Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Eszébe jutott?

 

Ha nem, most felhívjuk az arra kötelezett vállalkozások figyelmét, hogy március 31-én lejárt a kötelező kereskedelmi és iparkamarai hozzájárulási díj fizetésének határideje!


A minden évben megfizetendő 5.000 Ft-os díjat rendezhetik a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálatain, pénztárba történő befizetéssel, vagy a 10300002-34611849-49020102 bankszámla számra történő átutalással, a közlemény rovatban az adószám feltüntetésével.


Érdemes tudnia, hogy a rendezett kamarai regisztráció elengedhetetlen feltétele a NAV „megbízható adózó” minősítésének!


További információért kérjük forduljon bizalommal kollégánkhoz az 52/500-710-es telefonszámon, illetve keresse a székhelyéhez legközelebbi területi irodánkat.

A Kuvaiti Nagykövetet fogadtuk Kamaránkban

2018. április 20.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Miklóssy Ferenc, a Kamara elnöke fogadta Kuvait Állam magyarországi nagykövetét, Őexc. Hamad Burhamah-t.

Nagyköveti látogatás a Kamarában

2018. április 13.

Bemutatkozó látogatást tett a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Ahmet Akif Oktay, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete.

Újabb aktualitásokról tájékozódhat, aki ellátogat a Kamara és a NAV április 25-ei rendezvényére

2018. április 11.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közös rendezvénysorozatának, a Vállalkozói Akadémia következő állomásán ezúttal olyan fontos témák kerülnek terítékre, mint az adórendszeren belüli és kívüli támogatások elszámolása és bevallása, a kezdő vállalkozások támogatása, illetve mentorálása, valamint az E-ügyintézés és a cégkapu.

EKR: a gyakorlat teszi a mestert - Az elektronikus közbeszerzés útvesztőiben igyekezett praktikus segítséget nyújtani a kamara

2018. április 6.

Április 15-től kötelezővé válik az elektronikus közbeszerzési rendszer (EKR) használata. Az új módira érdemes odafigyelni, hiszen a felkészületlen ajánlattevők akár sokmilliós munkáktól eshetnek el. A minél zökkenőmentesebb átállás érdekében szervezett gyakorlati oktatást az érdeklődőknek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az egész napos programra (melynek előadói a Nemzeti Elektronikus Közbeszerzési Szolgáltató és Tanácsadó Kft. munkatársai voltak) a résztvevők saját laptopjukkal érkeztek, és a szervezők reményei szerint hasznos gyakorlati tapasztalatokkal felvértezve távoztak a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házából.

Idén is lehet pályázni a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj elnyerésére

2018. április 5.

A Magyar Formatervezési Tanács a szervezetek elismerésére ismét meghirdette a Design Management Díj felhívást és a kiemelkedő design értéket képviselő termékeket, szolgáltatásokat elismerő Magyar Formatervezési Díj pályázatot.

Márciusban folytatódott az enyhén lassuló bővülés

2018. április 5.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság elkészítette a Beszerzési Menedzser Indexet tartalmazó aktuális Üzleti Gyorsjelentését.

Nemzetközi Kontaktnapokat szervez a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara

2018. április 5.

2018. május 24. és május 25. között rendezi a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetközi Kontaktnapokat Ungváron.

„A legfőbb erőforrás az ember” - HR klubot indított a kkv-k segítésére a Kamara

2018. március 27.

Cégtulajdonosok és vállalatvezetők szájából mind gyakrabban hallani a címben idézett mondatot, ez pedig igencsak felértékeli az emberi erőforrás-menedzsment szerepét a munkahelyeken. Ezt az igényt felismerve indította útjára új, kis- és középvállalkozásoknak szóló interaktív fórumsorozatát márciusban a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A HR Klub első rendezvényének háziasszonya, és egyben előadója Makray Réka, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. HR-igazgatója volt.

Osztrák kerskedelmi ügynöki rendezvény - Graz

2018. március 23.

A Kereskedelmi Ügynökök Stájerországi Szövetsége „Határok nélkül” címmel szervez üzletember-találkozót 2018. április 27-én Grazban. A rendezvény célja, hogy a résztvevő vállalkozók megismerjék az Ausztriában működő kereskedelmi ügynököket, ausztriai üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki, valamint partnerkörüket tovább bővítsék. 

 

Korszakváltás az épületenergetikában - folytatódik a MEHI országos képzéssorozata

2018. március 20.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) kibővített tematikával folytatja idén országos képzéssorozatát, melynek célcsoportja azok a műszaki szakemberek, akiknek szívügye a hatékonyság és az épületek kivitelezésének minősége.

KKV-k: irány a „hatékonyságnövelő háromszög”! - A Kamara nemzetközi együttműködés résztvevőjeként is segít

2018. április 18.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Unió INTERREG Programja által finanszírozott Inside Out EU projekt keretében (spanyol, holland, norvég, svéd, olasz és ír partnerekkel együttműködve) kis- és középvállalkozások (KKV-k) nemzetközi piacra jutását segítő nemzetközi projektbe kezdett. A konzorcium résztvevői ezúttal kétnapos munkalátogatáson Debrecenben tekintik át az eddig elért eredményeket, valamint a továbblépés lehetőségeit.

Regionális HR Szakmai Konferenciát rendeznek Debrecenben

2018. április 12.

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. először szervezi meg nagyszabású HR konferenciáját május 16-án, Debrecenben.

Önismereti tréning, „keresztapákkal” - Már 16 éve szervezi a PLATO vállalkozói napokat a megyei kereskedelmi és iparkamara

2018. április 9.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (az Enterprise Europe Network program keretében) idén nyolc, egynapos tréninget szervez (PLATO vállalkozói szakmai napok néven), melynek célja közös munka keretében biztosítani a csoportos tanulás, a tapasztalatcsere, a hálózati működés, az üzleti fejlődés és kapcsolatépítés eredményességét. A projekt a mikro- kis- és középvállalkozások tulajdonosait, vezetőit célozza, akiknek a képzését úgynevezett „keresztapa cégként” a TEVA Gyógyszergyár Zrt. és a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. egy-egy szakembere is segíti. Az első összejövetel témája az önismeret, emberismeret, egyéni preferenciák voltak.

Vevőre vár a Berényi Téglaipari Kft.

2018. április 5.

Békés megyében az Alföld dél-keleti részén lévő Mezőberényben a Berényi Téglaipari Kft. és jogelődjei már több mint 130 éve foglalkoznak téglakészítéssel, gyártással, azonban a téglagyár különböző okokból kifolyólag eladóvá vált. Az alábbiakban a Berényi Téglaipari Kft. bemutatkozó felhívását változtatás nélkül tesszük közzé. 

Piac & Profit konferencia április 26-án, Debrecenben!

2018. április 5.

A Piac & Profit üzleti magazin "Pénz, de honnan - 2018 - A pénzdömping utolsó, nagy rohama" című országos roadshow-ja Debrecenbe érkezik április 26-án, ahol a kkv-döntéshozók a slágerpályázatokról és a további bőséges pénzforrásokról tájékozódhatnak. A rendezvény kiemelt szakmai partnere a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Tájékoztató a segítő kutyák gazdáinak jogairól

2018. április 5.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az alábbiakban hívja fel a megye gazdasági szereplőinek figyelmét a segítő kutyák gazdáinak jogaival kapcsolatban. A felhívást változtatás nélkül tesszük közzé.

INDUL AZ MKIK GVI 2018. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2018. április 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során. Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2018. április 27-ig várjuk!

Chances and Challenges in Central Europe - Gazdasági Fórum

2018. március 23.

Az Osztrák Gazdasági Kamara (WKO) és az Enterprise Europe Network hálózat Gazdasági Fórumot és B2B-találkozót szervez járműipar és gépipar témában 2018. május 24-én Bécsben.

 

2018-ban is folytatódik a Google Magyarország Digital Workshop rendezvénysorozata

2018. március 21.

Március 27-én Debrecenben, a Kamarában tart workshopot a Google Magyarország, ahol 2 órás, ingyenes előadáson mutatják be a hazai KKV-k lehetőségeit az online világban.