Megjelentek a 2014-2020-as fejlesztési időszak első felhívásai

2014. október 13.

2014. szeptember 11-én Magyarország kormánya aláírta a következő 7 évre szóló Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottsággal, és ezzel formálisan kezdetét vette az új, 2014-20-as fejlesztési időszak. Az új periódus nyitányaként október 10-én kilenc új kiírás jelent meg 116,5 milliárd forintos támogatási keretösszeggel.

 

„Budapest Bank – Üzleti siker honlappal”-díj

2014. október 22.

 

A Budapest Bank a HVG Kiadó médiapartneri együttműködésével ismét meghirdeti „Üzleti siker honlappal” pályázatát kisvállalkozások körében. Célja, hogy elismerje a legjobb oldalakat és azok megosztásával hozzájáruljon más vállalkozások üzleti élénkítéséhez.

Tavaly a kezdeményezés igen népszerűnek bizonyult, több mint 100 pályázat érkezett. A közönségszavazás és a média híradásai hozzájárultak a kiválasztott cégek ismertségének növeléséhez.

A pályázattal idén is azokat a jól működő kisvállalkozásokat díjazzuk, amelyek honlapja leghatékonyabban segíti üzleti tevékenységüket.  Azaz könnyen megtalálhatóak az interneten, a weboldalukon egyszerű eligazodni és az online rendelési lehetőség mellett széleskörű információnyújtással, illetve a vásárlói döntés elősegítő eszközökkel (tájékoztató cikkekkel, kalkulátorokkal, fórumokkal, online fizetési lehetőséggel, stb.) teszi vonzóvá a céget a potenciális vevők számára.

Energiahatékonyság az iparban - tendenciák és gyakorlati megoldások

2014. október 20.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2014. november 11-én konferenciát szervez, amelyen német és magyar szakemberek tartanak előadásokat az ipari energiahatékonyság helyzetéről Magyarországon és Németországban. A rendezvényen bemutatkoznak ezenkívül német innovatív vállalatok, amelyekkel 2014. november 10-én és 12-én egyéni megbeszélések folytatására is lehetőség nyílik.

Üzleti környezet Szerbiában

2014. október 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata, "Üzleti környezet Szerbiában" címmel gazdasági fórumot szervez.

Építőipari lehetőségek Ausztriában, Németországban, Csehországban

2014. október 15.

Ausztria, Németország, Csehország építőiparban érdekelt vállalkozásai számára nemzetközi üzletember-találkozóra kerül sor  2014. november 10-én Ausztriában, Linzben.

INDUL AZ MKIK GVI 2014. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2014. október 9.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Aranyérmet nyertek a Hajdú- Bihar megyei informatikusok a EuroSkills 2014-es versenyén

2014. október 6.

Idén Lille-ben rendezték meg a szakmák európai bajnokságát, ahol Magyarország a 26 induló országból a 6. helyet szerezte meg.

Munkáltatói Fórum Hajdúböszörményben

2014. szeptember 23.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete,  a CSAT egyesület, a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület és a Szociogramm Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. együttműködésével kis –és középvállalkozások részére ingyenes tájékoztató délelőttön vehettek részt az érdeklődők  2014.09.16-án a hajdúböszörményi Hajdú Hotel konferenciatermében.

Felhívás a WorldSkills Sao Paulo 2015 ifjú szakemberek versenyének válogató versenyeire

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, végzős szakközép- és szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat Magyarország képviseletében 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóban megrendezésre kerülő, a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett WorldSkills világversenyen.

XIX. Hajdúböszörményi Ipari Kiállítás és Kereskedelmi Termékbemutató

2014. szeptember 10.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete idén a „Hajdúsági Expo 2014” rendezvény részeként, XIX. alkalommal rendezte meg Hajdúböszörményben - nagy sikerrel - a hagyományos ipari kiállítását  és kereskedelmi termékbemutatóját.

Kiskereskedelmi fórum

2014. október 21.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kiskereskedelmi fórumot szervez 2014. november 11-én a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában.

 

 

 

Európai Hulladékcsökkentési Hét

2014. október 20.

Idén november 22-30. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelynek keretében az Európai Unió országaiban önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Ciprusi-magyar üzleti fórum és üzletember-találkozó

2014. október 15.

Tájékoztatjuk, hogy a Ciprusi Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara "Ciprusi-magyar üzleti fórum - Üzleti lehetőségek Cipruson és a régióban" címmel fórumot és üzletember-találkozót szervez.

Balkan Trade Bridge 2014

2014. október 15.

A "Balkan Trade Bridge 2014" elnevezésű rendezvényt 2014. december 4-én szervezik meg Szófiában.

Európai Bizottság felméréseiben való közreműködés

2014. október 14.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdetett a kis-, és középvállalkozások támogatását megcélzó intézkedéscsomag (Small Business Act) véleményezéséről. A konzultáció célja, hogy a 2015-2020-ra vonatkozó tervek kialakításában részt vegyenek az érintett vállalkozások, szervezetek öteleteik, tapasztalataik megosztásával.

 

Továbbá az Európai Bizottság felméri a vállalatok tapasztalatait a szolgáltatások belső piacával kapcsolatban.

Mobilitás és innováció a vállalatirányításban

2014. október 7.

 A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Consulo Kft. előadást szervez Mobilitás és innováció a vállalatirányításbancímmel 2014. október 22-én 10 órától a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában (4025 Debrecen, Vörösmarty utca 13-15.).

 

Osztrák-magyar kereskedelmi kooprációs találkozó - 2014.11.04.

2014. október 2.

Az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya kereskedelmi kooperációs találkozót szervez, melyen különböző üzletágakban tevékenykedő osztrák cégek vesznek részt. Az osztrák vállalatok magyarországi piaci kapcsolataik kiépítése céljából hazai FORGALMAZÓ-EGYÜTTMŰKÖDŐ (bizonyos termékek esetében telepítő) PARTNERT keresnek termékeik hazai képviseletére.

Meghosszabbított jelentkezési határidő

2014. szeptember 22.

Továbbra is lehet jelentkezni a WorldSkills Sao Paulo 2015 ifjú szakemberek versenyének nemzeti válogató versenyeire. 

 

Gyakorlati oktatók képzése a szakképzésben

2014. szeptember 11.

 

 

A Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara a TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001 „Dolgozva tanulj!” projekt keretein belül ingyenes, 60 órás módszertani felkészítést indít a gyakorlati képzésben résztvevő szakemberek számára.