Megjelentek a 2014-2020-as fejlesztési időszak első felhívásai

2014. október 13.

2014. szeptember 11-én Magyarország kormánya aláírta a következő 7 évre szóló Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottsággal, és ezzel formálisan kezdetét vette az új, 2014-20-as fejlesztési időszak. Az új periódus nyitányaként október 10-én kilenc új kiírás jelent meg 116,5 milliárd forintos támogatási keretösszeggel.

 

Kellemes Ünnepeket

2014. december 19.
Kellemes ünnepeket
Kellemes ünnepeket

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kíván a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkmara!

Adós szakmai nap előadásai

2014. december 17.

2014. 12. 16-án a Hajdú-Bihari Kereskedelmi és Iparkamara és a NAV Észak-Alföldi Regionális Adó Főigazgatósága megrendezte a 2015. évre vonatkozó adóváltozásokról szóló, tájékoztató rendezvényt.

Építőipari és energetikai találkozó Szcecinben - 2015.03.27.

2014. december 4.

Az üzletember-találkozóra a BUD-GRYF & ENERGIA Kiállítás ideje alatt - és helyszínén, a lengyelországi Szcecinben - kerül sor, az Enterprise Europe Network szervezésében.

A találkozó témakörei a következők:

 

- építőanyagok

- gépek és szerszámok

- megújuló és hagyományos energia

- szolgáltatások: geodézia, térképészet, tervezés

- alvállalkozók.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara pályázati lehetősége a Szakképzési Díj elnyerésére

2014. november 26.

Felhívás azoknak a vállalatoknak, közintézményeknek, civil és társadalmi szervezeteknek, valamint magánszemélyeknek, akik kiemelkedő projektekkel, kezdeményezésekkel jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon.

 

Benyújtási határidő: 2015. január 15.

Megemelik a népszerű KKV-pályázat keretét

2014. november 24.

Eddig mintegy 34 milliárd forint értékű igénylés érkezett be az eredetileg 8,5 milliárdos kerettel meghirdetett, a KKV-k termelési kapacitásának bővítését célzó uniós pályázatra - írja a Világgazdaság.

Vidékünk jövője, Fiatalbarát díj 2014

2014. november 18.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZAT LEÍRÁSA:

 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet pályázatot hirdet a Vidékünk Jövője Program keretében. A program céljai között szerepel a vidékről történő elvándorlás megállítása, a fiatalok számára a helyben maradásra és a tanulmányok után a hazatérésre ösztönző feltételek kialakítása, valamint a képzett, világlátott fiatalok vidékre költözésének segítése. Az akció kiemelt célja az is, hogy a vidéki élet meghatározó szereplőit bevonjuk, ezért a vidéki önkormányzatok és vállalkozások számára olyan versenyt hirdetünk, amelyben megmutathatják, ők milyen

erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a fiatalokat segítsék a vidéken való boldogulásban.

 

 

 

Növekvő kiskereskedelem és ipari termelés

2014. november 6.

2014. szeptemberben az első becslés szerint 4,5%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,4%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelem 5,9%-kal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,6%-kal emelkedett az értékesítés volumene.

 

CEI online képzés

2014. október 30.

Európai Bizottság által támogatott projekt -Design MTS- keretében térítésmentes online képzést indít a CEI (Central European Initiative).

Danube Region Business Forum

2014. október 27.

Az Osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ), Danube Region Business Forum címmel, 2014. november 6-án és 7-én konferenciát szervez.

2015. január 1-jétől indul az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

2014. december 19.

A cél a jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítése, az áruforgalom átláthatósága, a gyakran emberi egészséget veszélyeztető élelmiszerekkel kapcsolatos visszaélések kizárása és nem utolsó sorban az adóelkerülők kiszűrése.

Az EKÁER-rel nyomon követhetővé válik az áruk tényleges útja, hiszen a szállítással kapcsolatos adatokat (áru megnevezése, mennyisége, címzett, feladó adatai, szállító jármű rendszáma stb.) egy központi elektronikus rendszerben még a fuvarozás előtt kell rögzíteni.

Az EU új beruházásösztönző programja

2014. december 4.

Az Európai Bizottság 315 milliárd eurós befektetésösztönző csomagot jelentett be, amely a köz- és a magánszféra együttműködésén keresztül ösztönözné a gazdasági növekedést és a fiatalok munkahelyhez juttatását.

Amit az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszeréről tudni kell

2014. december 1.

A Magyar Vámügyi Szövetség 2014. december 10-én (szerdán) 13.00 órától továbbképzést szervez Budapesten a Tulip Inn Hotel Millenniumban, melynek témája Amit az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszeréről tudni kell. 

2014. őszi gazdasági előrejelzés: lassú fellendülés és rendkívül alacsony infláció

2014. november 26.

Az Európai Bizottság őszi előrejelzése szerint az év hátralevő részében mind az Európai Unióban, mind az euróövezetben gyenge gazdasági növekedésre van kilátás. A reál-GDP növekedése az EU-ban várhatóan 1,3%, az euróövezetben pedig 0,8% lesz a 2014-es év egészét tekintve. 2015 folyamán a javuló külföldi és belföldi kereslet hatására a növekedés várhatóan lassan megerősödik, így eléri az 1,5%-ot, illetve az 1,1%-ot.

Versenyfelhívás a nappali tagozaton tanuló végzősök részére

2014. november 20.

Már lehet jelentkezni a 2014/2015. tanévi SZKTV és OSZTV versenyekre. A jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2014. december 18.

Ingyenes, szakértő tanácsadás helyben

2014. november 13.

A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodák

2014 áprilisában a Gazdasági Versenyhivatal nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett Versenypolitikai Tanácsadó Irodahálózat kiépítésére és működtetésére. A Gazdasági Versenyhivatal feladatai közé tartozik a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése, e célok megvalósítása érdekében a tanácsadó irodák törekednek az érintett szervezetek és személyek (fogyasztók) tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelésére. Az 5 irodából álló hálózat fogadja és megválaszolja a fogyasztóktól a versenypolitikai, versenyjogi és a tudatos fogyasztói döntéshozatallal kapcsolatos megkereséseket postai úton, személyesen, telefonon és elektronikus úton is.

TSZSZ és LEED rendszer szakmai tájékoztató fóruma

2014. november 4.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara szakmai tájékoztató fórumot szervez a LEED minősítési rendszerről és a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv működéséről 2014. november 24-én 10 órától.

Az ÁNTSZ tájékoztatása az ivó- és használati melegvíz-ellátásban, illetve a medencés fürdővízellátásban használt termékek, anyagok, technológiák engedélyeinek érvényességéről

2014. október 28.

Az alábbiakban megtalálható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat mellékelt levele, mely tájékoztatást tartalmaz az ivó- és használati melegvíz-ellátásban, illetve a medencés fürdővízellátásban használt termékek, anyagok, technológiák engedélyeinek érvényességével kapcsolatban.

Felhívás a WorldSkills Sao Paulo 2015 ifjú szakemberek versenyének válogató versenyeire

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, végzős szakközép- és szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat Magyarország képviseletében 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóban megrendezésre kerülő, a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett WorldSkills világversenyen.