INDUL AZ MKIK GVI 2015. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2015. április 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

HR mentor képzés Budapesten

2015. április 16.

A Wolters Kluwer Kft. (régi nevünk: Complex Kiadó Kft.) Rodin Felnőttképzési Üzletága  szervezésében kerül megrendezésre május 20-án Budapesten a HR Mentor című szakmai rendezvény.

5,8%-kal nőtt az ipari termelés februárban - húzóágazat a járműipar

2015. április 15.

2015 februárjában az ipari termelés volumene 5,8%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan indexszel. A termelés 2015 első két hónapjában 5,6%-kal magasabb volt, mint 2014 azonos időszakában.

A szakmai programkövetelmények szakszerű összeállítása - előadás anyagok

2015. április 15.

A mai napon, 2015. április 14-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével került megrendezésre A szamai programkövetelmények szakszerű összeállítása című konferencia. A rendezvényen Dr. Markovszky György és Dr. Farkas Éva tartottak előadást. Az előadások anyagát letölthetik a csatolt dokumentumok közül.

Magyar Termék Nagydíj® Pályázat

2015. április 10.

A Magyar Termék Nagydíj® Pályázatot 2015-ben tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a HIPAvilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a TÜV Rheinland InterCert Kft., valamint a WTS Klient Kft. a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával

Misszió a növekedésért az EXPO Milan 2015 világkiállításon

2015. április 8.

2015. május 1 és október 31 között kerül megrendezésre az Expo Milano 2015 világkiállítás, melynek középpontjába a világ élelmezési kérdései kerülnek. A több mint hat hónapon keresztül tartó rendezvényen mintegy 140 ország több mint 20 millió résztvevőjére számítanak. Az Enterprise Europe Network négy Misszó a növekedésért rendezvényt szervez az Expo Milano 2015 kiállítás ideje alatt. A ”missziókon” a résztvevők szervezett üzletember-találkozókon vehetnek részt, melyek hozzájárulhatnak új üzleti kapcsolatok kialakulásához.

Nemzetközi üzletember-találkozó a FOOD MATTERS LIVE 2015 kiállításon

2015. április 2.

Az Enterprise Europe Network üzletember-találkozót szerveza Food Matters Live (www.foodmatterslive.com) kiállítás második napján, Londonban.  A kiállítás középpontjában az élelmiszerek, az egészség és a táplálkozás állnak. A rendezvény alkalmat teremt a kis- és középvállalkozások, nagyobb vállalatok, kutatási központok, egyetemek és kereskedelmi láncok számára, hogy előre egyeztetett üzleti tárgyalásokon vegyenek részt.

 

Együttműködés határok nélkül Nemzetközi üzletember-találkozó Moszkvában

2015. április 2.

A Moszkvában megrendezésre kerülő üzleti B2B fórum lehetőséget biztosít az európai kis- és középvállalkozások számára, hogy bemutathassák üzleti ajánlataikat és befektetési projektjeiket, valamint kereskedelmi és technikai együttműködéseket köthessenek.

Pénz, de honnan? Fókuszban az új EU-pályázatok - Konferenciasorozat kkv-knak és önkormányzatoknak

2015. március 26.

2015-ben 133 új EU-pályázatot fognak meghirdetni, melyből a gazdaságfejlesztési és a terület- és településfejlesztési operatív programok bőségesen kapnak. A tavaszi hónapokban folyamatos, nagy tömegű pályázati kiírásokra lehet számítani az összesen 12 ezer milliárd forintnyi forrásból.  A Pénz, de honnan? idei konferencia előadói a legfrissebb információkat  hozzák el, ezúttal az Észak-Alföld Régióba, Nyíregyházára.

Gyermekeink védelme érdekében, avagy mire figyeljünk a kerékpárra szerelhető gyermekülések vásárlásakor?

2015. március 26.

A kellemes tavaszi napok kirándulásra, kerékpározásra csábítanak.  Egyre többen döntenek úgy, hogy sportosan, vagyis két keréken közlekednek, így a családok apraja-nagyja közösen vág neki egy-egy hétvégi, délutáni kerékpáros túrának. A szülők a kicsi gyermekeiket kerékpárra szerelhető gyermekülésbe ültetve viszik, testi épségük megóvása érdekében azonban elengedhetetlen, hogy ezek a kerékpárra szerelhető gyermekülések megbízhatóak, tartósak, biztonságosak és egyben kényelmesek legyenek. A nem megfelelő kialakítású, szilárdságú és stabilitású termékek ugyanis balesetet okozhatnak.

Záró sajtóközlemény-Munkanélüliek elhelyezkedését elősegítő képzések

2015. március 23.

Az Euro-Lingva Alapítvány az Új Széchenyi Terv keretében álláskeresők számára szervezett elhelyezkedés elősegítő képzéseket, nyelvi képzéseket, és ezáltal segítette 20 fő hátrányos helyzetű munkanélküli elhelyezkedését.

Építőipari konferencia és üzletember-találkozó Bécsben - Building Smart for Smarter Cities

2015. április 16.

Az Enterprise Europe Network osztrák partnere konferenciát és a B2B partnerkereső rendezvényt szervez a BUILDING SMART FOR SMARTER CITIES címmel Bécsben. A rendezvény lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy a lehető legtöbb új információhoz jussanak az épületek építését és felújítását érintő trendekről, új projektötletekről, üzleti lehetőségekről.

 

Üzletember-találkozó a fenntartható építészet jegyében - Barcelona 2015.05.20-21.

2015. április 15.

Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember-találkozót szervez a "Beyond Building Barcelona 2015." kiállítás alkalmából. A találkozó fő témája a fenntartható építészet.

„Épületek energiahatékonysági, /épületenergetikai/ követelményekre való felkészülés a Széchenyi 2020 pályázati lehetőségek kiaknázásával” akkreditállt szakmai képzés

2015. április 13.

"Épületek energiahatékonysági, /épületenergetikai/ követelményekre való felkészülés a  Széchenyi 2020 pályázati lehetőségek kiaknázásával”c., két helyszínen, akkreditált szakmai képzést kínál építészeknek, épületgépészeknek és kivitelezőknek a területi Építész Kamara, a HAJDU Zrt. partnereivel, a Goodwill Consulting Kft, és a Goodwill Energy Kft-vel együtt.

Mindkét eseményen, az épületenergetika, a megújuló energiák hasznosítása, és a pályázati források kiaknázása kerül fókuszba.

 

Munkahelyteremtés és megtartás – támogatásokkal - előadás anyagok

2015. április 9.

2015. április 9-én megrendezésre került a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhvatal közös rendezvénye, Munkahelyteremtés és megtartás - támogatásokkal címmel. Az eseményen előadást tartott Dr. Mező Barna, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály igazgatója, Szabó Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály szakmai vezetője és Demetrovics Zsuzsanna, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály projektmenedzsere. Az előadások anyagait letölthetik a csatolt dokumentumok közül.

Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről - előadás anyagok

2015. április 3.

2015. április. 02-án került megrendezésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezése által a Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről című rendezvény, melynek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott otthont.

Munkáltatói Fórum a duáils szakképzésről, gyakornoki lehetőségekről Hajdúböszörményben

2015. április 2.

A CSAT Egyesület, a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület, a Szociogramm Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörmény Szervezet, kis- és középvállalkozások részére tájékoztató délelőttöt tartott, ahol az érdeklődők bővebb és aktuális felvilágosítást kaptak a duális szakképzésről, és a gyakornoki lehetőségekről.

Letölthető előadások - Kis és középválallkozók aktuális gazdasági kihívásai

2015. április 1.

A 2015. március 31-én, a WTS Klien és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által közösen mgrendezett, Kis és közéspvállalkozók aktuális gazdasági kihívásai című rendezvény előadás anyagai letölthetőek innen.

Európai Unió Tanácsa-fogyasztóvédelmi attasék megvitatták a szervezett utazási formákról szóló irányelv legfontosabb politikai kérdéseit

2015. március 26.

2015. március 10-én tartotta a legutóbbi ülését a fogyasztóvédelmi munkacsoport, ahol a fogyasztóvédelmi attasék megvitatták a szervezett utazási formákról szóló irányelv legfontosabb politikai kérdéseit. A három legfontosabb politikai kérdés az utazási csomag, az igény szerint összeállított utazási formák definíciója valamint a fizetésképtelenségi szabályok voltak. Az irányelv szerepel a Versenyképességi Tanács napirendjén, az elnökség célja, hogy júniusig létrejöjjön az irányelvről a politikai megállapodás az EP-vel.

Tavaszi Konferencia Egerben

2015. március 25.

 A Magyar Vámügyi Szövetség 2015. április 17-19. között Egerben a Hotel Eger - Park Szállóban rendezi meg hagyományos tavaszi konferenciáját.

Konferenciájukon a 2015. évi nemzetgazdasági folyamatokhoz kapcsolódó, a vám, jövedéki és környezetvédelmi szakmai munkát érintő kérdésekről adnak aktuális tájékoztatást.