Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kapcsolatépítő nap a düsseldorfi Startup-hét keretében

2019. január 16.

2019. április 11-én a düsseldorfi Startup hét keretében a németországi Enterprise Europe Network kapcsolatépítő napot szervez, mely során az Észak-Rajna-Vesztfáliai régió vállalkozásai  kelet-európai start-upokkal ismerkedhetnek meg. A rendezvény során a kapcsolatépítés mellett a résztvevő vállalkozások előadásokat is hallhatnak, majd brainstorming formájában megtárgyalhatják az elhangzottakat. 

 

9. Be Smart startup verseny – Pályázati felhívás

2019. január 14.

Immáron 9. alkalommal rendezi meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Be Smart versenyét, amelyen a legígéretesebb startupok értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket nyerhetnek. A verseny fő támogatói Budapest Főváros és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. 

WorldSkills Kazan 2019

2019. január 11.

2019. augusztus 22-27. között Kazanban, Oroszországban rendezik meg a Szakmák Olimpiájának is nevezett világversenyt. A WorldSkills Kazan 2019 versenyre a világ több mint 60 országából érkeznek szakemberek és mintegy 1600 fiatal versenyző küzd meg a világbajnok címért.

Közbeszerzésekről közérthetően címmel rendez konferenciát a Kamara

2019. január 10.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Közbeszerzési Hatóság konferenciát szervez 2019. január 24-én, Közbeszerzésekről közérthetően címmel.

NAV: Elindult az idei eSZJA rendszer

2019. január 9.

Már minden aktuális bevallási információ elérhető a NAV honlapján, sőt, akik teljes egészében maguk készítik bevallásukat, már hozzáférhetnek a 18SZJA webes kitöltő programhoz.

Vámügyi szakértői hatósági képzést indít a Magyar Vámügyi Szövetség márciusban

2019. január 7.

Ahogy az uniós vámkódex bevezetésére történő felkészülést támogató MVSZ továbbképzéseken, úgy a hatósági vizsgára történő felkészítő képzés alkalmával is felkészült, első kézből származó információkkal, a témákról élő tudással rendelkező oktatói gárdával és nívós képzési programmal kívánja a szövetség támogatni hallgatóik sikeres felkészülését a hatósági vizsgára. Ezen túl pedig a hatósági vizsgát tett és regisztrált vámtanácsadók és vámügynökök számára továbbképzések és rendezvények szervezésével biztosítja a jogszabály által előírt kreditpont szerzési lehetőséget.

Asztalterítékek, adventi díszben - galériával

2018. december 11.

A megyei kereskedelmi és iparkamara székháza ad helyet egy hétig az ünnepi tárlatnak.

 

Ünnepi Terítékek a Kamarában címmel nyitották meg hétfőn azt az időszaki kiállítást, amely december 10-e és 18-a között látogatható a HBKIK Vörösmarty utcai székházában.

Pályázati felhívás a 2018. évi legjelentősebb innovációs teljesítmény elismerésére

2018. december 7.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve – 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Top100-kör: „viszi a hátán” a megye gazdaságát

2018. december 5.

Versenyképesség dolgában a kicsiknek még bőven van mit tanulni a nagyobb cégektől.

 

Idén 12. alkalommal jelent meg a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV megyei adó- és vámigazgatósága, valamint az Inform Média Lapkiadó Kft. közös gondozásában a TOP 100 Kiadvány. A megye száz legjelentősebb társas vállalkozásának a teljesítményét bemutató kiadványt szerdán a HBKIK központjában vehették kézbe az érintettek.

 

 

Világbajnoki dobogón szakácsaink – A Kamara is támogatta a hónapokon át tartó felkészülésüket

2018. november 30.

Bronzérmes lett a Luxemburgban megrendezett szakács-világbajnokságon a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület által benevezett Hajdúsági Regionális Culinary Team. A sikert a régiós csapatok közötti versenyben érték el az „aranykezű” szakácsaink és cukrászaink, akik csütörtökön sajtótájékoztatón köszönték meg az őket támogatók munkáját.

Üzleti delegáció Tajvanra szállástámogatással a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a ,,2019 Smart City Summit & Expo’’ rendezvényhez kapcsolódóan

2019. január 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara delegációt szervez a 2019-es ,,Smart City Summit & Expo’’ rendezvény kapcsán Tajvanra 2019. március 26-30. között, melyre a tajvani partnerek megfelelő létszámú jelentkező esetén szállástámogatást is biztosítanak.

OTP Business: Már igényelhető a kedvezményes és kiszámítható NHP fix hitel

2019. január 14.

Komoly lendületet adtak a kkv-piacnak az elmúlt években a Növekedési Hitelprogram (NHP) korábbi szakaszai. A legújabb konstrukció már az OTP Businessnél is elérhető max. 2,5 százalékos hiteldíjjal.

2. „Irány Afrika” Magyar- Török Üzleti Fórum 2019. február 12-13.

2019. január 11.

2019. február 12-13. között kerül megrendezésre Isztambulban a 2. „Irány Afrika” Magyar- Török Üzleti Fórum.

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított decemberi értéke: 54,2

2019. január 9.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság elkészítette legfrissebb üzleti jelentését, a decemberi Beszerzési Menedzser Indexet.

Nemzetközi kontaktnapokat tartanak Ungváron

2019. január 9.

A Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi kontaktnapokat szervez 2019. február 14. és február 15. között Ungváron.

“CONTACT– Business Meetings” gépipari üzletember találkozó Lipcsében

2018. december 13.

Az Enterprise Europe Network és a Lipcsei Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor a ’Z’ és ’INTEC’ nemzetközi vásárok keretében 2019. február 6-án Lipcsében, melyek célközönsége elsősorban gépipari gyártók és beszállítók.

A Brexit után is számítanak ránk

2018. december 11.

A megyeszékhelyen tett látogatást az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének első titkára 2018. december 6-án, csütörtökön. Tom White­head a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában Debrecen vezetőivel, többek között az egyik alpolgármesterrel, illetve a gazdasági, az oktatási, a sport- és vallási élet képviselőivel elsősorban az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történő kilépéséről tárgyalt.

EU FashionMatch 8.0 Modefabrik Amsterdam

2018. december 6.

Vegyen részt az Enterprise Europe Network által szervezett EU FashionMatch 8.0 nemzetközi üzletember találkozón és találjon új üzleti partnert a divatipar területén!

Adótörvény-változások ABC-je – A megyei kereskedelmi és iparkamara és a NAV közös tájékoztató rendezvényén jártunk

2018. december 4.

Ha van információéhség a vállalkozások világában, az a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közös keddi rendezvényén igencsak megmutatkozott. A több mint 200, zömében könyvelőkből és számviteli szakemberekből álló közönség zsúfolásig megtöltötte mind a két előadótermet, ahol ezúttal (a Vállalkozói Akadémia keretében) az adótörvények idei és jövő évi változásai voltak napirenden.

NAIH közlemény a STAR II projekt (SupporT small And medium enterprises on the data protection Reform) indulásáról

2018. november 27.

Az Európai Unió által finanszírozott, 2018. augusztus-2020 július között futó projekt célja az uniós adatvédelmi reform által érintett kis- és középvállalkozások (KKV) támogatása.