Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

MEDICA 2016 egészségügyi üzletember találkozó

2016. június 2.

A 2016. november 15 és 17. között megrendezésre kerülő MEDICA 2016 a világ első számú találkozóhelye az egészségügyi ágazat résztvevői számára. A rendezvény alkalmából a ZENIT GmbH valamint az Enterprise Europe Network Egészségügyi Szektorcsoportja nemzetközi üzletember találkozót szervez. A rendezvény célja, hogy segítse a vállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek partnerkeresését Európában a termékfejlesztés, a gyártás, engedélyezési megállapodások, vagy más típusú partnerségek területén. 

Food and Drug Administration (FDA) - szabályváltozások

2016. augusztus 22.

A washingtoni nagykövetségtől érkezett felhívás szerint 2016. július 26-tól új címkézési szabályozás lépett életbe az élelmiszerek, italok és táplálék-kiegészítők piacán. Az Egyesült Államokba exportáló magyar cégeknek, meg kell vizsgálniuk, hogy a jelenleg alkalmazott címkézésük megfelel-e az új szabályzatnak, és amennyiben nem, azokat két éven belül módosítaniuk kell.

Pozitív befektetési lehetőség a TIGÁZ-tól

2016. augusztus 3.

A TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság tulajdonában jelenleg közel 70 ingatlan található, melyből az általuk végrehajtott telephely korszerűsítések, fejlesztések következtében jelenleg 25 ingatlant hasznosítanak, üzemeltetnek.

Magyarország a mérsékelt innovátorok mezőnyében

2016. július 27.

Az Európai Bizottság 2016. július 14-én közzétette az európai innovációs eredménytábla (European Innovation Scoreboard) című tanulmányt. Az eredménytábla a mutatók három fő típusát különbözteti meg, és nyolc innovációs dimenzió között tesz különbséget, ezáltal összesen 25 különböző mutatót ölelve fel. Az összevont innovációs index alapján Magyarország a mérsékelt innovátorok csoportjába tartozik.

Beruházási Projektek Európai Portálja

2016. július 19.

Az Európai Bizottság egy uniós szintű - Európai Stratégiai Beruházási Alap (a továbbiakban: EFSI) projektjeitől teljesen független – projektportál elindítására vállalkozott, mely egy könnyen kezelhető és áttekinthető web felületen gyűjti össze és tárja a potenciális befektetők elé a 10 millió euró értékhatár feletti, állami és magán kezdeményezésű, következő 3 év folyamán indítani tervezett (rész)finanszírozásra váró nagyprojekteket.

Megváltozott a tanulószerződés nyomtatványa

2016. július 12.

Tisztelt Gyakorlati Oktatók!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tanulószerződés nyomtatványt aktualizáltuk a törvénynek megfelelően, így 2016. szeptember 1-jétől az új sablont kell használni. Ez azt jelenti, hogy azon gazdálkodó szervezeteknek, akik szemptember 1., vagy azt követő kezdéssel kötnek szerződést, már az új nyomtatványt kell kitölteniük.

Partnerség nélkül nem megy

2016. július 5.

Újabb magyar-román gazdasági együttműködést segített a Hajdú-Bihari Megyei Kereskedelmi és Iparkamara: magyar csomagolásban megy a román dió külöldre.

Üzleti lehetőségek Indiában

2016. június 20.

Sok türelem és az emberi kapcsolatok elsődlegességének megértése szükséges az indiai üzleti kapcsolatok építéséhez - ez volt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett indiai üzleti fórum egyik fő üzenete.

A kontinensnyi ország 250-300 millió fizetőképes fogyasztója hatalmas piacot jelenthet a színvonalas termékeket, szolgáltatásokat kínáló magyar vállalkozások számára. De a szándék nem elegendő, ki kell építeni a személyes kapcsolatokat, meg kell ismerni az üzletkötési kultúrát és alkalmazkodni kell hozzá.

Változás az egyéni vállalkozói ügyek személyes ügyintézésében

2016. június 13.

 Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (a továbbiakban: Evectv.) 4. § (2) bekezdése az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének, megszüntetésének bejelentését, továbbá az egyéni vállalkozói igazolvány igénylését a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: Hatóság) előtt is kezdeményezhető ügytípusként rögzíti.

Smart City 2016 üzletember találkozó

2016. június 3.

Az Enterprise Europe Network spanyol partnere üzletember találkozót szervez a Smart City Expo World Congress 2016 rendezvény ideje alatt Barcelonában 2016. november 15 és 17 között.  Ragadja meg az alkalmat és találkozzon nemzetközi szervezetekkel, építsen nemzetközi kapcsolatokat!

„TARIFA kezdőknek és haladóknak” a Magyar Vámügyi Szövetség továbbképzése

2016. augusztus 24.

Vámügyi szakemberek köreiben régi szállóige, hogy „a Tarifa a vám alapja”. Egy teljes napra szervezett továbbképzés célja megmutatni, hogy ez a szlogen napjainkban is érvényes, hisz a tarifa nemcsak az áruosztályozás tudománya, hanem a szabadkereskedelmi megállapodásokban testet öltő kereskedelempolitika gyakorlati leképeződése is.

Erősödő agrár-együttműködések keleti szomszédainkkal

2016. augusztus 19.

Debrecen, 2016. augusztus 18. – Közel negyven magyar, román és ukrán vállalkozó vett részt hazánk egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer-Expo ideje alatt lebonyolított üzletember találkozón. 

Változás az EKÁER szám használatában

2016. augusztus 2.

2016. augusztus 1-jétől nem a jármű megengedett összes tömege, hanem a szállítmány súlya határozza meg, hogy kell-e ekáerszám a fuvarra. Az ellenőrző rendszerbe eddig több mint 56 ezren regisztráltak.

Több területen lényeges szigorítások lépnek életbe a fenti napon.

 

Az EU Bizottság 6,7 milliárd euróval támogatja a közlekedési infrastruktúrák fejlesztését

2016. július 20.

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta annak a 195 közlekedési infrastruktúra projekt listáját, amelyeket az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (Connecting Europe Facility, CEF) keretében összesen 6,7 milliárd euróval támogat.

Új időpontban a Debreceni Őszi Nagyvásár

2016. július 19.

A Debreceni Közterület Felügyelet tájékoztatja a kereskedőket és minden kedves résztvevőt és érdeklődőt, hogy a Köztársasági Elnök Úr által  - nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező beletelepítésével kapcsolatban – 2016. október 2-ra kiírt Népszavazás miatt

a Debreceni Őszi Nagyvásár új időpontja 2016. október 8-9-én

 

 

Hazai vállalkozások controlling gyakorlata (kérdőív)

2016. július 6.
,,A kutatás célja, hogy a hazai vállalkozások controlling gyakorlatát megismerjem. Diplomadolgozatom kutatását azok a vállalkozások is segítik, akik még nem alkalmazzák a controllingot. A kérdőív kitöltése teljesen anonim és kb. 10-15 percet vesz igénybe. Kérem, ha módjában áll, töltse ki a kérdőívet, illetve továbbítsa azt illetékes munkatársának, segítve ezzel a kutatást!
A kérdőív a következő linken érhető el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/871767458/
Huber Kinga
Pannon Egyetem"

A kiszervezésben rejlő gazdasági előnyök

2016. június 30.

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) országso roadshowt indított útjára, melyet az EDC Debrecen Város és Gazdaságfejlesztési Központ és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen először Debrecenben szervezett meg.

Debrecenbe érkezett a Modern Vállalkozások Programja

2016. június 17.

2016. június 15-én került megrendezésre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! program konferenciával és kiállítással egybekötött információs napja a kamara székházában.

Menő Szakma Menü

2016. június 3.

Ezzel a címmel szervez pályaorientációs nyári tábort a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. június 20-24. között.

Meet in Italy for Life Sciences 2016 Nemzetközi üzletember találkozó és konferencia

2016. június 2.

2016. október 26-28. között kerül megrendezésre a "Meet in Italy for Life Sciences" nemzetközi üzletember találkozó, melynek az Enterprise Europe Network debreceni irodája is társszervezője. A biotechnológia és egészségipar köré épülő szakmai eseményen ingyenes a részvétel. Az érdeklődőknek lehetőségük van kétoldalú tárgyalásokat folytatni, és bemutatkozó előadást is tarthatnak.