Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

,,A sikeres vezető" - Üzleti Pódium Debrecenben

2016. szeptember 29.

,,Vezetni, annyit jelent, hogy dolgozni a cégünk és a munkatársaink sikeréért.

A vállalkozások sikere elsősorban a vezető gondolkodásmódján múlik."

Tonk Emil, neves marketingszakember ismét Debrecenbe érkezik!

Az Üzleti Pódium következő előadásának témája: „A SIKERES VEZETŐ”

 

 

 

„Az Év Üzlete” 2016. évi díjazottja a Szűcs Tüzép

2016. szeptember 27.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete több mint tíz éve alapította az elismerést. A hagyományteremtő kezdeményezés célja a város arculatát meghatározó kereskedelmi és vendéglátó üzletek színvonalának méltatása Hajdúszoboszló sajátosságainak figyelembe vételével.

Üzleti út Indiába

2016. szeptember 19.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - az Európai Uniós EAGLE 2 projekt keretében - üzleti utat szervez Indiába 2016 november 19-26. között.
A magyar delegáció része lesz a hat országos (brit, belga, olasz, görög, litván és magyar) nemzetközi delegációnak. A kiutazáson résztvevő vállalkozások számára az Indiai Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (ASSOCHAM) üzleti fórumot és üzletember-találkozót szervez Mumbai-ban, Bangalore-ban és Új-Delhiben.

Sikeres üzleti út az Egyesült Arab Emírségekbe

2016. szeptember 15.

Tízfős kamarai-üzleti delegáció tett látogatást szeptember 3-8. között az Egyesült Arab Emírségekben. Az Eagle1 elnevezésű EU-s projekt keretében megvalósult programban a magyaron kívül brit, belga, olasz, görög és litván üzleti delegációk vettek részt.

„Szlovák Napok Nyíregyházán” - Szlovák-magyar gazdasági fórum

2016. szeptember 9.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködve Nyíregyháza Megyei Jogú Városával, valamint a Szlovák Köztársaság Nagykövetségével a  "Szlovák Napok Nyíregyházán" című program keretében Szlovák-Magyar Gazdasági Fórumot szervez.

Év Felelős Foglalkoztatója 2016

2016. szeptember 1.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és a HR portállal együttműködve pályázatot hirdet az Év Felelős Foglalkoztatója 2016 címmel. Legyen startup vagy globális szervezet, ez egy egyedülálló lehetőség, hogy bemutassa erőfeszítéseit és eredményeit, országos elismerést szerezzen, megismerje mások gyakorlatait és hosszú távú kapcsolatrendszert építsen ki.

Food and Drug Administration (FDA) - szabályváltozások

2016. augusztus 22.

A washingtoni nagykövetségtől érkezett felhívás szerint 2016. július 26-tól új címkézési szabályozás lépett életbe az élelmiszerek, italok és táplálék-kiegészítők piacán. Az Egyesült Államokba exportáló magyar cégeknek, meg kell vizsgálniuk, hogy a jelenleg alkalmazott címkézésük megfelel-e az új szabályzatnak, és amennyiben nem, azokat két éven belül módosítaniuk kell.

Pozitív befektetési lehetőség a TIGÁZ-tól

2016. augusztus 3.

A TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság tulajdonában jelenleg közel 70 ingatlan található, melyből az általuk végrehajtott telephely korszerűsítések, fejlesztések következtében jelenleg 25 ingatlant hasznosítanak, üzemeltetnek.

Magyarország a mérsékelt innovátorok mezőnyében

2016. július 27.

Az Európai Bizottság 2016. július 14-én közzétette az európai innovációs eredménytábla (European Innovation Scoreboard) című tanulmányt. Az eredménytábla a mutatók három fő típusát különbözteti meg, és nyolc innovációs dimenzió között tesz különbséget, ezáltal összesen 25 különböző mutatót ölelve fel. Az összevont innovációs index alapján Magyarország a mérsékelt innovátorok csoportjába tartozik.

Beruházási Projektek Európai Portálja

2016. július 19.

Az Európai Bizottság egy uniós szintű - Európai Stratégiai Beruházási Alap (a továbbiakban: EFSI) projektjeitől teljesen független – projektportál elindítására vállalkozott, mely egy könnyen kezelhető és áttekinthető web felületen gyűjti össze és tárja a potenciális befektetők elé a 10 millió euró értékhatár feletti, állami és magán kezdeményezésű, következő 3 év folyamán indítani tervezett (rész)finanszírozásra váró nagyprojekteket.

Pályázati felhívás - Gábor Dénes-díj

2016. szeptember 29.

A korábbi évekhez hasonlóan, ez évben is meghirdetik a Gábor Dénes-díjat, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében

2016. szeptember 22.

Sajtótájékoztatót tartott szeptember 21-én délután a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Hotel Lyciumban. Az eseményem részt vett Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; Dr. Papp László, DMJV polgármestere; Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke; Dr. Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára és Hubert Erzsébet, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke. A résztvevők ismertették a sajtó munkatársaival a kamara szervezésében ezen a héten megvalósuló programokat, amelyek ,,A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében" című országos rendezvényhez kapcsolódnak (Népművészeti Fesztivál, Kézműves 7próba. Új utak a kézműiparban és a turizmusban című konferencia).

Eredményes ciklust zár a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - A Kamara növekedésének alapja a széleskörű partneri együttműködés

2016. szeptember 15.

Az elmúlt négy éves ciklus idején a Kereskedelmi és Iparkamarák gazdaságban betöltött szerepe, súlya és feladata jelentősen nőtt és hatékonyabbá vált. Egyre nagyobb szerepet kapnak és vállalnak a vállalkozásokat érintő törvényhozásban, valamint a versenyképességi és érvényesülési feltételek javításában. Főbb feladataik elsősorban a gazdaságpolitikai döntések véleményezése és kezdeményezése, a gyakorlati szakképzés területén betöltött szerepvállalás, az EU-s források gazdasági céljainak meghatározása és elosztása, a piac- és kereskedelemfejlesztés. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt 4 évben a gyakorlatban is közelebb került a vállalkozásokhoz – hangzott el a HBKIK Cikluszáró Ünnepi Küldöttgyűlésén.

 

Kincsek a középpontban

2016. szeptember 14.
(A kép illusztráció)
(A kép illusztráció)

Néhány napra Debrecen válik a kézművesség fővárosává, ahol kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetősége nyílik a kézműipar hagyományainak megismerésére játékos és tudományos formában is. 

,,A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében" című rendezvénynek idén megyénk ad otthont szeptember 21. és 25. között a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

2016. szeptember 1-én életbe lépő törvényi változás a főtevékenységként gyakorlati képzést folytató szervezetek esetén!

2016. szeptember 7.

2016. szeptember 1. után a főtevékenységként gyakorlati képzést folytató szervezet 12 főnél több tanulóval akkor köthet tanulószerződést, ha számára a kamara igazolást állít ki.

A kamara csak abban az esetben állít ki igazolást, ha a tanulókat nem tudja nem főtevékenységű gyakorlati képzőhelyen elhelyezni.

Az igazolás kiállításával lehetősége nyílik a gyakorlati képzőhelynek 12 fő fölötti tanulószerződést kötnie, de kizárólag olyan létszámra, amely az általunk kiadott igazolásban szerepel!

„TARIFA kezdőknek és haladóknak” a Magyar Vámügyi Szövetség továbbképzése

2016. augusztus 24.

Vámügyi szakemberek köreiben régi szállóige, hogy „a Tarifa a vám alapja”. Egy teljes napra szervezett továbbképzés célja megmutatni, hogy ez a szlogen napjainkban is érvényes, hisz a tarifa nemcsak az áruosztályozás tudománya, hanem a szabadkereskedelmi megállapodásokban testet öltő kereskedelempolitika gyakorlati leképeződése is.

Erősödő agrár-együttműködések keleti szomszédainkkal

2016. augusztus 19.

Debrecen, 2016. augusztus 18. – Közel negyven magyar, román és ukrán vállalkozó vett részt hazánk egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer-Expo ideje alatt lebonyolított üzletember találkozón. 

Változás az EKÁER szám használatában

2016. augusztus 2.

2016. augusztus 1-jétől nem a jármű megengedett összes tömege, hanem a szállítmány súlya határozza meg, hogy kell-e ekáerszám a fuvarra. Az ellenőrző rendszerbe eddig több mint 56 ezren regisztráltak.

Több területen lényeges szigorítások lépnek életbe a fenti napon.

 

Az EU Bizottság 6,7 milliárd euróval támogatja a közlekedési infrastruktúrák fejlesztését

2016. július 20.

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta annak a 195 közlekedési infrastruktúra projekt listáját, amelyeket az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (Connecting Europe Facility, CEF) keretében összesen 6,7 milliárd euróval támogat.