Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az MLBKT 2019-ben is díjazza a szakma kiválóságait!

2019. augusztus 16.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság idén is meghirdeti szakmai díjait. Idén új díjjal bővül a paletta: A Jövő Vezetője címre is lehet nevezni ígéretes fiatal munkatársat.

Farmer Expó: a klímaváltozás jegyében

2019. augusztus 15.

Kamaránk Vásárdíját ebben az évben is a legszebbnek ítélt kiállítási tér érdemelte ki.

 

300 kiállító, 17 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit és szolgáltatásait a XXVIII. Farmer Expón augusztus 15-18. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vásárdíját idén a szentesi székhelyű Délalföldi Kertészek Szövetkezete kapta. Az elismerést – melyet Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke adott át Ledó Ferenc korábbi elnöknek – a cég a legszebbnek és leginkább informatívnak ítélt vásári standjával érdemelte ki. A megnyitó fényét tovább emelte, hogy a Magyarok kenyere program keretében idén is felszentelték és megáldották azt az új kenyeret, ami a hajdú-bihari gazdák által felajánlott 60 tonna búzából készült veknik egyike.

A Kamara is részt vett a 8. Hajdúsági Expón

2019. augusztus 12.

Immár nyolcadik alkalommal, 2019. augusztus 9. és 11. között rendezték meg a Hajdúsági Expót és Traktorhúzó Európai Kupát Hajdúböszörményben, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium traktorhúzó pályáján és az iskola melletti négyhektáros kiállítási területen. Az expón a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara színvonalas standdal várta az érdeklődőket.

Nemzetközi klaszter találkozó a TCI Global Network konferencián

2019. augusztus 10.

Az Enterprise Europe Network hálózat üzletember találkozót szervez klaszterek számára a TCI Global Network konferencia kísérőrendezvényeként 2019. október 8-án. Az Antwerpenben megrendezésre kerülő TCI 2019 a globális klaszterek egyik vezető rendezvénye kormányzati, üzleti és tudományos szervezetek vezetői számára. 

Shanghai Vásár Budapesten

2019. augusztus 7.

Idén augusztus 26-27. között Budapesten, a Hungexpón rendezik a 8. Sanghaj Vásárt (Shanghai Fair), amely egyike a világ legnagyobb és legátfogóbb kiállításainak, és amely a kínai metropolisz legjelentősebb cégeit, vállalkozásait mutatja be. Az eseményt 2012 óta Kelet-Európa számos országában, köztük Albániában, Szerbiában, Szlovéniában, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Beloruszban és Ukrajnában is megrendezték, és most először érkezik Budapestre.

Kamaránk is ott lesz a Farmer Expón

2019. augusztus 1.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network debreceni irodája és a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. nemzetközi (magyar-román-ukrán) üzletember-találkozót szervez a Farmer Expo keretében augusztus 16-án, pénteken 13 órától a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum MAG-házában – hangzott el a tavaly 300 kiállítót és 30 ezer látogatót felvonultató Farmer Expo beharangozó sajtótájékoztatóján.

FAM szlovén női menedzserek szövetsége találkozó

2019. augusztus 1.

Az esemény a  Szlovén Női Menedzserek Szövetsége (FAM) szervezésében, Magyarország Ljubljanai Nagykövetségének közreműködésével 2019. szeptember 25-én a szlovéniai Podčetrtek városában kerül megrendezésre. 

Módosult a rendelet: lehet CSOK-os lakásban a vállalkozás székhelye

2019. július 31.

A Magyar Közlöny 109. számában megjelent módosítás szerint a CSOK-ot igénylők már eleve nyilatkozhatnak arról, hogy székhelyként szeretnék használni az ingatlant. Feltétel azonban, hogy a cégnek saját többségi tulajdonban kell állnia és nem lehet részvénytársaság. Azok, akik már korábban igényeltek CSOK-ot, s emiatt nem tudták az igényléskor ezt a szándékot bejelenteni, 2019. december 31-ig van lehetőségük egy ilyen nyilatkozat megtételére.

DataFlow - Adatvezérelt Cégvezetés Konferencia

2019. július 29.

Üzleti konferenciát szerveznek 2019.szeptember 26-27 között Debrecenben KKV vezetők számára, amely elhozza Kelet-Magyarországra az adatvezérelt cégvezetés korszakát.

A tegnap vezetőjét még a megérzések, de a holnap vezetőjét már az adat alapú döntések teszik sikeressé, ezért a DataFlow Konferencia olyan eszközökkel látja el a résztvevő cégeket, amelyek segítségével bármely KKV hatékonyabb, stabilabb és eredményesebb lehet.


Három ágazat tarolja le az NHP Fixet

2019. július 29.

A Magyar Nemzeti Bank felmérései alapján a korábbi támogatott hiteleknél a cégek döntő többsége a kevésbé kiszámítható, változó kamatozású konstrukciókat választotta, ezért is hirdette meg januárban a jegybank – a kamatkockázatot csökkentve – az NHP Fix-et. Az első fél éves statisztikák jól mutatják, hogy a mezőgazdaság, a feldolgozóipar és a kereskedelem cégei élnek leginkább a lehetőséggel.

ITU Telecom World 2019 keretében szervezett kétnapos nemzetközi partnerkereső találkozó

2019. augusztus 16.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség - Enterprise Europe Network irodája az ITU Telecom World 2019 mellett 2019. szeptember 10-11-én Budapesten kétnapos nemzetközi partnerkereső találkozót szervez. Az ITU Telecom World 2019 egy olyan globális rendezvény, ahol az ICT szektor szereplői találkoznak a legújabb trendek bemutatása, üzleti kapcsolatok kialakítása érdekében. A rangos eseménynek ebben az évben – 2015-höz hasonlóan - Budapest ad otthont, 2019. szeptember 9-12. között.

I. Nemzetközi Körforgásos Csomagolóanyag Konferencia, Ljubljana

2019. augusztus 13.

2019. szeptember 26-27. között Ljubljanában rendezik meg az I. Nemzetközi Körforgásos Csomagolóanyag Konferenciát. A rendezvény célja, hogy a csomagolás témájában az ötlettől a teljes életciklusig bezárólag összekapcsolja a tudományos élet, az ipar, a tervező stúdiók, a márkatulajdonosok és a csomagolás életciklusának különböző szereplőit. A fő cél az ismeretek, a bevált gyakorlatok, ötletek megosztása és új kapcsolatok kialakítása a lineáris és a kör alakú csomagolási ellátási lánc átalakulásában.

FELHÍVÁS: Mutassa be Ön is vállalkozását, cégét a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon!

2019. augusztus 10.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúnánási Szervezete együttműködve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével és a Hajdúnánás Városi Önkormányzattal, 2019. szeptember 14-én XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap címmel nagyszabású rendezvényt szervez.

AUTOMOTIVE HUNGARY szakkiállítás és konferencia

2019. augusztus 7.

2019. október 16-18. között, immár 7. alkalommal kerül megrendezésre az AUTOMOTIVE HUNGARY szakkiállítás és konferencia, ahol széles körben jelennek meg a magyar járműipar legfontosabb szereplői. A rendezvényen számos szakmai programmal és B2B beszállítói fórummal várják az érdeklődőket.

Üzleti delegáció Malajziába és Szingapúrba a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében

2019. augusztus 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez Malajziába és Szingapúrba (Kuala Lumpur és Szingapúr) 2019. november 17-23 között.

 

Malajzia hazánk egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere a délkelet-ázsiai régióban. Az ASEAN országok között Malajzia a 2. kereskedelmi és 3. export partnerünk. Magyarország 3 legfőbb export terméke az irodagép és gépi adatfeldolgozó berendezés, a közúti jármű és a villamos gép, készülék és műszer. Magyarország 3 legfőbb import terméke az irodagép és gépi adatfeldolgozó berendezés, a villamos gép, készülék és műszer és a híradás-technikai, hangrögzítő és lejátszó készülék. A kétoldalú áruforgalom volumene 2018-ban elérte az 580 millió dollárt.

Megjelent a Kamarai Iránytű Magazin legújabb száma!

2019. augusztus 1.

Negyedévente megjelenő magazinunkban időről-időre beszámolunk tevékenységünkről, eredményeinkről, és ami számunkra a legfontosabb, tagjaink, a vállalkozások sikereiről, és a megye gazdasági-társadalmi életének fejlődéséről, melyhez a magunk szaktudásával és eszköztárával – a gazdaság iránytűjeként – igyekszünk hozzájárulni.

MKIK: Jelentkezés támogatott szakács és pincér mesterképzésre

2019. augusztus 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével jelentkezési lehetőséget biztosít Szakács és Pincér szakmában a mai kor követelményei és a piaci szereplők elvárásainak megfelelő igények szerint megújított tartalmú PILOT program keretében megrendezésre kerülő támogatott mesterképzésére.

Üzleti delegáció Dohába a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében

2019. július 31.

2019. november 4-8. között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozata üzleti delegációt szervez Dohába (Katar). A 2,6 millió lakosú és 11437 km² kiterjedésű Katar ma a világ egyik leggazdagabb állama. Fejlettségét az ország nagyrészben a szénhidrogének kiemelkedő mennyiségének köszönheti; Irán és Oroszország után itt található a világ harmadik legnagyobb kiterjedésű földgázlelőhelye. Katar, amellyel szemben 2017 nyarán több térségbeli állam gazdasági (szárazföldi, légi és tengeri) blokádot vezetett be, mára jóval önellátóbbá vált, mint amilyen korábban volt. A siker egyik tényezője, hogy az ország egyre nyitottabb az új kereskedelmi partnerek felkutatására a belföldi áruellátásuk biztosításához.

Új helyen várjuk a vállalkozókat Püspökladányban!

2019. július 29.

A HBKIK püspökladányi területi irodája új helyen, változatlan elérhetőségeken várja szolgáltatásaival a püspökladányi és térségi vállalkozások képviselőit, továbbra is segítséget nyújtva munkájukhoz. Irodánkban a vállalkozók a legkedvezőbb hitelkonstrukciókból választva igényel­hetnek Széchenyi Kártyát és Agrár Széchenyi Kártyát, továbbá tájékozódhatnak a hiteligénylés feltételeiről.

EU-Ázsia Fórum a fenntartható jövőért

2019. július 29.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nyitja meg a 2019. szeptember 27-én megrendezésre kerülő Europa Connectivity Forum-ot, melynek témája az Európa és Ázsia közötti kapcsolat elmélyítése. A Brüsszelben megrendezésre kerülő fórum geopolitikai, közgazdaságtani és pénzügyi szempontból vitatja meg a kérdést.