Kreatív bútorkereskedelem a La Csa Design Kft-ben

2015. július 29.

 

 

 

A LA CASA DESIGN KFT az Új Széchenyi Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című, a TÁMOP-2.3.6B-12 kódszámú pályázati felhívás keretében 3 millió forint összegű támogatásra nyert jogosultságot. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt keretében történt a cég alapítása, melynek során 1 fő vállalkozóvá vált. A projekt 6 hónapos időtartama alatt a támogatásból valósult meg a vállalkozó foglalkoztatása, munkahelyének kialakítása- eszközök beszerzésével, továbbá tanácsadói szolgáltatásokat vett igénybe, amely a cég piaci megjelenését segítette elő, illetve és a menedzsment hatékonyságát javítani hivatott. A piaci bevezető kampány keretében web-oldal készült, továbbá kialakításra került a cég arculata; és rádióreklámok készültek. A projekt megalapozta a cég jövőbeni eredményes működését.

 

 

 

505 millió euró volt a külkereskedelmi többlet májusban

2015. július 27.

A 2015. májusi export euróban számított értéke 2,5%-kal nőtt, az importé 0,7%-kal csökkent az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 224 millió euróval nőtt. Az év első öt hónapjában a kivitel euróértéke 6,9, a behozatalé 5,1%-kal emelkedett.

4,4%-kal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom májusban

2015. július 27.

A KSH tájékoztatása szerint 2015 májusában a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 4,4, naptárhatástól megtisztítva 5,4%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 9,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,6%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2015. január–májusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,1%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Párizsi klímacsúcs

2015. július 20.

,,Az ipari forradalom óta civilizációnk fejlődése egyre nagyobb mértékű károsanyag-kibocsátáshoz vezetett. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a 20. század második felében drámai fordulat következett be a környezetszennyezésben. Az elmúlt 50 évben megsokszorozódott az emberi tevékenységgel összefüggő szén-dioxid és más, a légköri folyamatokat kedvezőtlenül befolyásoló káros anyagok légkörbe jutása. Vízválasztóhoz érkeztünk.

Magyar Kézműves Remek

2015. július 16.

Az MKIK Kézműipari Kollégiuma 2015. július 14-i ülésén napirenden szerepelt a 2015. évi Magyar Kézműves Remek pályázat OMÉK –on (HUNGEXPO) való megrendezése. A napirend meghívott vendége Szegedi Gábor, a Turizmus Zrt. agrárkommunikációs irodavezetője volt.

Meet2Match 2015 Konferencia és Üzletember Találkozó

2015. július 16.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nyugat-magyarországi Egyetemmel közös szervezésben 2015. október 7-8-án Meet2Match 2015 Konferenciát és Üzletember Találkozót szervez az energia-, környezet-, fa- és élelmiszeripar területén tevékenykedő vállalkozások számára.

Vállalkozásfejlesztési szakmai napok – néhány résztvevő szemével

2015. július 7.

Véget értek a „Tudás-Park” projekt keretében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett vállalati folyamatmenedzsment és innováció menedzsment szakmai napok, amit mikro-, kis- és középvállalkozások tulajdonosai/vezetői számára tartottak. A hat alkalom során olyan témákban mélyülhettek el a résztvevők, mint az üzleti folyamatok tervezése, teljesítmények mérése, szervezetfejlesztés, üzletfejlesztés, működési tervezés, forrástervezés, vagy a szellemi tulajdon védelme.

Food Marketplace 2015 - Céglátogatásokkal egybekötött üzletember-találkozó

2015. július 2.

Az Enterprise Europe Network osztrák partnere céglátogatásokkal egybekötött B2B partnerkereső rendezvényt szervez a FOOD MARKETPLACE 2015 címmel Bécsben. A rendezvényen bemutatkoznak Ausztria élelmiszer-termelői és szállítói. A rendezvényre ez alkalommal Ausztriából importálni kívánó vállalkozásokat várnak. 

Jelentős újdonság az uniós pályázatokban!

2015. június 30.

Megjelentek a vállalkozások által leginkább várt új uniós pályázatok technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására, és a pályázatokhoz mostantól automatikusan igényelhetők a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hitelei.

Szakmai út Németországba: Középületek és települések energiahatékonysága

2015. június 29.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szakmai utat szervez Németországba 2015. október 19-22. között. A programra önkormányzatok, önkormányzati intézmények, politikai és gazdasági döntéshozók, valamint illetékes szakmai szervezetek képviselőit várják.

Az Európai Parlament megszavazta a Juncker-tervet

2015. július 27.

Támogatja az Európai Parlament az Európai Bizottság által tavaly novemberben bejelentetett 315 milliárd eurós, európai beruházást ösztönző befektetési tervet. A Parlament a stratégiai befektetések európai alapjára (EFSI) vonatkozó szabályokat 464 szavazattal, 131 ellenszavazat és 19 tartózkodás mellett fogadta el. A szavazással a Parlament részéről lezárult az a gyors jogszabály-alkotási eljárás, amelynek eredményeképpen - a Bizottság kérésének megfelelően - már nyáron felállhat az alap. A Parlament kivívta, hogy a jóváhagyott projektek listája nyilvános legyen.

1,5%-kal nőtt az ipari termelés májusban

2015. július 27.

2015 májusában az ipari termelés volumene 1,5%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Az ipar növekedési motorja továbbra is a járműgyártás volt. A munkanaphatástól megtisztított index 6,2%-kal emelkedett, mivel idén májusban kettővel kevesebb munkanap volt, mint 2014 májusában. A termelés az év első öt hónapjában 6,3%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Gyakornokok alkalmazása a Biodex Kft-nél

2015. július 23.

A Biodex Kft az Új Széchenyi Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” című, a TÁMOP-2.3.4.A-13/1 kódszámú pályázati felhívás keretében 3,71 millió Ft összegű támogatásra nyert jogosultságot. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat keretében kezdetben 2 fő, majd 1 fő 25 év alatti gyakornok összesen 9 hónapos foglalkoztatása történt meg, a Támogatott gyógyszerész végzettségű ügyvezető szakmai mentorálásával, a foglalkoztatást segítő eszközök beszerzésével.

XXVI. AGROMALIM Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Csomagolástechnikai Szakkiállítás

2015. július 20.
Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani Nyugat-Románia legnagyobb és legsikeresebb szakmai rendezvényét, a XXVI. AGROMALIM Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Csomagolástechnikai Szakkiállítást.

,,Struktúrák emelkednek ki a földből” A Modern logisztika Debrecenben a repülőtéren, avagy mi épül a kerítések mögött?

2015. július 16.

A Xanga Group cégcsoport tagjaként a Saigo Logistic Kft. a kamara segítségével szervezte meg szakmai tanácskozását, melynek célja volt bemutatni a megye és a régió vállalkozásainak a térségben fellelhető, a logisztika területén általuk nyújtott lehetőségeket.

 

IMAILE: elérhető beszerzés hivatalos előzetes értesítője

2015. július 9.

A nemzetközi konzorcium a pályázati felhívás megjelenése előtt, 2015. június 29-én közzé tett egy előzetes dokumentációt (Prior Infomation Notice, PIN), és egy listát (Feature list), amelyben leírásra került, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie a jövőbeli terméknek.

Gyakornokok foglalkoztatása a ,,Szépség-szigeten"

2015. július 3.

Kacsora Mónika Piroska egyéni vállalkozó az Új Széchenyi Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” című, a TÁMOP-2.3.4.A-13/1 kódszámú pályázati felhívás keretében 8.32 millió Ft összegű támogatást nyert. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat keretében a 3 fő – korábban tanulószerződés keretében foglalkozatott - 25 év alatti fodrász szakképesítésű gyakornok 9 hónapos foglalkoztatása történt meg, a Támogatott szakmai mentorálásával, a foglalkoztatást segítő eszközök beszerzésével.

Nemzetközi divatkiállítás Lengyelországban

2015. július 2.

Haramadik alkalommal kerül megrendezésre 2015. augusztus 28. és 31. között a PTAK EXPO nemzetközi divatkiállítás Lodzban. A rendezvényen több mint 20 ország kiállítói várják mintegy 200 000 négyzetméteren az érdeklődőket.

 

Díjátadót szervezett a Kereskedelmi és Iparkamara a VIII. Szakma Sztár Fesztivál legjobbjainak

2015. június 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara június 26-án a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett az áprilisi VIII. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő, a szakmánkénti első három helyezést elért tanulók, gyakorlati felkészítő tanáruk és iskolájuk igazgatója, valamint a szakmák győzteseinek szülei részére. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny, kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel, országos döntőjére ugyanis a fesztivál alkalmával került sor. Az ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a győztesek és felkészítőik részére emléklapokat adott át.

Tájékoztatás a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet hatályba lépéséről és az abban foglalt kötelezettségekről

2015. június 22.

2015. január 1. napjától alkalmazandó a fluortartalmú üvegházhatású gázokról és a 842/2006/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 517/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (a továbbiakban: 517/2014/EU rendelet). A rendelet kötelezően és közvetlenül alkalmazandó az Európai Unió valamennyi tagállamában.