235 000 forint volt a bruttó átlagkereset az év első felében

2014. augusztus 22.

3,0%-kal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a nonprofit szervezetek körében.

2014. január–júniusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete235 000 forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 250 800, míg a költségvetési intézményeknél 205 900 forintot kerestek.

 

Forrás: KSH

 

COSME: Megállapodás a KKV-k finanszírozási lehetőségeinek ösztönzésére

2014. augusztus 18.

Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Alap (EBA) által aláírt megállapodás alapján az európai kis- és középvállalkozások hamarosan mintegy 25 milliárd euró összegű további finanszírozáshoz juthatnak hozzá.

A megállapodás 2014 végére megteremti a lehetőséget arra, hogy a KKV-k saját és idegen tőkével történő finanszírozási lehetőségekhez jussanak a COSME program keretében. A megállapodás aláírását követően az EBA szándéknyilatkozati felhívást fog közzétenni, amelyre a kritériumoknak megfelelő pénzügyi intézmények (bankok, garanciaintézetek, alapok stb.) jelentkezhetnek.

Swiss Business Day

2014. augusztus 15.

A Swisscham Hungary Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara a Svájci Nagykövetség és a Syma+SD Kft. társszervezésében 2014-ben is megrendezi a Svájci Üzleti Napot, mely a Svájchoz kötődő cégek és üzletemberek találkozópontja.

SZAKKÉPZÉSI WORKSHOP - TÉRSÉGI SZAKKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ

2014. augusztus 13.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt és Kollégáit

 

SZAKKÉPZÉSI WORKSHOP -

TÉRSÉGI SZAKKÉPZÉSI TANÉVNYITÓRA

 

A rendezvény célja a 2014/2015. tanév elején a képzéssel kapcsolatos új szabályozások, aktualitások, ismeretek átadása, konzultáció.

Júniusban 610 millió euró volt a külkereskedelmi többlet

2014. augusztus 11.

A KSH adatai szerint 2014 hatodik hónapjában az export és az import euróban számított értéke 4,5, illetve 3,8%-kal bővült tavaly júniushoz viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg többlete 72 millió euróval nőtt 2013 azonos hónapjához képest.

Biztonságos és kiszámítható finanszírozás faktoringgal

2014. augusztus 11.

Egyre több vállalkozás ajánlja fel vevőinek a hosszabb fizetési határidő lehetőségét versenyképességének, eladásainak növelése érdekében. Ugyanakkor minden vállalkozás számára jelentős üzleti kockázatot jelent, ha vevői hosszú határidővel, vagy késedelmesen fizetnek, miközben a mindennapi működés feltételeinek biztosítására folyamatos finanszírozásra van szükség. Ezekben a helyzetekben jelenthet segítséget a faktoring szolgáltatás. A kinnlevőségek banki partnernek történő értékesítésével a vállalkozások egyszerűen és gyorsan juthatnak pénzhez, lehetőséget teremtve tevékenységük biztonságos finanszírozására.

Országos Szak-és Felnőttképzési Tanévnyitó 2014/15-ös tanév

2014. augusztus 7.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak-és Felnőttképzési Igazgatósága a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából az elmúlt tanévhez hasonlóan Országos Szak-és Felnőttképzési Tanévnyitót szervez.

Támogatott hitelek vállalkozásoknak

2014. július 22.

Tovább szélesedtek a Növekedési Hitelprogram kedvezményes konstrukcióinak felhasználási feltételei. Július 1-jétől már kezdő vállalkozások is igénybe vehetik a kedvezményes hiteleket, emellett a faktoring is bekerült a támogatott konstrukciók közé. A kis- és középvállalkozások a program keretében eddig a forgóeszközök finanszírozását célzó hitelkonstrukciókat keresték legnagyobb számban, ám az elkövetkező időszakban a cégeknek érdemes a kedvezményes beruházási hitelek iránt is érdeklődni.

Kedvezményes vietnámi kiállítások, EU-s támogatással

2014. július 18.

2014. július 4-én, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ,,Új lehetőségek Vietnámban'' című rendezvénye kapcsán az EU-Vietnam Business Network tájékoztatta a Kamarát két komoly üzleti programról Vietnámban. Ezek kereskedelemfejlesztési roadshow-k Dél- és Észak-Vietnámban egyaránt. Az itt szervezett kiállításokon a jelentkezők komoly EU-s támogatással jelenhetnek meg termékeikkel.

Ökoturisztikai e-learning képzés augusztusban

2014. július 11.

Ingyenes ökoturisztikai e-learning képzésen való részvételi lehetőséget biztosít a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara július 21-től. Egyedi képzés azoknak, akik jelenleg is turisztikai területen dolgoznak, vagy ott akarnak tevékenykedni.

EU-s támogatás környezetvédelmi projektekre

2014. augusztus 18.

Az Európai Bizottság közzétette az első pályázati felhívást a környezetvédelmi projektek támogatására irányuló LIFE finanszírozási program keretében. A LIFE program „Környezetvédelem” elnevezésű alprogramja 2014-ben 238,86 millió eurót biztosít arra a célra, hogy a szakemberek Európa-szerte innovatív megoldásokat dolgozzanak ki és léptessenek életbe a környezetvédelemmel kapcsolatos kihívások kezelésére, különös hangsúlyt fektetve a természet és a biológiai sokféleség megőrzésére, az erőforrás-hatékonyságra, valamint a környezetvédelmi irányításra és tájékoztatásra.

„Hogyan lehet sikeres a külpiacra lépés? - Avagy hogyan lehet hatékonyan felhasználni a befektetett tőkét”

2014. augusztus 15.

A rendezvény kiemelt témái:

  • Miért feltétel a külpiaci versenyképesség és a nemzetközi terjeszkedés lehetősége tőkebevonáskor?
  • Milyen a hatékony külpiaci stratégia?
  • Mire költsünk és mire ne, mi térül meg és mikor? Hogyan költenek a hazai KKV-k?
  • Miért csak itthon lett sikertörténet az IWIW? Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a nemzetközi terjeszkedés során, és mit tanultak ebből az alapítók?
  • Mi a közelmúltban 8 millió dollár tőkeinjekciót kapott BalaBit sikerreceptje, avagy hogyan lehet garázscégből a nemzetközi élvonalba jutni?
  • Vélemények, álláspontok, jó és rossz példák – kockázati tőke, vállalkozási és szakértői szempontból egyaránt!

2014. II. negyedévében 3,9%-kal nőtt a GDP

2014. augusztus 15.

A KSH első, gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2014. II. negyedévében 3,9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedést alapvetően az ipar és az építőipar nemzetgazdasági ágak teljesítményének növekedése okozta.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,8%-kal növekedett a bruttó hazai termék.

A becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek.

Pénz, de honnan? Roadshow kkv-döntéshozóknak

2014. augusztus 13.

Folytatódik 2014 őszén is a Pénz, de honnan? roadshow  „Pénz, piac, tudás” tartalommal. Tízedik éve visszük házhoz a legolcsóbb, legkedvezőbb pénzhez jutási lehetőségeket. A rendezvénysorozat  Debrecenben kezd, az Észak-Alföld Régióban.

Az ősszel induló új EU-pályázatokról a legfrissebb információkat osztják meg a résztvevőkkel kompetens előadóink. Részletekkel szolgálunk a Gazdaságfejlesztési és Innovációs  Operatív Programról, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programról. Szó lesz még a kkv-knak, köztük az agrárvállalkozásoknak nyújtott kedvezményes, támogatott fejlesztési forrásokról, pénzügyi, tanácsadási és egyéb szolgáltatásokról is. A pénzen kívül a külpiacokra jutáshoz hasznos információkat, valamint a vállalati döntéshozók számára fontos, naprakész tudásokat közvetítenek felkészült intézményi és vállalati előadóink.

A konferencia díjmentes, regisztrációhoz kötött

REGISZTÁCIÓ

TIGÁZ Csoport ingatlaérétkesítés

2014. augusztus 11.

A TIGÁZ Csoport jogelődje az 1950-es években alakult meg, s azóta folyamatosan fejlődve vált a hazai gázpiac egyik legmeghatározóbb szereplőjévé.
A Társaság tulajdonában, tekintettel a vállalat több évtizedes fejlődésére, jelenleg közel 70 ingatlan található, amelyből az általunk végrehajtott telephely korszerűsítések, fejlesztések következtében jelenleg 26 ingatlant hasznosítunk, üzemeltetünk.

A fentiek következtében úgy döntöttünk, hogy a nem használt ingatlanjainkat, melyek között főként telephelyek, irodaépületek, üres telkek találhatóak, értékesíteni kívánjuk.

Az oldalon megtalálhatóak az eladásra kínált ingatlanok adatai, leírásai. Jó böngészést kívánva, várjuk jelentkezésüket az értékesítésre.

Megjelent a 2014/2015. tanév rendjéről szóló rendelet

2014. augusztus 8.

A 2014/2015. tanév rendjéről és az egyes oktatást szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról szóló 35/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a Magyar Közlöny 61. számában jelent meg.

IV. Balmaz-Hajkarnevál

2014. augusztus 5.

IV. Balmaz - Hajkarnevál fodrász-, smink-, műköröm díszítő-, testfestő és modell verseny, szakmai kiállítók vására a Velencei Karnevál jegyében tanuló és felnőtt kategóriában.

 

További információk: ITT

9. EU-Kína Üzleti és Technológiai Kiállítás

2014. július 18.

Idén immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre Chengduban az EU-Kína Üzleti és Technológiai Kiállítás 2014. október 21-23. között. Chengdu Szecsuán tartomány fővárosa, az élhető városfejlesztés egyik mintapéldája Kínában. A high-tech iparágak kiemelten szerepelnek a város gazdaságfejlesztési koncepciójában. Az idei rendezvény különlegessége, hogy  az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (EUROCHAMBERS) ezzel egy időben október 21. és 23. között kínai üzleti lehetőségeket feltáró utat szervez, Mission for Growth to Chengdu elnevezéssel.

Áfa törvény időszakos elszámolásra vonatkozó változása

2014. július 11.

 Ezúton tájékoztjuk Önöket az Áfa törvény tervezett módosításáról, ami alapján az időszakos elszámolású ügyletek teljesítési időpontja kapcsán beterjesztett T/168. számú törvényjavaslat az alábbi változásokkal fogadták el. A 2013. év végén elfogadott adómódosító törvény (2013. évi CC. tv.) alapján 2014. július 1-jét követően megváltoztak volna az időszakos elszámolási ügyletek teljesítési idejének meghatározására vonatkozó szabályok. Az Országgyűlés elé június elején beterjesztett T/168. számú törvényjavaslat alapján a módosítást elhalasztották volna és csak a 2014. december 31-ét követően kezdődő elszámolási időszakokra kellett volna alkalmazni az új szabályokat.

XII. Hajdúnánási Regionális Vállalkozói Napok és Termékkiállítás

2014. július 9.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúnánási Szervezete 2014. augusztus 30-án rendezi meg a XII. Hajdúnánási Regionális Vállalkozói Napok és Termékkiállítást, mely ezúttal közösen kerül megrendezésre a XXIII. Hajdú-Bihar Megyei Vadásznappal. A rendezvényt egész napos szakmai és szórakoztató programok is színesítik.