Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeresen szerepeltek a hajdú-bihari fiatalok a Szakma Sztár Fesztiválon: hét tanuló is felállhatott a dobogóra!

2018. április 25.

Idén is megrendezték április 23 és április 25 között Budapesten az immár XI. Szakma Sztár Fesztivált, ahol összesen 16 Hajdú-Bihar megyei fiatal, 10 szakmában indult az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjében, ahol nagyszerű teljesítménnyel 7-en is érmes helyezéssel zártak: egy versenyző első helyezést ért el, négyen másodikak és ketten harmadikak lettek a három napos nagyszabású szakmai megmérettetésen.

83. Thessaloniki Nemzetközi Vásár

2018. április 25.

2018. szeptember 8.-16. között kerül megrendezésre a 83. Thessaloniki Nemzetközi Vásár, melyen a szervezők kedvezményes kiállítási lehetőséget biztosítanak.

Generációváltás a HUNÉP Universal Zrt.-nél - Jövő januártól a négy kulcspozíció közül hármat új (fiatal)emberek fognak betölteni

2018. április 24.

Több éve tartó, tudatos kiválasztás és felkészítés eredményeként a jövő évtől az új generáció tagjai veszik át az irányítást a HUNÉP Universal Zrt.-nél. A topmenedzsment négy tagja közül csak a gazdasági igazgató marad a posztján, Szűcs Gyula vezérigazgató, Hegymegi István vezérigazgató-helyettes és Kamuti Géza termelési igazgató átadja a helyét az arra érdemes fiataloknak. A generációváltás részleteiről a megyei kereskedelmi és iparkamara székházában sajtóbeszélgetés keretében tájékoztatták az újságírókat a társaság vezetői.

Elkezdődött a XI. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten - 16 hajdú-bihari fiatalnak szurkolhatunk

2018. április 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  2018-ban is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel április 23-25-e között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban kerül sor. Hajdú-Bihar megyéből 10 szakmában 16 tanuló indul a nagyszabású szakmai megmérettetésen.

KKV-k: irány a „hatékonyságnövelő háromszög”! - A Kamara nemzetközi együttműködés résztvevőjeként is segít

2018. április 18.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Unió INTERREG Programja által finanszírozott Inside Out EU projekt keretében (spanyol, holland, norvég, svéd, olasz és ír partnerekkel együttműködve) kis- és középvállalkozások (KKV-k) nemzetközi piacra jutását segítő nemzetközi projektbe kezdett. A konzorcium résztvevői ezúttal kétnapos munkalátogatáson Debrecenben tekintik át az eddig elért eredményeket, valamint a továbblépés lehetőségeit.

Regionális HR Szakmai Konferenciát rendeznek Debrecenben

2018. április 12.

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. először szervezi meg nagyszabású HR konferenciáját május 16-án, Debrecenben.

Önismereti tréning, „keresztapákkal” - Már 16 éve szervezi a PLATO vállalkozói napokat a megyei kereskedelmi és iparkamara

2018. április 9.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (az Enterprise Europe Network program keretében) idén nyolc, egynapos tréninget szervez (PLATO vállalkozói szakmai napok néven), melynek célja közös munka keretében biztosítani a csoportos tanulás, a tapasztalatcsere, a hálózati működés, az üzleti fejlődés és kapcsolatépítés eredményességét. A projekt a mikro- kis- és középvállalkozások tulajdonosait, vezetőit célozza, akiknek a képzését úgynevezett „keresztapa cégként” a TEVA Gyógyszergyár Zrt. és a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. egy-egy szakembere is segíti. Az első összejövetel témája az önismeret, emberismeret, egyéni preferenciák voltak.

Vevőre vár a Berényi Téglaipari Kft.

2018. április 5.

Békés megyében az Alföld dél-keleti részén lévő Mezőberényben a Berényi Téglaipari Kft. és jogelődjei már több mint 130 éve foglalkoznak téglakészítéssel, gyártással, azonban a téglagyár különböző okokból kifolyólag eladóvá vált. Az alábbiakban a Berényi Téglaipari Kft. bemutatkozó felhívását változtatás nélkül tesszük közzé. 

Piac & Profit konferencia április 26-án, Debrecenben!

2018. április 5.

A Piac & Profit üzleti magazin "Pénz, de honnan - 2018 - A pénzdömping utolsó, nagy rohama" című országos roadshow-ja Debrecenbe érkezik április 26-án, ahol a kkv-döntéshozók a slágerpályázatokról és a további bőséges pénzforrásokról tájékozódhatnak. A rendezvény kiemelt szakmai partnere a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Tájékoztató a segítő kutyák gazdáinak jogairól

2018. április 5.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az alábbiakban hívja fel a megye gazdasági szereplőinek figyelmét a segítő kutyák gazdáinak jogaival kapcsolatban. A felhívást változtatás nélkül tesszük közzé.

Vállalkozói Akadémia a kamarában - A szolgáltató adóhivatal és a szolgáltató kamara a vállalkozók tisztánlátását próbálja segíteni

2018. április 25.

Az adórendszeren belüli és kívüli támogatások elszámolása és bevallása, a kezdő vállalkozások támogatása, mentorálása, valamint az E-ügyintézés és a cégkapu – ez a három napirendi pont szerepelt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a NAV közös rendezvénysorozata, a Vállalkozói Akadémia legutóbbi összejövetelén a kamara székházában. Dr. Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a szolgáltató adóhivatal és a szolgáltató kamara ezzel a rendezvénnyel is a vállalkozók tisztánlátását próbálja segíteni. Hiszen már a folyamat legelején is könnyű elcsúszni, ezért érdemes minden eshetőségre felkészülni.

EUREKA új német-magyar innovációs pályázat vállalkozásoknak

2018. április 25.

A nemzetközi EUREKA program részeként megjelent 2018. évi, mintegy 750 millió forintos keretösszeggel meghirdetett, közös német-magyar pályázat. Az EUREKA-program az EUREKA-tagállamok közös programjaként az innovatív vállalkozások nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja, melynek része a német-magyar bilaterális együttműködés is.

 

A kamara elnökével tárgyalt a szaúdi nagykövet

2018. április 23.

Hivatalos látogatást tett a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál Őexc. Mohammed Abdulhadi Almatrafi, Szaúd-Arábia budapesti nagykövete.

A Kuvaiti Nagykövetet fogadtuk Kamaránkban

2018. április 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Miklóssy Ferenc, a Kamara elnöke fogadta Kuvait Állam magyarországi nagykövetét, Őexc. Hamad Burhamah-t.

Nagyköveti látogatás a Kamarában

2018. április 13.

Bemutatkozó látogatást tett a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Ahmet Akif Oktay, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete.

Újabb aktualitásokról tájékozódhat, aki ellátogat a Kamara és a NAV április 25-ei rendezvényére

2018. április 11.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közös rendezvénysorozatának, a Vállalkozói Akadémia következő állomásán ezúttal olyan fontos témák kerülnek terítékre, mint az adórendszeren belüli és kívüli támogatások elszámolása és bevallása, a kezdő vállalkozások támogatása, illetve mentorálása, valamint az E-ügyintézés és a cégkapu.

EKR: a gyakorlat teszi a mestert - Az elektronikus közbeszerzés útvesztőiben igyekezett praktikus segítséget nyújtani a kamara

2018. április 6.

Április 15-től kötelezővé válik az elektronikus közbeszerzési rendszer (EKR) használata. Az új módira érdemes odafigyelni, hiszen a felkészületlen ajánlattevők akár sokmilliós munkáktól eshetnek el. A minél zökkenőmentesebb átállás érdekében szervezett gyakorlati oktatást az érdeklődőknek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az egész napos programra (melynek előadói a Nemzeti Elektronikus Közbeszerzési Szolgáltató és Tanácsadó Kft. munkatársai voltak) a résztvevők saját laptopjukkal érkeztek, és a szervezők reményei szerint hasznos gyakorlati tapasztalatokkal felvértezve távoztak a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házából.

Idén is lehet pályázni a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj elnyerésére

2018. április 5.

A Magyar Formatervezési Tanács a szervezetek elismerésére ismét meghirdette a Design Management Díj felhívást és a kiemelkedő design értéket képviselő termékeket, szolgáltatásokat elismerő Magyar Formatervezési Díj pályázatot.

Márciusban folytatódott az enyhén lassuló bővülés

2018. április 5.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság elkészítette a Beszerzési Menedzser Indexet tartalmazó aktuális Üzleti Gyorsjelentését.

Nemzetközi Kontaktnapokat szervez a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara

2018. április 5.

2018. május 24. és május 25. között rendezi a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetközi Kontaktnapokat Ungváron.