Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közlekedési, hajózási, logisztikai és gépjárműipari rendezvény Lengyelországban

2018. február 22.

2018. szeptember 28. és 29. között másodjára kerül megrendezésre Délkelet-Lengyelország legnagyobb közlekedési, hajózási, logisztikai és gépjárműipari rendezvénye, a TSLA EXPO RZESZOW 2018.

Idén is megrendezik a Kézműves Kupát Miskolcon

2018. február 22.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara március 25-én tartja a Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műköröm- díszítő, építő Bajnokság, Kisgergelyné Tolcsvai Mária és Lapis Imre Emlékversenyt a Generali Arénában, Miskolcon.

19. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Kőkonferenciát Pilisvörösváron

2018. február 20.

A Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete 2018. március 3-án, Pilisvörösváron rendezi meg a 19. Nemzetközi Kőkonferenciát, hazai és külföldi előadók bevonásával.

Nemzetközi üzletember találkozót tartanak Ungváron

2018. február 19.

Nemzetközi üzletember találkozót szervez a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara fakitermelés, fafeldolgozás, faipari gépek és technológiák, bútor és faipari termékek, valamint bútorkellékek témakörökben március 22-23-án Ungváron. 

Szeptemberben jön a Euroskills Budapest 2018!

2018. február 16.

Közép-Kelet-Európában hazánk rendezi meg elsőként a EuroSkills versenyt, amelyet a szakmák Európa Bajnokságának is nevezhetünk. Óriási dicsőség és elismerés ez az ország számára. A magas színvonalú szakmai versenyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tudásukat.

Konzultáció a 2020 utáni uniós pénzügyi keretek felhasználásáról

2018. február 16.

Az Európai Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre és a pénzügyi programok következő generációjára vonatkozóan. A javaslatok kialakításakor a Bizottság figyelembe veszi az elmúlt időszak tapasztalatait, ezért konzultációjában várja azon szervezetek véleményét, észrevételeit, amelyek beruházásokkal, a vállalkozói léttel, a kutatással, az innovációval és a kkv-kal kapcsolatos ügyekben érdekeltek, illetve azok iránt érdeklődnek.

 

Már tart a 4. ipari forradalom

2018. február 15.

A digitális analfabetizmus gátolja az új technológiák meghonosodását a magyar gazdaságban.

 

 „Az elmúlt 10 évben felhalmozódott információ mennyisége meghaladja az emberiség korábbi 10 ezer évének az adatmennyiségét, ami sokkal nagyobb sebességre kényszeríti a világot” - erről Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára beszélt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzleti fórumán, melynek fókuszában az Ipar 4.0, azaz, a negyedik ipari forradalom kihívásai álltak.

 

A Kamara munkavédelmi, munkaügyi és tűzvédelmi szakmai fórumot szervez Hajdúböszörményben

2018. február 14.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete munkavédelmi, munkaügyi és tűzvédelmi jogszabályváltozásokról tart szakmai fórumot február 26-án Hajdúböszörményben.

Elérhetők a Közbeszerzésekről közérthetően című konferencia előadásai

2018. február 9.

Az alábbiakban megtekinthetők, illetve letölthetők a Közbeszerzésekről közérthetően című, február 8-án, a Kamarában tartott konferencia előadásai.

Mindent megtudhattak a vállalkozók az online számlázásról a Kamara és a NAV rendezvényén - videóval, galériával

2018. február 22.

A „Vállalkozói Akadémia” rendezvénysorozat keretében az adózással kapcsolatos 2018. évi törvényváltozások legfőbb tudnivalóiról tartottak előadást a NAV munkatársai a vállalkozók és a könyvelők részére február 21-én a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában, ahol az online számlázás, mint legaktuálisabb téma volt a középpontban. Az eseményről a DTV készített felvételt, amelyben többek között Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Nagyné Nagy Edit, a Kamara gazdasági és pénzügyi osztályvezetője nyilatkozott. 

Rehabilitációs Állásbörzét szervez a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület Hajdúböszörményben

2018. február 21.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület az EFOP 1.1.1-15 kiemelt projekt keretében Rehabilitációs Állásbörzét szervez február 28-án Hajdúböszörményben, ahol a megyei gazdasági élet szereplőinek kínál lehetőséget arra, hogy megtalálják egymást és sikeres együttműködést alakítsanak ki.

ENSZ Közbeszerzési Fórum

2018. február 19.

2018. április 9-10-én 15. alkalommal kerül megrendezésre az EU országok vállalatai számára szervezett ENSZ közbeszerzési fórum (EUPF – European Procurement Forum) New Yorkban. Az esemény célja az ENSZ közbeszerzési kiírások megismertetése a potenciális pályázó vállalatokkal, ezzel segítve azok pályázati jelentkezését. A fórum lehetőséget kínál továbbá a résztvevő vállalatok számára, hogy előre egyeztetett találkozókon közvetlen kapcsolatba kerüljenek a szakosított szervezetek illetékes közbeszerzési szakértőivel, meghallgathassák beszállítói igényeiket, valamint találkozhassanak olyan vállalatokkal, amelyek már rendelkeznek ENSZ beszállítói tapasztalattal. A programon és a pályázatokon a magyar vállalatok számára egyenlően nyitott a részvételi lehetőség. Az eseményt megelőzően térítés nélkül elérhető on-line tanfolyamok, azaz webinárok segítik a jelentkezni kívánó vállalatok felkészülését.

Tájékoztató rendezvényt szervez a Kamara a foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatásokról

2018. február 16.

A Kamara és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya együttműködik annak érdekében, hogy a megyében működő vállalkozások és vállalatok a támogatott foglalkoztatásról hiteles információhoz jussanak.

 

Egyedülálló napelemszerelő-képzés indul Pécsett

2018. február 16.

A napenergia-hasznosítás előnyei ma már mindenki számára ismertek. Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik nem csak felismerik a kiváló lehetőséget, hanem meg is hozzák a döntést, s megrendelik a napelemes rendszerek telepítését.

Újra a Kamarába érkezik Tonk Emil Üzleti Iskolája!

2018. február 15.

Ismét Debrecenben tart előadást Tonk Emil, aki ezúttal a sikeres vevőkapcsolatok és a vevők megőrzésének titkaiba avatja be a tréningen résztvevőket március 7-én, a Kamarában.

Van mit tanulni a hollandoktól - Holland Üzleti Napot rendeztek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

2018. február 15.

„Szeptemberi munkába állásom óta már ötödik alkalommal járok Debrecenben, amely fontos ipari centruma Magyarországnak. Örvendetes, hogy stratégiai partnerként számíthatunk a kamarára, hiszen sok olyan céggel van élő kapcsolatuk, akikkel mi is együttműködésre törekszünk a jövőben - fogalmazott René van Hell, a Holland Királyság nagykövete a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Holland Királyság által szervezett üzleti napon.

Ismét közös tájékoztató rendezvényt szervez a Kamara és a NAV Debrecenben

2018. február 9.

A Vállalkozói Akadémia rendezvénysorozat keretében a vállalkozások működését érintő adózással kapcsolatos 2018. évi törvényváltozások legfőbb tudnivalóiról és az aktualitásokról tart közös szakmai tájékoztatót a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal február 21-én a Kamarában.

Elérhetők a GDPR – az EU Általános Adatvédelmi Rendeletét bemutató rendezvény előadásai

2018. február 9.

Az alábbiakban megtekinthetők, illetve letölthetők a GDPR - az EU Általános Adatvédelmi Rendeletét bemutató, február 5-én tartott kamarai rendezvény előadásai.