregyházi konzuli képviselettel és a HBKIK Enterprise Europe Network irodájával harmadik alkalommal rendezett ingyenes konzultációt az osztrák piac iránt érdeklődő vállalkozók számára Debrecenben.

Nyilvános konzultáció az elhasználódott járművekről szóló irányelv értékeléséről

2019. szeptember 17.

Minden évben több millió jármű használódik el Európában. Ha az elhasználódott járműveket nem kezelik megfelelően, azok veszélyt jelentenek a környezetre, valamint több millió tonna anyag vész el. Az elhasználódott járművekről szóló 2000/53/EK irányelvet 2000-ben fogadták el az elhasználódott járművek környezetre gyakorolt hatásának minimálisra csökkentése és a járművek életciklusában érintett összes gazdasági szereplő környezeti teljesítményének javítása céljából. 2018/849/EU irányelv arra kötelezi a Bizottságot, hogy 2020 végéig értékelje az elhasználódott járművekről szóló irányelvet. Külön figyelmet kell fordítani az irányelv végrehajtására, a fel nem lelelhető elhasználódott járművek problémájára, valamint annak mérlegelésére, hogy lehetséges-e célértékeket meghatározni az egyes anyagokról szóló jelentéstétel vonatkozásában. Kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítse az Európai Bizottság munkáját!

 

A kormányhivatal idén ősszel is többféle támogatással segíti az álláskeresők elhelyezkedését

2019. szeptember 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra elnevezésű programja keretében - a korábbi évekhez hasonlóan - 2019. év második félévében is támogatja a 25-64 év közötti regisztrált álláskereső elhelyezkedését.

A Közbeszerzési Hatóság pályázati felhívása a Közbeszerzési Nívódíj - 2019 elnyerésére

2019. szeptember 12.

A Közbeszerzési Hatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával nyilvános pályázatot hirdet a Közbeszerzési Nívódíj – 2019 elnyerésére, melynek célja a kiemelkedő színvonalú, innovációs szempontokat érvényesítő közbeszerzési szakmai teljesítmény elismerése.

A GREEN BRANDS Akadémia workshop-sorozat következő rendezvényét tartják szeptember 27-én

2019. szeptember 10.

A GREEN BRANDS nemzetközi minősítő szervezet 2019. szeptember 27-én megrendezi GREEN BRANDS Akadémia címmel a hat alkalomból álló workshop-sorozat következő rendezvényét. Az Akadémia célja, hogy a magyar kkv-knak utat mutasson arra, hogyan építhetik be a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot a márkaértékeik közé, hogyan tudják ezt a partnereiknek kommunikálni, és ezáltal üzleti előnnyé formálni.

 

Mentorprogram: a tudásukkal segítenek

2019. szeptember 10.

Hajdú-Bihar megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása.

 

A megyében működő multinacionális vállalatok és a helyi kkv-szektor szereplői között versenyképesség tekintetében (is) valóságos szakadék tátong, ezt a hatalmas űrt az Országos Vállalkozói Mentorprogram (a segítségnyújtás egyéb állami módozataival ötvözve) legalábbis képes lehet szűkíteni – erről Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke beszélt annak kapcsán, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közösen rendezte meg az Országos Vállalkozói Mentorprogram hajdú-bihari nyitórendezvényét a Kamara székházában.

 

Jön a Startup Hét Debrecen 2019

2019. szeptember 4.

Már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Startup Hét Debrecen rendezvénysorozat, idén szeptember 24-27 között. 

Hajdúszoboszlón az Év Üzlete 2019-ben: Illangó DesszertLak

2019. szeptember 3.

Szeptember 2-án Hajdúszoboszló Város Napján, ünnepélyes keretek között a Városháza dísztermében adták át az Év Üzlete díjat. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete által alapított díj célja a város arculatát meghatározó kereskedelmi és vendéglátó üzletek ösztönzése a színvonalas megjelenésre, a település sajátosságait is szem előtt tartva. „Az Év Üzlete” díjat idén az Illangó DesszertLak nyerte el. A díjat Kun Rita, az Illangó DesszertLak tulajdonosa és Kun Attila, a tulajdonos édesapja vehette át Dr. Sóvágó Lászlótól, Hajdúszoboszló város polgármesterétől és Mészáros Sándortól, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezetének elnökétől.

XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap

2019. szeptember 19.

Vállalkozói és termelői kiállítással, szakmai előadásokkal, szórakoztató, sport- és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon.

Átadták a Krones legnagyobb gyárát Debrecenben

2019. szeptember 19.

A német vállalat beruházása erősíti Debrecen pozícióját, és segíthet abban, hogy a város Közép-Európa gazdasági központja legyen – hangzott el a gyárátadó ünnepségen.

Észak-Alföldi Innovációs Díj 2019


Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (DAB), a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség

 

Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot

 

hirdet az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozásoknak.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. október 11. (péntek) 12.00 óra

 

A pályázatoknak az illetékes megyei kamara címére kell beérkezniük

Információ: Iván Gábor, Tel: (52) 500-722, E-mail: ivan.gabor@hbkik.hu

 

Pályázati dokumentáció letöltése

Keressük az év üzletét Hajdúböszörményben!

2019. szeptember 17.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete útjára indítja „AZ ÉV ÜZLETE 2019” díj pályázatát. Várjuk azon helyi vállalkozások ajánlását vagy jelentkezését, akik színvonalas szolgáltatásukkal, egyéni fejlődésükkel méltán képviselik szakmájukat, színesítik Hajdúböszörmény város vállalkozói rétegét.

 

Többféle támogatással segíti az álláskereső fiatalok munkaerőpiaci helyzetének javítását a kormányhivatal

2019. szeptember 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a GINOP-5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia kiemelt projektje keretében - munkaerőpiaci esélyeik növelése érdekében - támogatja a 25 év alatti nem foglalkoztatott és nem tanuló (NEET) regisztrált álláskeresők elhelyezkedését.

Indulhat a verseny: osztálykirándulás a nyeremény!

2019. szeptember 11.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) „Passzoljátok vissza és kiránduljatok!” címmel versenyt szervez a Hajdú-Bihar megyei általános iskolák osztályközösségei számára: a legtöbb használt mobiltelefont leadó osztályok közül az első három helyezett osztálykirándulást nyer!

Üzletember találkozó a Nemzetközi Energiakongresszuson Ankarában

2019. szeptember 10.

Idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg 2019. november 6. és 8. között a Nemzetközi Energiakongresszust és Expót Ankarában. A rendezvény során a világ minden tájáról származó vállalatok, állami és magánintézmények, egyetemek, kutatóközpontok kapnak lehetőséget a megújuló energia, az energiamegtakarítás, az energiatárolás, a szén, az olaj és földgáz, és az elektromos járművek területén felmerült kérdések megvitatására. A rendezvény mellett az Enterprise Europe Network hálózat üzletember találkozót szervez 2019. november 7. és 8. között.

 

MEDICA 2019 nemzetközi üzletember találkozó Düsseldorfban

2019. szeptember 5.

Az Enterprise Europe Network szervezésében 2019. november 18-20. között kerül megrendezésre a MEDICA 2019 egészségipari szakkiállítással párhuzamos nemzetközi üzletember találkozó, amely kiváló alkalom az üzleti kapcsolatok kialakítására!

 

Energiahatékonyság az iparban, Németországban és Magyarországon - Konferencia és kooperációs megbeszélések

2019. szeptember 3.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2019. október 8-án konferenciát szervez Budapesten „Energiahatékonyság az iparban, Németországban és Magyarországon” címmel. A rendezvény 2019. október 9-én és 10-én kooperációs megbeszélésekkel egészül ki olyan német vállalatok részvételével, amelyek üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon.