Pénz, de honnan? Fókuszban az új EU-pályázatok - Konferenciasorozat kkv-knak és önkormányzatoknak

2015. március 26.
kép2
kép2

2015-ben 133 új EU-pályázatot fognak meghirdetni, melyből a gazdaságfejlesztési és a terület- és településfejlesztési operatív programok bőségesen kapnak. A tavaszi hónapokban folyamatos, nagy tömegű pályázati kiírásokra lehet számítani az összesen 12 ezer milliárd forintnyi forrásból.  A Pénz, de honnan? idei konferencia előadói a legfrissebb információkat  hozzák el, ezúttal az Észak-Alföld Régióba, Nyíregyházára.

Európai Unió Tanácsa-fogyasztóvédelmi attasék megvitatták a szervezett utazási formákról szóló irányelv legfontosabb politikai kérdéseit

2015. március 26.

2015. március 10-én tartotta a legutóbbi ülését a fogyasztóvédelmi munkacsoport, ahol a fogyasztóvédelmi attasék megvitatták a szervezett utazási formákról szóló irányelv legfontosabb politikai kérdéseit. A három legfontosabb politikai kérdés az utazási csomag, az igény szerint összeállított utazási formák definíciója valamint a fizetésképtelenségi szabályok voltak. Az irányelv szerepel a Versenyképességi Tanács napirendjén, az elnökség célja, hogy júniusig létrejöjjön az irányelvről a politikai megállapodás az EP-vel.

Tavaszi Konferencia Egerben

2015. március 25.

 A Magyar Vámügyi Szövetség 2015. április 17-19. között Egerben a Hotel Eger - Park Szállóban rendezi meg hagyományos tavaszi konferenciáját.

Konferenciájukon a 2015. évi nemzetgazdasági folyamatokhoz kapcsolódó, a vám, jövedéki és környezetvédelmi szakmai munkát érintő kérdésekről adnak aktuális tájékoztatást.

 

 

 

ERASMUS+ program 2015 Törökországban

2015. március 20.

Az Isztambuli Kereskedelmi Kamara létrehozott egy konzorciumot az Isztambuli Kereskedelmi Egyetemmel, a Nişantaşi Egyetemmel és az ERASMUS+ programmal közösen, hogy egyetemistákat gyakornokként kamarákhoz, civil szervezetekhez küldjenek. A program célja, hogy a gyakornokok megismerkedjenek az EU-ban szokásos munkahelyi etikával, az európai élet szokásaival és munkahelyi gyakorlatot szerezzenek.

 

Portfolio - OTP Bank Kelet-Magyarországi Gazdasági Konferencia 2015

2015. március 19.

A Portfolio és az OTP Bank 2015. április 15-én - immár 3. éve - ismét Debrecenben, a Hotel Lyciumban rendezi meg régiós gazdasági konferenciáját dr. Papp László Polgármester Úr fővédnökségével.

Nagyszabású közös rendezvényt szervez a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a WTS Klient - Kis és középvállalkozók aktuális gazdasági kihívásai címmel

2015. március 17.

A WTS Klient, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iprakamara közös rendezvényt szervez, Kis és középvállalkozók aktuális gazdasági kihívásai címmel, melyen előadást tart Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács Elnöke, a Magyar Közigazgatási Társaság Elnöke és Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.

 

Contact Contract 2015

2015. március 12.

Az Enterprise Europe Network csehországi konzorciuma, a brno-i Regionális Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, 2015-ben is megszervezi a Contact Contract című üzletember-találkozót, a Nemzetközi Mérnöki Vásár keretében, 2015. szeptember 14-15. között.

REW 2015 Szakkiállítás

2015. március 12.

2015 június 11-13 között kerül megrendezésre a 11. Nemzetközi Újrahasznosítás, Környezetvédelmi Technológiák és Hulladékgazdálkodás Szakkiállítás Isztambulban a Tuyap Kiállítás és Konferencia Központban.

Világgazdaság - Innováció: látszat és valóság Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak

2015. március 10.

A Világgazdaság  Innováció: látszat és valóság Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak címmel konferenciát szervez 2015. március 17-én, helyszíne: Hotel Novotel Budapest Centrum, 1088 Budapest Rákóczi út 43-45.

Díj az Európai Válalkozások Ösztönzéséért

2015. március 9.

A tavalyi év nemzetközi szinten is kiemelkedő sikere után a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2015-ben is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában:

A Bérügyvitel Bajnoka címért szállnak ringbe a bérszámfejtők

2015. március 26.

A harmadik alkalommal meghirdetett verseny az adótudatosság növelését és az önkéntes jogkövetés megszilárdítását is célozza. A bajnokságra április 15-ig lehet jelentkezni.

 

A hazai humánügyvitel piacvezető szolgáltatója,a NEXON harmadik alkalommal rendezi meg az Országos Bérügyviteli Bajnokságot. A bajnokság szakmai támogatója a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

 

Gyermekeink védelme érdekében, avagy mire figyeljünk a kerékpárra szerelhető gyermekülések vásárlásakor?

2015. március 26.

A kellemes tavaszi napok kirándulásra, kerékpározásra csábítanak.  Egyre többen döntenek úgy, hogy sportosan, vagyis két keréken közlekednek, így a családok apraja-nagyja közösen vág neki egy-egy hétvégi, délutáni kerékpáros túrának. A szülők a kicsi gyermekeiket kerékpárra szerelhető gyermekülésbe ültetve viszik, testi épségük megóvása érdekében azonban elengedhetetlen, hogy ezek a kerékpárra szerelhető gyermekülések megbízhatóak, tartósak, biztonságosak és egyben kényelmesek legyenek. A nem megfelelő kialakítású, szilárdságú és stabilitású termékek ugyanis balesetet okozhatnak.

Záró sajtóközlemény-Munkanélüliek elhelyezkedését elősegítő képzések

2015. március 23.

Az Euro-Lingva Alapítvány az Új Széchenyi Terv keretében álláskeresők számára szervezett elhelyezkedés elősegítő képzéseket, nyelvi képzéseket, és ezáltal segítette 20 fő hátrányos helyzetű munkanélküli elhelyezkedését.

Konzultáció az előre csomagolt termékekre vonatkozó uniós szabályokról

2015. március 19.

Az Európai Bizottság konzultációt hirdet, melynek címe "Az előre csomagolt termékek névleges mennyiségére és kapacitására vonatkozó uniós szabályok értékelése".

4th Danube Financing Dialogue

2015. március 17.

2015. április 23-24-én megszervezik a "4. Danube Financing Dialogue" című rendezvényt, Zágrábban.

Misszió a növekedésért - Tajvan

2015. március 13.

Az Európai Bizottság és az Enterprise Europe Network partnerirodáinak közös szervezésben kerül megrendezésre a Mission for Growth to Taipei 2015. június 3-5. között Tajvanon. A rendezvény vezetője Daniel Calleja, az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóság főigazgatója. A misszió célja, hogy az európai cégek tajvani együttműködéseit elősegítse, erősítse.

 

MEGNYÍLT a regisztrációs lehetőség a B2B meetingekre!

Munkáltatói Fórum a duális szakképzésről, gyakornoki lehetőségekről

2015. március 12.

A CSAT Egyesület, a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület, a Szociogramm Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörmény Szervezet kis- és középvállalkozások részére ingyenes tájékoztató délelőttöt tart, ahol bővebb és aktuális felvilágosítást kapnak az érdeklődők a duális szakképzéssel, és gyakornoki lehetőségekkel kapcsolatban.

5. Nemzetközi 100%-os megújuló energia konferencia Isztambulban

2015. március 11.

2015. május 28-30. között kerül megrendezésre az 5. Nemzetközi 100%-os megújuló energia konferencia Isztambulban. Az IRENEC 2015 konferencia fő témája a meglévő energia-hálózat átalakítását célzó globális kihívás, annak érdekében, hogy világszerte biztosítani tudjuk a 100%-ban megújuló energiaforrás jövőjét.

Külkereskedelmi termékforgalom: A kivitel és a behozatal volumene egyaránt 11%-kal nőtt

2015. március 9.

 

2014 decemberében a külkereskedelmi termékforgalom kivitelének és behozatalának volumene egyaránt 11%-kal haladta meg az előző év azonos hónapjának szintjét. Az év utolsó hónapjában mért 345 millió eurós külkereskedelmi többlet 120 millió euróval volt több, mint egy évvel korábban.

2014 év egészében a külkereskedelem export- és importvolumene 7,1, illetve 8,8%-kal bővült.

 

 

Nemzetközi üzlember-találkozó a conhIT kiállításon

2015. március 5.

Az Enterprise Europe Network Berlin-Brandenburg "conhIT üzleti találkozók" címmel üzletember-találkozót szervez Berlinben. Az üzletember-találkozó Európa vezető egészségügyi IT kiállításának (Connecting Healthcare IT  - http://www.conhit.de/en/ ) kísérőrendezvénye.